Διεθνή

Μουσουλμάνοι κατέβασαν γαλλική σημαία στην Κύπρο

Fωνάζοντας συνθήματα για τον Μώαμεθ, «Αλλάχ Ακμπάρ»

Parallaxi
μουσουλμάνοι-κατέβασαν-γαλλική-σημα-677357
Parallaxi

Κύπρος: Επεισόδιο στη γαλλική πρεσβεία – Μουσουλμάνοι κατέβασαν τη γαλλική σημαία 

Δεκάδες μουσουλμάνοι διαμαρτυρήθηκαν φωνάζοντας συνθήματα για τον Μώαμεθ, «Αλλάχ Ακμπάρ» ενώ κατέβασαν την σημαία της Γαλλίας από τον ιστό.

Ένταση επικράτησε έξω από την γαλλική πρεσβεία στην Κύπρο το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μουσουλμάνων.

Η διαμαρτυρία, σύμφωνα με το sigmalive, έρχεται σε συνέχεια της έντονης αντιπαράθεσης του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Χιλιάδες μουσουλμάνοι διαμαρτυρήθηκαν σε χώρες σχίζοντας σημαίες της Γαλλίας αλλά και φωτογραφίες του προέδρου της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής διαμαρτυρίας έξω από την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Κύπρο, δεκάδες μουσουλμάνοι διαμαρτυρήθηκαν φωνάζοντας συνθήματα για τον Μώαμεθ, «Αλλάχ Ακμπάρ» ενώ κατέβασαν την σημαία της Γαλλίας από τον ιστό.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στο σημείο προχώρησε στη σύλληψη  τεσσάρων προσώπων.

Οργή στην Τουρκία

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, σχολίασε σε μια σειρά από tweets, πως “η αντι-μουσουλμανική ατζέντα του Γάλλου προέδρου Μακρόν αποδίδει καρπούς. Το Charlie Hebdo μόλις δημοσίευσε μια σειρά από τα λεγόμενα κινούμενα σχέδια γεμάτα από περιφρονητικές εικόνες προς τον πρόεδρό μας. Καταδικάζουμε αυτήν την πιο αηδιαστική προσπάθεια για τη διάδοση του πολιτιστικού ρατσισμού”.

“Καταδικάζουμε σθεναρά τη δημοσίευση που αφορά τον πρόεδρό μας στη γαλλική εφημερίδα” διότι “δεν επιδεικνύει κανένα σεβασμό προς οποιαδήποτε πίστη, προς οτιδήποτε ιερό, σε οποιαδήποτε αξία”, τόνισε ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας και κορυφαίος σύμβουλος του Ερντογάν, μέσω Twitter.

Η σύνταξη του Σαρλί Εμπντό το μόνο που κάνει, συνέχισε, είναι να “μας δείχνει τη χυδαιότητα και την ανηθικότητά της”. “Η επίθεση στα δικαιώματα ενός ανθρώπου δεν αποτελεί χιούμορ, ούτε ελευθερία της έκφρασης”, πρόσθεσε.

Μάλιστα, κάτω από τις αναρτήσεις του εξωφύλλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχουν σαφείς απειλές για τους ανθρώπους του περιοδικού, που είχε γίνει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, που έχει αναλάβει τον ρόλο ενός άτυπου “σημαιοφόρου” για τον μουσουλμανικό κόσμο, έχει κατηγορήσει τον Εμανουέλ Μακρόν ότι επιτρέπει την εξάπλωση της ισλαμοφοβίας, με τον Μακρόν να ανταποδίδει τους ισχυρισμούς στηλιτεύοντας τις προσπάθειες του Ερντογάν για πιο “θρησκευτικό κράτος”, σε μια σύγκρουση που είναι φυσικά η κορυφή του παγόβουνου, καθώς από κάτω της έρχονται τα γεωπολιτικά παιχνίδια στην ανατολική Μεσόγειο.

Στον αντίποδα, εντός Γαλλίας, πολλοί φοβούνται πως τα μέτρα Μακρόν θα μπορούσαν να οξύνουν τις αντιθέσεις, με μουσουλμανικές ομάδες να εκφράζουν φόβους για στοχοποίησή τους από ακροδεξιούς, την ώρα που η Λεπέν ανεβαίνει δημοσκοπικά.

Πηγή: Sigmalivee, News247

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα