Διεθνή

Μυστηριώδεις εκρήξεις στη Λωρίδα της Γάζας-Ένας νεκρός

Ακόμη ένας τραυματίας.

Parallaxi
μυστηριώδεις-εκρήξεις-στη-λωρίδα-της-540629
Parallaxi

Ένας Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του και άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά χθες Σάββατο σε δυο μυστηριώδεις εκρήξεις στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσαν στελέχη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών και ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, πιστεύεται πως οι εκρήξεις, ανατολικά της πόλης της Ράφας, οφείλονταν σε δύο παλιές βόμβες που είχαν ριφθεί από το Ισραήλ αλλά δεν είχαν εκραγεί.

Οι δύο άνδρες φέρονται να βρήκαν αυτές τις βόμβες στην περιοχή του παλιού αεροδρομίου της Γάζας, κατά τις ίδιες πηγές. Οι μηχανισμοί ανατινάχθηκαν τη στιγμή που αγγίχτηκαν.

Όπως μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, ένας 36χρονος άνδρας διαπιστώθηκε ότι σκοτώθηκε ακαριαία επιτόπου, ενώ ο δεύτερος διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου εισήχθη και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το 2015, τέσσερα μέλη παλαιστινιακής οικογένειας σκοτώθηκαν όταν σημειώθηκε έκρηξη καθώς προσπαθούσαν να καθαρίσουν τα συντρίμμια σε σπίτι που είχε καταστραφεί στον πόλεμο των πενήντα ημερών ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τον ένοπλο βραχίονα της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς το 2014, είχαν αφηγηθεί αυτόπτες μάρτυρες. Ισραηλινή βόμβα που δεν είχε εκραγεί πυροδοτήθηκε ενώ την απομάκρυναν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά: Λίβανος: Σχεδόν 400 οι τραυματίες από τα βίαια επεισόδια στη Βηρυτό

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα