Διεθνή

Νέα παγκόσμια αύξηση κρουσμάτων στον κόσμο

Οι νεότερες εξελίξεις.

Parallaxi
νέα-παγκόσμια-αύξηση-κρουσμάτων-στον-671531
Parallaxi

Νέα μέτρα ανακοινώνει σήμερα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Να σημειωθεί ότι σήμερα συνεδριάζει το Κολλέγιο των Επιτρόπων για να αναλάβει πρωτοβουλίες για:

Επιπλέον μέτρα για τον κορωνοϊό. Επαρκείς ελάχιστους μισθούς για τους εργαζομένους.

Εν τω μεταξύ, χθες η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά τη σύσκεψή της με τους επιδημιολόγους τουίταρε ότι συζήτησαν:

Την επιδημιολογική κατάσταση. Τη διατήρηση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ ανοιχτών, με ταυτόχρονη προφύλαξη των κατοίκων. Το μέλλον των εμβολίων: Προετοιμασία για τον εμβολιασμό και εξασφάλιση δόσεων για τις φτωχότερες χώρες.

Νότια Αφρική-κορωνοϊός: Σε αυτοαπομόνωση ο πρόεδρος Ραμαφόζα έπειτα από επαφή που είχε με κρούσμα

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα τέθηκε σε αυτοαπομόνωση έπειτα από επαφή που είχε με κρούσμα του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του.

Ο Ραμαφόζα “άρχισε μια περίοδο αυτοαπομόνωσης μετά τη διάγνωση με COVID-19 ενός συνδαιτυμόνα σε δείπνο στο οποίο παρευρέθηκε ο πρόεδρος το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020”, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία της Νότιας Αφρικής.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι 35 άνθρωποι παρίσταντο στο δείπνο αυτό σε ξενοδοχείο του Γιοχάνεσμπουργκ, κατά το οποίο “είχαν τηρηθεί αυστηρά τα πρωτόκολλα για την COVID-19 και οι οδηγίες για εξετάσεις, μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και χρήση μασκών”.

Ο Ραμαφόζα δεν παρουσιάζει συμπτώματα και θα εξεταστεί αν εκδηλώσει, σύμφωνα με τις ιατρικές συστάσεις, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της προεδρίας.

“Ο πρόεδρος θα ασκεί τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως και θα τηρεί τις οδηγίες που ισχύουν για την καραντίνα”, σύμφωνα με την νοτιοαφρικανική προεδρία.

Μέχρι σήμερα η Νότια Αφρική έχει καταγράψει συνολικά 717.851 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και περισσότερους από 19.000 θανάτους από την COVID-19.

Γερμανία: 14.964 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, 21 θάνατοι σε 24 ώρες

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 14.964 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 464.239 συνολικά, δείχνουν τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 27 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα αυτή να φθάνει τους 10.125 νεκρούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα επιδιώξει να υπάρξει συμφωνία στις συνομιλίες που θα έχει σήμερα με τους επικεφαλής των κυβερνήσεων των δεκαέξι ομόσπονδων κρατιδίων για να κλείσουν όλα τα εστιατόρια και τα μπαρ από την 4η Νοεμβρίου, επιτρέποντας όμως να παραμείνουν ανοιχτά σχολεία και παιδικοί σταθμοί, αναφέρει η εφημερίδα Bild.

Νότια Κορέα: 103 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, 1 θάνατος εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 103 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φθάνει τα 26.146. Ο ημερήσιος αριθμός των μολύνσεων ξεπέρασε ξανά τις 100, ενώ είχε υποχωρήσει στις 88 την προηγουμένη, εξαιτίας του εντοπισμού μικρών εστιών στη Σεούλ (23 κρούσματα) και την επαρχία Κιόνγκι (28), που την περιβάλλει. Ένας ασθενής υπέκυψε στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη Νότια Κορέα να φθάνει τους 461 νεκρούς ως αυτό το στάδιο. Ο δείκτης θνητότητας ανέρχεται σε 1,76%.

Ουκρανία-κορονοϊός: Νέο ρεκόρ θανάτων σε ένα 24ωρο

Η Ουκρανία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ 165 νέων θανάτων από την COVID-19 το 24ωρο που πέρασε, ανακοίνωσε σήμερα το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Ο προηγούμενος υψηλότερος αριθμός απωλειών από την νόσο αυτή που προκαλεί ο νέος κορονοϊός ανερχόταν σε 141 και είχε καταγραφεί την 21η Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας επισημαίνει επίσης στην ανακοίνωσή του ότι 7.474 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν το 24ωρο που πέρασε, με τα οποία ανήλθε σε 363.075 ο συνολικός αριθμός τους στη χώρα.

Επίσης με τους 165 νέους θανάτους από την COVID-19 που καταγράφηκαν το 24ωρο που πέρασε ανήλθε σε 6.755 ο συνολικός αριθμός τους στην Ουκρανία.

Πολωνία: Αριθμός ρεκόρ 18.820 νέων κρουσμάτων κορονοϊού

Η Πολωνία ανέφερε σήμερα αριθμό ρεκόρ 18.820 κρουσμάτων μόλυνσης από το νέο κορονοϊό, αλλά και 236 θανάτους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, με τη χώρα να βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κορεσμό των νοσοκομείων, ενώ συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις κατά μιας απόφασης για τις αμβλώσεις.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι μέχρι σήμερα οι ασθενείς που νοσούν από την COVID-19 καταλαμβάνουν 13.931 κλίνες νοσοκομείων, ενώ χρησιμοποιούν 1.150 αναπνευστήρες, σε σύγκριση με τις 13.291 κλίνες και τους 1.078 αναπνευστήρες που χρησιμοποιούσαν την προηγούμενη ημέρα.

Η Πολωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με ευρείες διαδηλώσεις, μετά την απόφαση που έλαβε την Τρίτη το Συνταγματικό Δικαστήριο που απαγορεύει σχεδόν στο σύνολό τους τις αμβλώσεις, στη χώρα, όπου κυριαρχούν οι Καθολικοί.

Ιράν-κορονοϊός: Ημερήσιος αριθμός ρεκόρ 415 θανάτων

Το Ιράν ανέφερε σήμερα 415 θανάτους από τον κορονοϊό, πρόκειται για το μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό θανάτων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην κρατική τηλεόραση, η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σίμα Σαντάντ Λαρί, με το συνολικό αριθμό των θανάτων από την COVID-19 να έχει αυξηθεί στους 33.714 θανάτους.

Η ίδια είπε ότι αναφέρθηκαν 6.824 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό κατά το προηγούμενο 24ωρο, με το συνολικό αριθμό των μολύνσεων να έχει αυξηθεί στις 558.648.

Βουλγαρία: Θετικός στον κορονοϊό ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Βουλγαρίας Ντιμίταρ Ράντεφ διεγνώσθη θετικός στον νέο κορονοϊό και τέθηκε σε αυτοαπομόνωση στο σπίτι του, από όπου θα συνεχίσει να εργάζεται εξ αποστάσεως, ανακοίνωσε σήμερα η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Ο Ράντεφ θα αναθέσει ένα μέρος της επιχειρησιακής δουλειάς του σε αναπληρωτές του την περίοδο που θα παραμείνει σε καραντίνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η κεντρική τράπεζα της Βουλγαρίας, στην οποία διευκρινίζεται ότι ο 64χρονος είναι εν γένει καλά στην υγεία του.

Η Βουλγαρία ανακοίνωσε σήμερα 2.569 νέα κρούσματα κορονοϊού το 24ωρο που πέρασε. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων που καταγράφονται σε μια ημέρα στη χώρα αυτή, η οποία κλείνει τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα πανεπιστήμια και τα νυχτερινά κέντρα για δύο εβδομάδες στην προσπάθειά της να αναχαιτίσει την έξαρση της επιδημίας της COVID-19.

Ελβετία: 8.616 νέα κρούσματα κορονοϊού και 24 νέοι θάνατοι

Τα κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19 αυξήθηκαν σήμερα κατά 8.616 μέσα σε μία ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων υγειονομικών αρχών, καθώς η κυβέρνηση συνεδρίασε για αν εξετάσει τη λήψη πιο αυστηρών μέτρων, για τον περιορισμό της εξάπλωσης των κρουσμάτων.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελβετία, αλλά και στο μικρό γειτονικό Πριγκιπάτο του Λίχτενσταϊν αυξήθηκε στα 135.658 κρούσματα, με τον αριθμό των θανάτων να αυξάνεται κατά 24 στους 1954 θανάτους.

Η Ρωσία κατέγραψε 16.202 νέα κρούσματα κορονοϊού το 24ωρο

Η Ρωσία κατέγραψε 16.202 νέα κρούσματα κορονοϊού το 24ωρο που πέρασε και έναν αριθμό ρεκόρ 346 θανάτων από την COVID-19, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.

Με τους νέους θανάτους, ανήλθε σε 26.935 ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την COVID-19 στη χώρα.

Οι προσβληθέντες από τον νέο κορονοϊό ανέρχονται πλέον σε 1.563.976 στη Ρωσία, τη χώρα των περίπου 145 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία βρίσκεται στην τέταρτη θέση σε αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ, την Ινδία και τη Βραζιλία.

Η κατάσταση του κοροναϊού στη Ρωσία συνεχίζει να επιδεινώνεται, δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα σε συνάντηση την Τετάρτη ανώτερων κυβερνητικών αξιωματούχων και του προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Γκολίκοβα είπε ότι υπήρξε μια κρίσιμη κατάσταση σε 16 ρωσικές περιοχές, όπου τα νοσοκομειακά κρεβάτια είχαν πάνω από το 90% της χωρητικότητας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Τετάρτη ότι θα στείλει στρατιωτικούς γιατρούς σε μια περιοχή στα Ουράλια που επλήγη από την αύξηση των περιπτώσεων Covid-19, αφού εκεί οι γιατροί υπέβαλαν δημόσια έκκληση στον Πούτιν για βοήθεια.

Τσεχία-κορονοϊός: Ο υψηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων καταγράφηκε το προηγούμενο 24ωρο

Η Τσεχική Δημοκρατία κατέγραψε 15.663 νέα κρούσματα κορονοϊού το 24ωρο που πέρασε, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού σε μια μέρα που ανακοινώνονται στη χώρα.

Με τα νέα κρούσματα ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον SARS-CoV-2 στην Τσεχία ανήλθε σε 284.033, ενώ ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την COVID-19 ανήλθε σε 2.547, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Στην Τσεχία ο ρυθμός εξάπλωσης του νέου κορονοϊού είναι από τους ταχύτερους στην Ευρώπη.

Μαλαισία

Η Μαλαισία έχει αναφέρει 801 νέες περιπτώσεις κοροναϊού και οκτώ επιπλέον θανάτους από τον ιό. Οι αθροιστικοί αριθμοί λοιμώξεων ανέρχονται τώρα σε 29.441, με 246 θανάτους.

Ανακοινώθηκαν αριθμοί νέων μολύνσεων σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Πολωνίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας. Η Γερμανία σημείωσε αύξηση 14.964 λοιμώξεων, στην Πολωνία υπήρχαν 18.820 νέες περιπτώσεις και στην Τσεχική Δημοκρατία σημειώθηκε αύξηση 15.663.

Καταγράφηκαν καθημερινά θύματα θανάτου στη Ρωσία (346) και στην Ουκρανία (165). Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τους φόβους για τον αντίκτυπο του δεύτερου κύματος στην Ευρώπη.

Υπάρχουν αυξανόμενες εικασίες στη Γαλλία ότι ο Πρόεδρος Emmanuel Macron θα εισαγάγει ένα κλείδωμα ενός μηνός σε τηλεοπτικό διάγγελμα Τετάρτη  βράδυ. Πολλοί Γάλλοι γιατροί προτρέπουν ένα νέο κλείδωμα σε εθνικό επίπεδο, σημειώνοντας ότι το 58% των μονάδων εντατικής θεραπείας της χώρας καταλαμβάνεται τώρα από ασθενείς Covid.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να πιέσει για «νέα φάση κλειδώματος» στις συνομιλίες κρίσης με περιφερειακούς ηγέτες την Τετάρτη. Οι προτεινόμενοι νέοι περιορισμοί θα περιλαμβάνουν το κλείσιμο εστιατορίων και μπαρ και τη θέσπιση αυστηρών ορίων στις ιδιωτικές και δημόσιες συγκεντρώσεις, διατηρώντας παράλληλα τα σχολεία, τις παιδικές κούνιες και τα καταστήματα ανοιχτά, σύμφωνα με την Bild καθημερινά με τις καλύτερες πωλήσεις.

Η πρόβλεψη ενός σκληρού νέου μέτρου κλειδώματος προκάλεσε την πτώση των αγορών. Οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν χαμηλά επίπεδα πέντε μηνών στις πρωινές συναλλαγές.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα