Διεθνή

Μόναχο: Σύγκρουση τρένων με πληροφορίες για νεκρό και δεκάδες τραυματίες

Ορισμένοι από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση ενώ η αστυνομία επισημαίνει ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο

Parallaxi
μόναχο-σύγκρουση-τρένων-με-πληροφορί-224556
Parallaxi

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γερμανία μετά από σύγκρουση τρένων που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας σύμφωνα με την Bild.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό και πάνω από 40 τραυματίες. Ορισμένοι από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση ενώ η αστυνομία του Μονάχου επισημαίνει ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο.

Την ίδια στιγμή, εγκλωβισμένος φέρεται να είναι ένας από τους οδηγούς των τρένων.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο σταθμό Ebenhausen-Schäftlarn, ο οποίος έχει κλείσει τελείως.

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, επρόκειτο για δύο συρμούς της γραμμής S-Bahn, οι οποίοι βρέθηκαν στην αντίθετη κατεύθυνση σε γραμμή μονής τροχιάς και συγκρούστηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα, καθώς οι μηχανοδηγοί δεν κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν εγκαίρως το σύστημα πέδησης. Η δύναμη της πρόσκρουσης, σύμφωνα με την εφημερίδα, αποκόλλησε ένα βαγόνι από τους τροχούς του.

Σύμφωνα με τη Βαυαρική Ραδιοτηλεόραση, τον περασμένο Αύγουστο στο ίδιο σημείο, όπου συγκλίνουν δύο γραμμές, συνέπεσαν και πάλι δύο συρμοί από αντίθετη κατεύθυνση, τότε όμως οι μηχανοδηγοί είχαν φρενάρει εγκαίρως, αποτρέποντας τη σύγκρουση.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα