Διεθνή

Νεκρή μέσα σε όχημα βρέθηκε η νεαρή Bee

Nέα δολοφονία με θύμα transgender.

Parallaxi
νεκρή-μέσα-σε-όχημα-βρέθηκε-η-νεαρή-bee-488311
Parallaxi

Καμμένη μέσα σε όχημα εντοπίστηκε η 23χρονη Bee. Πρόκειται για την 18η transgender που δολοφονείται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως αναφέρει η οργάνωση Human Rights Campaign.
«Αυτά τα θύματα δεν είναι αριθμοί – ήταν άνθρωποι με ελπίδες και όνειρα, αγαπημένα πρόσωπα που χάθηκαν», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση η ίδια οργάνωση.
To θύμα βρέθηκε σε τέτοια κατάσταση ώστε οι αρχές δεν μπορούσαν καν να το αναγνωρίσουν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν οδοντιατρικά αρχεία για σχετική ταυτοποίηση.
Ένας αστυνομικός δήλωσε ότι οι ερευνητές αντιμετωπίζουν την υπόθεση ως ανθρωποκτονία, ωστόσο δεν έχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι ήταν έγκλημα μίσους.

Στο στόχαστρο της αστυνομίας βρίσκεται ακόμα μια σειρά από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απευθύνονται στην Slater πριν από το θάνατό της, ενώ ο σερίφης δήλωσε ότι ενώ δεν περιλαμβάνουν άμεσες απειλές, εκφράζουν επιθυμία να την βλάψουν.
Μάλιστα, κοντινό πρόσωπο της 23χρονης, είπε σε περιοδικό ότι κάποιος την απειλούσε στο Facebook λίγο πριν το θάνατό της και πως μια μέρα πριν βρει τραγικό θάνατο, είχε δεχθεί μηνύματα που την έκαναν να αισθάνεται πως θέλουν να την βλάψουν. Η ίδια πηγή αναφέρει πως η νεαρή ήθελε να φύγει επειδή φοβόταν.
Η Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία χαρακτήρισε τη βία κατά των τρανς ανθρώπων «επιδημία» και ψήφισε μια διάσκεψη τον Ιούνιο, προκειμένου να υιοθετηθούν νέες πολιτικές που θα βοηθήσουν στην πρόληψη αυτής της βίας. Παρόλα αυτά, εκφράζουν ανησυχία πως ο αριθμός των θυμάτων θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος.
Η Janet Taylor, πρώην επίτροπος της πολιτείας, δήλωσε το Σάββατο το εξής «Οι σεξουαλικές προτιμήσεις είναι κάτι που δεν κρίνουμε. Η κοινότητά μας θέλει απλώς να αποδοθεί δικαιοσύνη για την οικογένειά της».
Με πληροφορίες από New York Times
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα