Ελλάδα

Αυτά είναι τα μακροχρόνια συμπτώματα που αφήνει ο κορονοϊός

Τι ανέφερε η παθολόγος και καθηγήτρια επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου

Parallaxi
αυτά-είναι-τα-μακροχρόνια-συμπτώματα-562088
Parallaxi
Photo by Ani Kolleshi on Unsplash

Η παθολόγος και καθηγήτρια επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, μίλησε στο LiveNews, για τις μακροχρόνιες συνέπειες του κορονοϊού, λέγοντας ότι «όσο πιο βαριά νοσεί κάποιος, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα, για συμπτώματα που θα διαρκέσουν για 6 έως 12 μήνες».

Σύμφωνα με την κυρία Ψαλτοπούλου, οι μακροχρόνιες συνέπειες της νόσησης με covid ενδέχεται να είναι:

– Κόπωση ή μυϊκή αδυναμία

– Ψυχολογικά συμπτώματα, ειδικά σε γυναίκες άγχος και κατάθλιψη.

«Όσο βαρύτερα μας χτυπήσει ο κορονοϊός, παραμένει η δύσπνοια και ο βήχας» πρόσθεσε ενώ έκανε λόγο για πιθανές διαταραχές μεταβολισμού γλυκόζης, του θυρεοειδή αλλά και πιθανά προβλήματα στα νεφρά και ενδεχόμενη διαταραχή του σπέρματος για τους άνδρες.

Παράλληλα, όπως είπε, ο κορονοϊός μπορεί να προκαλέσει οξείδωση των αγγείων, πρόβλημα στην καρδιά, με κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια ή καρδιακή δυσλειτουργία.

«Το δραματικό είναι ότι αυτός ο ιός προκαλεί πολυοργανική δυσλειτουργία. Kαταστρέφει όλο τον οργανισμό» διευκρίνισε.

Γιαννάκος: Κάνω έκκληση στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν

Κάνω έκκληση στους συναδέλφους μου να κάνουν το εμβόλιο, αφήνοντας κατά μέρος την οργή τους και τις αντιδράσεις, είπε στον ΑΝΤ1 και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Ρίτσα Μπιζόγλη ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως συμπλήρωσε, «χάσαμε 27 συναδέλφους πριν τα εμβόλια, 50 νοσηλεύτηκαν και τα κατάφεραν, ενώ δεκάδες χιλιάδες άλλοι έχουν κάνει τα εμβόλια και δεν έπαθαν τίποτα».

Σε ότι αφορά τις αναφορές από κυβερνητικά στελέχη περί πιθανής μη επιστροφής στην ίδια θέση όσων υγειονομικών δεν εμβολιαστούν εγκαίρως και τεθούν σε αναστολή, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είπε «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν το εννοούσε αυτό η Κυβέρνηση, καθώς είναι αντίθετο και με τον νόμο που πέρασε από την Βουλή».

Μάλιστα, ο κ. Γιαννάκος είπε ότι «εάν ισχύσει από Τετάρτη η αναστολή, θα υπάρξουν σημαντικά προβλήματα στο ΕΣΥ, καθώς θα τεθούν «ζωτικά τμήματα» εκτός λειτουργίας».

Πηγή: MEGA / ΑΝΤ1

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα