Νέα παράταση ζωής για το MEGA

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Parallaxi
νέα-παράταση-ζωής-για-το-mega-299587
Parallaxi

Νέα παράταση ζωής δόθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο σήμερα έκανε δεκτή την αίτηση που ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου για την οριστική διακοπή λειτουργίας του μεγάλου καναλιού.

Στις 15 Μαρτίου, ο πρόεδρος του ΣτΕ είχε «παγώσει» την απόφαση του ΕΣΡ μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αίτησης αναστολής που έχει καταθέσει η διοίκηση της Τηλέτυπος.

Στις 4 Μαΐου έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί επί της ουσίας η υπόθεση.

Τι όριζε η απόφαση του ΕΣΡ

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με τον διακριτικό τίτλο MEGA CHANNEL εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν.4496/2017 και υποχρεώνει την λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ να τερματίσει τη λειτουργία του», αναφερόταν στην απόφαση.

«Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA CHANNEL λειτούργησε επί πολλά έτη με βάση σχετικές διοικητικές πράξεις ως ενημερωτικός εθνικής εμβέλειας, δεν έλαβε μέρος στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα, που άρχισε με την προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΡ. Ο σταθμός αυτός δεν είχε υποβάλει δήλωση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματός του, είναι δε κοινώς γνωστό ότι από τον μήνα Σεπτέμβριο του 2016 διέκοψε την μετάδοση ειδήσεων και ενημερωτικών προγραμμάτων».

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα