Ο Mr. Bitcoin εκδίδεται στη Γαλλία

Σήμερα σε έκτακτη συνεδρίασή της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτησή του.

Parallaxi
ο-mr-bitcoin-εκδίδεται-στη-γαλλία-243605
Parallaxi

Στη Γαλλία εκδίδεται τελικά ο Ρώσος Αλεξάντερ Βίνικ, αποκαλούμενος ως Mr. Bitcoin, καθώς σήμερα σε έκτακτη συνεδρίασή της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτησή του με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, με την οποία διατάχθηκε η έκδοση του στη Γαλλία, εν συνεχεία στην Αμερική και τέλος στη Ρωσία.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Διομήδη Κυριλλόπουλο, έκρινε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης διαθέτει ευρύτατη διακριτική ευχέρεια, να διατάξει ή όχι την έκδοση του εκζητουμένου.

Νωρίτερα, η συνήγορός του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, προχώρησε σε νέες κατηγορίες σχετικά με τις συνθήκες κράτησης του Mr. Bitcoin.

Κατήγγειλε ότι δεν του επιτρέπουν να επικοινωνήσει με τον Ρώσο δικηγόρο του, προσθέτοντας ότι οι τηλεφωνικές του επαφές ελέγχονται.

Ο Αλεξάντερ Βίνικ βρίσκεται εδώ και 33 ημέρες σε απεργία πείνας. Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, του έχει απαγορευτεί να καλεί οποιονδήποτε άλλο εκτός από την ίδια, ενώ πρόσφατα εμποδίστηκε η εξέτασή του από γιατρό που απέστειλε η Πρεσβεία της Ρωσίας.

Πηγή: CNN

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα