Featured

Μουδιασμένη η κίνηση στα κάμπινγκ τις πρώτες μέρες λειτουργίας

Ελάχιστοι πελάτες και «επιστροφή» με self test για τους εργαζόμενους

Βιβή Κοτσαπουϊκίδου
μουδιασμένη-η-κίνηση-στα-κάμπινγκ-τις-470264
Βιβή Κοτσαπουϊκίδου

Μπορεί ο λεγόμενος τουρισμός να άνοιξε, με τη χώρα μας να δέχεται και πάλι τουρίστες εδώ και περίπου 15 μέρες, όμως ακόμα είναι νωρίς για να κρίνουμε πως θα κινηθεί η σεζόν, με τους επαγγελματίες να ελπίζουν ότι βαδίζοντας προς τους θερινούς μήνες θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα.

Πέρα από τα ξενοδοχεία και τα υπόλοιπα τουριστικά καταλύματα, ο Μάιος έκανε «ποδαρικό» και για τα campings, μια επιλογή που τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τόσο για τους ξένους, όσο και για τους Έλληνες, μιας και τις περισσότερες φορές αποτελεί μια φθηνή και πιο «ελεύθερη» λύση.

«Υπάρχει μια αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα από πέρσι» τόνισε στην Parallaxi ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κάμπινγκ και πρόεδρος της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής Αντώνης Δεληδημητρίου. «Αυτό δείχνει και μια τάση των Ελλήνων για το camping, ως ένας πιο ασφαλής προορισμός».

Η έλευση των Ευρωπαίων είναι κάτι στο οποίο ελπίζουν οι ιδιοκτήτες, όπως πρόσθεσε ο κ. Δεληδημητρίου, αν και αναμένεται να έρθουν προς το τέλος του καλοκαιριού. Οι κρατήσεις όπως είπε είναι λίγες και κυρίως από τα Βαλκάνια, αλλά και από Έλληνες. Ανάμεσα τους και κρατήσεις από μόνιμους κατασκηνωτές.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Σταμπολίδη, διευθυντή του Armenistis Camping & Bungalows, τα πράγματα είναι «μουδιασμένα» ακόμα. Μιλώντας στην Parallaxi, εξήγησε πως αυτή τη στιγμή οι ελάχιστες κρατήσεις γίνονται από Βαλκάνιους και Έλληνες, ενώ οι κεντροευρωπαίοι «αγνοούνται». Τα campings άνοιξαν με τα ίδια πρωτόκολλα που λειτουργούσαν πέρσι, με τη μόνη βασική διαφορά να είναι τα υποχρεωτικά self test στους εργαζόμενους.

Πέρσι τα campings άνοιξαν νωρίτερα από τα ξενοδοχεία, κάτι που όπως λέει ο κ. Σταμπολίδης συνέβη γιατί ο ΕΟΔΥ και η κυβέρνηση τα αντιμετωπίζουν ως «κάτι λιγότερο επικίνδυνο» σε ότι έχει να κάνει με την μετάδοση του ιού «γιατί είναι ένας ανοιχτός χώρος, αρκεί να προσέξεις τα κοινόχρηστά σου. Εμείς έχουμε πολλά καταλύματα με δικό τους μπάνιο, οπότε δίνουμε περισσότερη ασφάλεια σχετικά με αυτό».

Το camping του Αρμενιστή που βρίσκεται στη Σιθωνία Χαλκιδικής, άνοιξε την προηγούμενη Πέμπτη στις 20 Μαΐου και όπως είπε ο διευθυντής του προσπαθεί να λειτουργήσει. «Ο καιρός βοηθάει, αλλά δεν έχουμε κόσμο τώρα. Οι εργαζόμενοι είναι πιο πολλοί από τους πελάτες».

Το διάστημα που πέρασε μάλιστα, στον χώρο έγιναν αρκετές αλλαγές, με στόχο να δοθεί στους επισκέπτες ένα καλύτερο περιβάλλον. Έτσι φέτος μεταξύ άλλων οι πελάτες θα βρουν ένα καινούργιο μπαρ τελείως ανανεωμένο, γκαζόν στις πιο πολλές θέσεις των καταλυμάτων και κάποια νέα πέτρινα δρομάκια. «Εμείς κάναμε καινούργια έργα και επενδύσεις γιατί είμαστε της γνώμης ότι σε αυτές τις κρίσεις πρέπει να είσαι λίγο επιθετικός και να επενδύεις», σημειώνει ο Αντώνης Σταμπολίδης.

Έτσι λοιπόν, τα βλέμματα στρέφονται στον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αν και όπως είπε ο ίδιος «αν δεν κινηθεί η αγορά από την Ευρώπη δε μπορούμε να ξέρουμε τι θα γίνει».

Διαβάστε επίσης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα