Διεθνή

Νέα επίθεση στο Λονδίνο

Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες, όταν βαν παρέσυρε περαστικούς κοντά στο τέμενος του Βόρειου Λονδίνου.

Parallaxi
νέα-επίθεση-στο-λονδίνο-206080
Parallaxi

Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες, όταν ένα βαν έπεσε πάνω σε περαστικούς κοντά στο τέμενος του Βόρειου Λονδίνου, ενώ το περιστατικό αυτό, διερευνάται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

“Υπάρχει ένας νεκρός από το περιστατικό αυτό,” ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία, που ανακοίνωσε επίσης, ότι οκτώ άτομα μεταφέρθηκαν σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία, ενώ άλλοι δύο άνθρωποι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο του περιστατικού. Ο 48χρονος οδηγός που απομονώθηκε από το πλήθος, συνελήφθη από την αστυνομία, ενώ οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου και θα εξεταστεί από ψυχιάτρους. Το περιστατικό αυτό, εντοπίζεται ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση από την αστυνομία, σύμφωνα με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

O δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν δήλωσε ότι πρόσθετες αστυνομικές μονάδες έχουν διατεθεί για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στις τοπικές κοινότητες του Λονδίνου και ειδικά σε αυτές που γιορτάζουν το Ραμαζάνι. Παράλληλα, χαρακτήρισε την επίθεση στο πάρκο Φίνσμπουρι ως μία επίθεση κατά όλων των κοινών αξιών, για ανοχή, ελευθερία και σεβασμό.

Η επίθεση με το βαν κατά περαστικών έγινε έξω από Μουσουλμανικό Κέντρο Πρόνοιας, που βρίσκεται στην οδό (Seven Sisters Road) στα βόρεια του Λονδίνου. Τόσο το ισλαμικό κέντρο, όσο και το τέμενος που βρίσκεται στην ίδια περιοχή, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία κάνουν έκκληση για ηρεμία:

“Έχουμε εργαστεί σκληρά τις τελευταίες δεκαετίες προκειμένου να οικοδομήσουμε μία ειρηνική κοινότητα ανοχής, εδώ στην περιοχή του Φίνσμπουρι Παρκ. Καταδικάζουμε συνολικά την οποιαδήποτε πράξη μίσους, που προσπαθεί να διαχωρίσει την υπέροχη κοινότητά μας,” ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα