Μόσιαλος: Η μετάλλαξη Δέλτα άλλαξε τα δεδομένα
«Ή θα πειστούν πολύ περισσότεροι συμπολίτες μας να εμβολιαστούν ή θα έχουμε ένα επώδυνο εξάμηνο» ανέφερε.
«Αν δεν έχουμε τουλάχιστον το 85% του πληθυσμού της χώρας εμβολιασμένο, με την παραλλαγή Δέλτα, δεν θα έχουμε τείχος ανοσίας, δεν ξέρω πως προκύπτει η εκτίμηση της Κυβέρνησης ότι με ακόμη 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς θα έχουμε φτάσει σε τέτοιο επίπεδο. Αυτό ίσχυε και προφανώς έτσι υπάρχει η εκτίμηση του Υπουργείου Υγείας, με την παραλλαγή Άλφα, τώρα με την Δέλτα, έχουν αλλάξει τα δεδομένα», είπε ο Ηλίας Μόσιαλος στον ΑΝΤ1.
Όπως ανέφερε ο κ. Μόσιαλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και την Ρίτσα Μπιζόγλη, «ή θα πειστούν πολύ περισσότεροι συμπολίτες μας να εμβολιαστούν ή θα έχουμε ένα επώδυνο εξάμηνο, κυρίως για τους ανεμβολίαστους».
«Τώρα η μεταδοτικότητα στα παιδιά είναι ίδια με των ενηλίκων. Όμως, όταν αρχίσουν τα σχολεία, καθώς τα παιδιά μπορεί να έρθουν σε επαφή με 50 ή περισσότερους ανθρώπους, ενώ ένας εργαζόμενους έρχεται σε επαφή πολύ λιγότερους, η μεταδοτικότητα θα είναι πολύ μεγαλύτερη, λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα», σημείωσε ο Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας στο LSE, καλώντας τους γονείς να προχωρήσουν σε εμβολιασμό και των παιδιών ηλικίας 12 – 17 ετών, καθησυχάζοντας τους παράλληλα για την τυχόν εμφάνιση παρενεργειών ή την νόσηση των παιδιών.
https://www.youtube.com/watch?v=aflGN052lNU
Κληθείς να σχολιάζει το γεγονός ότι χιλιάδες υγειονομικοί αρνούνται τον εμβολιασμό και πρόκειται να τεθούν σε αναστολή σύμβασης από την 1η Σεπτεμβρίου, ο κ. Μόσιαλος είπε ότι ο μεγάλος αριθμός του προκαλεί εντύπωση και σημειώνοντας ότι «αυτό αντικατοπριζει πολλά θέματα που υπάρχουν και με την εκπαίδευση αυτών των ανθρώπων στην χώρα μας. Πρέπει να δούμε πως αναδιαρθρώνεται η ιατρική εκπαίδευση, δεδομένου και ότι όπως προκύπτει από πρόσφατες έρευνες, οι περισσότεροι πολίτες αναφέρουν ότι τις πληροφορίες για τον εμβολιασμό τις αντλούν κυρίως από τους υγειονομικούς».
Πηγή: ANT1
Διαβάστε επίσης: