Ν.Χαρδαλιάς: Τα τελευταία νέα για “Ελ. Βενιζέλος”, Μύκονο και δομή Ριτσώνας

Σε καραντίνα για 14 ημέρες έχει τεθεί η δομή φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα.

Parallaxi
ν-χαρδαλιάς-τα-τελευταία-νέα-για-ελ-β-571337
Parallaxi
στιγμιότυπο youtube / ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε καραντίνα για 14 ημέρες έχει τεθεί η δομή φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των επαφών του βεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού σε γυναίκα, φιλοξενούμενη της δομής. Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων στη δομή της Ριτσώνας, διαπιστώθηκε ότι 23 από αυτούς είναι θετικοί στον κορονοϊό, χωρίς να νοσούν και να έχουν συμπτώματα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε πως οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες γι’ αυτό και πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο και ενωμένοι.

Για το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος

Για το επιβατηγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που παραμένει αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του Πειραιά ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι έγινε έλεγχος και στους 380 επιβαίνοντες, εκ των οποίων 119 άτομα βρέθηκαν θετικά, 2 κρίθηκαν ως ακατάλληλα δείγματα και θα θα γίνει επανέλεγχος και 259 άτομα είναι αρνητικά. Αποφασίστηκε ο λιμενισμός του πλοίου σε ειδική προβλήτα σύντομα εντός της ημέρας. Όσοι επιβαίνοντες είναι αρνητικοί θα τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχεία, ενώ όσοι είναι θετικοί θα παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών εντός του πλοίου σημειώνοντας πως όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά και χωρίς συμπτώματα.

Για την Μύκονο

Αναφορικά με το κρούσμα στη Μύκονο ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως πρόκειται για 69χρονη γυναίκα και γίνεται ιχνηλάτιση των επαφών της ενώ τόνισε πως η κατάσταση στο νησί είναι εξαιρετικά κρίσιμη ανακοινώνοντας πως αποφασίστηκε η αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών και εργοταξίων στο νησί συνιστώντας παράλληλα στους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα