Νέες εξελίξεις στο μέτωπο του κορωναϊού- Σε κατάσταση καταστροφής η Τζαμαϊκά

Ανά χώρα.

Parallaxi
νέες-εξελίξεις-στο-μέτωπο-του-κορωναϊ-551490
Parallaxi

Συνεχείς εξελίξεις στο μέτωπο του κοροναϊού, ακολουθεί μία λίστα ανά χώρα:

Ελλάδα

Τριάντα οκτώ νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως ανέφερε τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 228 ένω συνολικά 3 έχουν χάσει την ζωή τους. Να αποφεύγουμε τους δημόσιους χώρους με πολύ κόσμο, αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter και τονίζει πως έδωσε εντολή να κλείσουν από αύριο όλες οι οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα.

Γαλλία

Η Γαλλία κλείνει τα περισσότερα καταστήματα, εστιατόρια και χώρους ψυχαγωγίας από απόψε τα μεσάνυχτα στο πλαίσιο των μέτρων για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ. Ο γάλλος πρωθυπουργός διευκρίνισε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι εξαιρέσεις περιλαμβάνουν τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα παραμείνουν σε λειτουργία, αλλά οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν την χρήση τους. Ο γάλλος πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι άνθρωποι πρέπει να βγαίνουν μόνο για προμήθειες, για να κάνουν ελαφρά άσκηση και, αύριο, για να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές. Οι γάλλοι πολίτες καλούνται να εργάζονται, κατά το δυνατόν, από το σπίτι. Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 4.499 καταγεγραμμένα κρούσματα της επιδημίας Covid-19, έναντι 3.661 χθες, και 91 θανάτους, από 79 χθες.

Ισπανία

Ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία Covid-19 στην Ισπανία έφθασε σήμερα τους 190, από 120 χθες. Ενώ από Δευτέρα η χώρα μπαίνει σε καραντίνα.

Ιταλία

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας τα κρούσματα κορονοϊού  στην Ιταλία είναι 21.157. Οι νεκροί έφτασαν τους 1.441 ενώ ιάθηκαν 1.966 ασθενείς. Μέσα σ΄ένα 24ωρο έχασαν την ζωή τους 175 ασθενείς και επιβεβαιώθηκαν 3.497 νέα κρούσματα.

Αυστρία

Οι επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού θα ανατρέψουν το επιδιωκόμενο για εφέτος από την αυστριακή κυβέρνηση δημοσιονομικό πλεόνασμα, οδηγώντας μάλιστα σε έλλειμμα στον προϋπολογισμό, όπως αποσαφήνιζαν σήμερα στη Βιέννη ο προερχόμενος από το Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς υπουργός Οικονομικών Γκέρνοτ Μπλιούμελ και ο αντικαγκελάριος και αρχηγός του συγκυβερνώντος κόμματος των Πράσινων Βέρνερ Κόγκλερ. Σύμφωνα με τους ίδιους, δεν θα αυξηθούν μόνον οι δαπάνες, αλλά θα υπάρξει και υποχώρηση των εσόδων, ωστόσο, όπως ανέφερε ο αντικαγκελάριος, θα παραμείνουν τουλάχιστον για εφέτος τα εξαγγελθέντα κέντρα βάρους, όπως οι επενδύσεις για την προστασία του κλίματος, για την οποία έχουν προβλεφθεί αρκετά μέτρα, τα οποία και θα τεθούν σε εφαρμογή, ενώ, μεσοπρόθεσμα, από το 2021 όλα θα εκτιμηθούν εκ νέου. Ο αντικαγκελάριος χαρακτήρισε δραματικές τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού στα έσοδα και τα έξοδα του προϋπολογισμού, ενώ, από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως μία αποδυναμωμένη οικονομία θα προκύψει από την μείωση των εσόδων και από τις υψηλότερες δαπάνες και αυτό σημαίνει φυσικά ότι αυτή την χρονιά δεν μπορεί να γίνεται λόγος για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.

Νορβηγία

Η Νορβηγία θα κλείσει προσωρινά όλα της τα αεροδρόμια από την Δευτέρα (07.00 GMT) στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την αντιμετώπισης της επιδημίας Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός Ερνα Σόλμπεργκ.

HΠΑ

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ δρ. Αντονι Φάουτσι (Anthony Fauci) δήλωσε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταγραφεί 2.226 κρούσματα του κορονοϊού, αλλά η επιδημία δεν έχει ακόμη φθάσει στην κορύφωσή της.

Ρωσία

Η Ρωσία θα κλείσει από τα μεσάνυκτα της Κυριακής τα χερσαία σύνορά της με τη Νορβηγία και την Πολωνία για τους ξένους πολίτες, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Ρώσου πρωθυπουργού.Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απαγόρευση αφορά όλους τους αλλοδαπούς που ταξιδεύουν για “επαγγελματικούς, ιδιωτικούς, τουριστικούς ή εκπαιδευτικούς λόγους”, με εξαίρεση τους πολίτες της Λευκορωσίας, “τα μέλη των επίσημων αντιπροσωπειών” και όσους διαθέτουν άδεια παραμονής στη Ρωσία.

Τζαμάικα

Ο πρωθυπουργός της Τζαμάικα Άντριου Χόλνες κήρυξε χθες Παρασκευή το νησί σε κατάσταση καταστροφής εξαιτίας της απειλής από τον νέο κορονοϊό και πρόσθεσε ότι η χώρα ζητεί 100 νοσηλευτές από την Κούβα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση. “Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού”, ανέφερε ο Χόλνες στον λογαριασμό του στο Twitter, ενώ πρόσθεσε ότι επιβάλλει περιορισμούς στους ταξιδιώτες που φτάνουν στη Τζαμάικα από τη Βρετανία. Μέχρι στιγμής στη Τζαμάικα έχουν καταγραφεί οκτώ κρούσματα του ιού SARS-CoV-2

Σερβία

Στα 41 ανέρχονται τα κρούσματα από τον κορονοϊό στην Σερβία και είναι έξι περισσότερα απ ότι χθες το βράδυ. Στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρεται επίσης ότι ένας ασθενής από όσους προσβλήθηκαν από το ιό Covid-19 είναι σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στον νοσοκομείο της πόλης Νόβισαντ. Η κυβέρνηση της Σερβίας αποφάσισε να κλείσουν προσωρινά όλες οι συνοριακές διαβάσεις με την Ρουμανία και να μην επιτρέπεται η είσοδος σε ξένους υπηκόους. Συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση εισόδου στην Σερβία ξένων υπηκόων που προέρχονται από την Ιταλία, το Ιράν, την Νότια Κορέα, την Ελβετία και κάποιες περιοχές της Κίνας.

Λιθουανία

Η Λιθουανία ανακοίνωσε ότι κλείνει με τη σειρά της τα σύνορά της στους ξένους από σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να αναχαιτίσει την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορονοϊού, ενώ έχουν καταγραφεί επτά κρούσματα έως σήμερα στη χώρα της Βαλτικής με πληθυσμό 2,8 εκατομμύρια κατοίκους

Σαουδική Αραβία

Η Σαουδική Αραβία αναστέλλει όλες τις διεθνείς πτήσεις για δύο εβδομάδες από αύριο Κυριακή για να αποτρέψει την εξάπλωση του κορονοϊού, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων SPA, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών του σουνιτικού βασιλείου.

Μαυριτανία

Η κυβέρνηση της Μαυριτανίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στη χώρα, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για άνθρωπο που ταξίδεψε εκεί από την Ευρώπη, γεγονός που εξώθησε τις αρχές να μειώσουν τις αεροπορικές συνδέσεις με τη Γαλλία.

Παναμάς

Η υπουργός Υγείας του Παναμά Ροσάριο Τέρνερ ανακοίνωσε χθες ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα της κεντρικής Αμερικής αυξήθηκε στα 36, συμπεριλαμβανομένων τριών ξένων. Την προηγουμένη, ο Παναμάς καταμετρούσε 27 κρούσματα, εκ των οποίων ένα θανατηφόρο.

Με πληροφορίες από: AΠΕ

 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα