Διεθνή

Μπορεί η χρήση διπλής μάσκας να μας καθησυχάσει και να μας κρατήσει ασφαλείς;

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την πανδημία, θα αρχίσουμε τελικά να φοράμε δύο μάσκες;

Parallaxi
μπορεί-η-χρήση-διπλής-μάσκας-να-μας-καθ-701067
Parallaxi
Πηγή: Unsplash

Παρά τις μελέτες που αμφισβητούν την γενικότερη αποτελεσματικότητα της μάσκας για την εξάπλωση του κορονοϊού, εκείνοι που θέλουν να τηρούν τους κανόνες, συνεχίζουν να φοβούνται … και προτείνουν να φοράει ο κόσμος δύο μάσκες.

Αν κάποιος παρακολουθήσει τη κάλυψη των ειδήσεων για τον κορονοϊό από τους New York Times τους τελευταίους μήνες, θα αντικρίσει την απόλυτη δυσαρμονία στο έπακρό της. Τον Αύγουστο, αποδείχτηκε ότι το 90% των δοκιμών PCR (μοριακή μέθοδος ανάλυσης) που είχαν γίνει, μπορεί να είχαν βγάλει εσφαλμένα αποτελέσματα. Και το γεγονός αυτό χρησιμοποιείται τώρα σαν δικαιολογία για τη χρήση όχι μίας, αλλά δύο μασκών.

Είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί υπάρχει αυτή η ανησυχία. Παρά την κυκλοφορία πολλαπλών νέων αποτελεσματικών εμβολίων, υπάρχουν αμφιβολίες για το αν τα εμβόλια αυτά θα μπορούν να σταματήσουν την εξάπλωση και του νέου κορονοϊού. Κάτι που η Moderna και η Pfizer έχουν παραδεχτεί.

Ο κόσμος εξακολουθεί να χρειάζεται μία ελπίδα, κάτι στο οποίο μπορεί να στηριχτεί, την ώρα που περιμένει για τα εμβόλια. Η άποψη: “Μια μάσκα αρκεί, αλλά δύο είναι ακόμα καλύτερα” λειτουργεί ως διάταγμα στην Αμερική.

Ίσως είναι καιρός για μία αλλαγή. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo, δηλώνει ότι δεν υπάρχει χρόνος πλέον για να περιμένει ο κόσμος το εμβόλιο, καθώς η οικονομία θα κατευθυνθεί προς τη καταστροφή εάν δεν ανοίξει αμέσως η αγορά. Αυτό μοιάζει όμως περισσότερο με προσπάθεια να βγάλει περισσότερο κέρδος από την ήδη κρίσιμη κατάσταση παρά με παραδοχή αποτυχίας.

Πάντως, αυτό που λένε οι ειδικοί είναι ότι η τοποθέτηση μιας δεύτερης μάσκας πάνω στην άλλη θα μπορούσε να μας κρατήσει ακόμη πιο ασφαλείς.

ΠΗΓΗ: rt.com

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα