Διεθνή

Η «μπλε φάλαινα» που σκοτώνει τους εφήβους επέστρεψε;

Το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι ανησυχεί και πάλι τις αρχές.

Parallaxi
η-μπλε-φάλαινα-που-σκοτώνει-τους-εφή-291270
Parallaxi

Ο θάνατος δύο νεαρών κοριτσιών στη Ρωσία κάνει τις αρχές να ανησυχούν ότι το παιχνίδι της «Μπλε Φάλαινας», που σκορπάει τον θάνατο στους εφήβους, έχει επιστρέψει.

Η 12χρονη Μαρία Βινογκράντοβα και η 15χρονη ετεροθαλής αδερφή της Αναστασία Σβεντοζάροβα βρέθηκαν νεκρές στο χιόνι στην περιοχή Ιζέβσκ της Ρωσίας. Τα πτώματά τους εντοπίστηκαν κάτω από ένα κτίριο 10 ορόφων, με αποτέλεσμα να πιστεύεται ότι αυτοκτόνησαν έπειτα από προτροπή κάποιου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα της 12χρονης ήταν εξαγριωμένη για τη σχέση που διατηρούσε η κόρη της με ένα αγόρι το τελευταίο διάστημα.

Η Αστυνομία ερευνά τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές των δύο κοριτσιών προκειμένου να εξετάσει πιθανή σύνδεση με τη φρενίτιδα της «Μπλε Φάλαινας».

Πρόκειται για ένα «παιχνίδι αυτοκτονίας» το οποίο προτρέπει εφήβους να ολοκληρώσουν μία σειρά προκλήσεων σε διάστημα 50 ημερών. Οι προκλήσεις κυμαίνονται από το να ξυπνήσουν κατά την διάρκεια της νύχτας μέχρι και το να χαράξουν το σώμα τους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αποκορύφωμα του άρρωστου αυτού παιχνιδιού είναι η τελική μέρα των προκλήσεων όπου οι χρήστες παίρνουν εντολή από τους “masters” τους, να αυτοκτονήσουν.

Διαβάστε σχετικά: Διαδικτυακό παιχνίδι σκορπάει τον θάνατο στους εφήβους

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα