Ελλάδα

Μόσιαλος: Η «Δέλτα» σκοτώνει στην Ελλάδα – Σε 10 μέρες θα ξέρουμε για την «Όμικρον»

Μάλιστα έκανε γνωστό πως ήδη σε Βρετανία και Ισραήλ έχει αρχίσει η συζήτηση για την 4η δόση.

Parallaxi
μόσιαλος-η-δέλτα-σκοτώνει-στην-ελλά-563234
Parallaxi

«Σε περίπου δέκα ημέρες θα έχουμε τα πρώτα στοιχεία από τις μελέτες που γίνονται πάνω στη μετάλλαξη Όμικρον», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ  100,3 και τους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος.

Σημείωσε ότι τα εμβόλια θα αντέξουν. Ίσως να είναι λιγότερο αποτελεσματικά. Ανέφερε ότι το πρόβλημα στη χώρα μας αυτή τη στιγμή είναι η μετάλλαξη Δέλτα που προκαλεί πολλούς θανάτους.

«Η Δέλτα σκοτώνει κόσμο αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα, η Δέλτα στέλνει κόσμο στα νοσοκομεία», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο κύριος Μόσιαλος έκανε γνωστό πως ήδη σε Βρετανία και Ισραήλ έχει αρχίσει η συζήτηση για τη χορήγηση 4ης δόσης του εμβολίου σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

Αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών και το πρόστιμο των 100 ευρώ ο κύριος Μόσιαλος πρότεινε να δινόταν η δυνατότητα στους άνω των 60 για τρεις ή τέσσερις μήνες να μην πληρώνουν συμμετοχή στα φάρμακα και μετά ας επιβαλλόταν η ποινή των 100 ευρώ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το μέτρο αυτό είναι στα όρια της κοινωνικής αποδοχής.

Πρόσθεσε πως η έκκληση στους άνω των 60 είναι να κάνουν το εμβόλιο για να μην μπουν στην ΜΕΘ αν νοσήσουν από κορoνοϊό και όχι για να μην τους επιβληθεί η ποινή των 100 ευρώ.

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα