Ελλάδα

Ν. Κεραμέως: Τα παιδιά μας να γυρίσουν στο φυσικό τους περιβάλλον με μέτρα πρόληψης και προστασίας

Τι δήλωσε για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια πριν από λίγο στο ΥΜΑΘ.

Parallaxi
ν-κεραμέως-τα-παιδιά-μας-να-γυρίσουν-σ-651153
Parallaxi

H Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως που βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στην ομάδα των υπουργών που συνοδεύουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην επίσκεψή του στην πόλη αναφέρθηκε στην επανέναρξη των σχολείων, τα πανεπιστήμια και στα  μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Μετά τη συνάντηση που είχε η υπουργός  με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης, παρουσία του πρωθυπουργού,  αναφέρθηκε στο ζήτημα της χρηματοδότησης των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, αλλά και στα θέματα που σχετίζονται με την έρευνα και την καθημερινότητα των πανεπιστημίων. 

Η δήλωση της Υπουργού Παιδείας: 

“Είχαμε μία εξαιρετική συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους τοπικούς φορείς. Είχαμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε και τον χρόνο που πέρασε και κυρίως να συζητήσουμε για το τι προσβλέπουμε για την επόμενη χρονιά.

Συναντήσαμε και τα τρία πανεπιστήμια το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Διεθνές. Και οι τρεις πρόεδροι αντίστοιχα είχαν ζητήματα που αφορούν εκπαιδευτικής φύσεως θέματα, κοινωνικής, εξωστρέφειας.

Είχαμε μια πολύ γόνιμη συζήτηση, ο κύριος Πρωθυπουργός κατέγραψε ζητήματα που έθεσαν οι τρεις πρόεδροι των Πανεπιστημίων και κυρίως πρωτοβουλίες που έγιναν αυτό το διάστημα, τι αλλαγές σημειώθηκαν στην καθημερινότητα των πανεπιστημίων και βεβαίως τι προσδοκούν το επόμενο διάστημα.

Όλες οι σχολικές μονάδες ξεκινούν την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, είναι πολύ σημαντικό για μας να επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα, τα παιδιά μας να γυρίσουν στο φυσικό τους περιβάλλον πάντοτε όμως με αυξημένα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Έχουμε συζητήσει όλο το πλαίσιο επαναλειτουργίας με την επιτροπή των επιστημόνων και με την επιτροπή των ειδικών και έχει υπογραμμιστεί η ανάγκη να επιστρέψουμε σ’αυτή τη νέα κανονικότητα αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας και ένα από αυτά προφανώς είναι η χρήση της μάσκας η οποία μπαίνει στην κανονικότητα και στην καθημερινότητα των παιδιών. Έχει ήδη μπει σε έναν βαθμό και θα μπει ακόμα περισσότερο. Η μάσκα είναι μία ασπίδα προστασίας για τα ίδια τα παιδιά, για τους εκπαιδευτικούς και για τους οικείους τους γιατί όταν ένα παιδί φορά την μάσκα του στο σχολείο έτσι προστατεύει και την οικογένεια του από το να μεταφέρει ενδεχομένως μικρόβια.

Τα μέτρα είναι πάρα πολλα και απαιτούν εξαιρετική συνεργασία και με το Υπουργείο Εσωτερικών και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και με τον κύριο Δήμαρχο και με τον κύριο Περιφερειάρχη ζητήματα συναφή με την επανέναρξη των σχολικών μονάδων και να είστε βέβαιοι ότι η κυβέρνηση αυτή θα υπηρετήσει  και την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας και την παροχή εκπαίδευσης.

Πρέπει και τα δύο να συνδυαστούν, είναι σημαντικό τα παιδιά μας να επιστρέψουν στο σχολείο αλλά βεβαίως θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επιστροφή στις τάξης με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα