Διεθνή

Νέα Υόρκη: Αντιμέτωπη με την «μεγαλύτερη χιονοθύελλα» εν μέσω ενός ξηρού χειμώνα

Χιόνι άρχισε να πέφτει αργά το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη, καλύπτοντας δρόμους και οχήματα - ΒΙΝΤΕΟ

Parallaxi
νέα-υόρκη-αντιμέτωπη-με-την-μεγαλύτε-978884
Parallaxi

Χιόνι άρχισε να πέφτει αργά το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη, καλύπτοντας δρόμους και οχήματα.

«Η πόλη της Νέας Υόρκης θα βρίσκεται στο νότιο άκρο της πιο σφοδρής χιονόπτωσης και κατά περιόδους θα πέφτει χιονόνερο, περιορίζοντας τα ποσά χιονόπτωσης στα 5-15 εκατοστά. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι πιθανότατα η μεγαλύτερη χιονοθύελλα της σεζόν», ανέφερε το NWS στην τελευταία πρόβλεψή του.

Οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες της Νέας Υόρκης από τις 18:00 της Δευτέρας έως τις 14:00 της Τρίτης να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς όποτε είναι δυνατόν και να διαθέτουν επιπλέον χρόνο για τις μετακινήσεις τους.

Η καταιγίδα στα τέλη Φεβρουαρίου είναι η πιο σφοδρή που έχει «χτυπήσει» τη Νέα Υόρκη για την εποχή. Οι κάτοικοι της πόλης, όπως το μεγαλύτερο μέρος της βορειοανατολικής χώρας, είχαν έναν ασυνήθιστα πιο ήπιο χειμώνα μέχρι στιγμής.  Αρκετά σχολεία ανακοίνωσαν ότι θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη λόγω των καιρικών συνθηκών.

Προειδοποιήσεις για χειμερινή καταιγίδα ισχύουν επίσης για όλο το Κονέκτικατ και το Ρόουντ Άιλαντ. Οι πυκνές χιονοπτώσεις σε ολόκληρη τη βορειοανατολική χώρα αναμένεται να σταματήσουν την Τετάρτη, σύμφωνα με το NWS.

Αυτή η χειμωνιάτικη καταιγίδα έρχεται στον απόηχο των ανεμοστρόβιλων και των ισχυρών ανέμων που έπληξαν τις κεντρικές ΗΠΑ την Κυριακή και τη Δευτέρα σε πολιτείες όπως η Οκλαχόμα, το Μιζούρι και το Τέξας, όπου οι κάτοικοι κλήθηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο.

Οι κάτοικοι της Καλιφόρνιας έχουν ήδη αντιμετωπίσει μαζικές διακοπές ρεύματος, πλημμύρες και κλείσιμο τόσο αυτοκινητοδρόμων όσο και παραλιών, καθώς η χειμερινή καταιγίδα σάρωσε την εν λόγω αμερικανική πολιτεία.

Περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι – πολλοί από αυτούς στην περιοχή του Λος Άντζελες – έχασαν το ηλεκτρικό ρεύμα μετά από ημέρες σφοδρών ανέμων.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα