Ελλάδα

Νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου – Πυροβόλησε εξ’ επαφής αδέσποτο σκύλο

Πάνω από 20 σκάγια στο σώμα του - Έκκληση για αίμα για να σωθεί η ζωή του

Parallaxi
νέο-περιστατικό-κακοποίησης-ζώου-πυ-867808
Parallaxi

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά άγριας κακοποίησης ζώων, καθώς σημειώθηκε ακόμη ένα, αυτήν τη φορά στην Αργαλαστή Βόλου, όπου κάποιος ασυνείδητος πυροβόλησε εξ επαφής έναν αδέσποτο σκύλο.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, αυτήν τη στιγμή ο σκυλάκος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ενώ οι πολίτες που τον έσωσαν απευθύνουν έκκληση για αίμα, καθώς παρουσιάζει χαμηλό αιματοκρίτη.

Το σκυλί φιλοξενείται στην κλινική Volos Veterinary Specialists και ο σκύλος αιμοδότης θα πρέπει να είναι έως 7 χρονών, υγιής, (ελεύθερος από λοιμώδη), με καλό αιματοκρίτη και άνω των 25 κιλών.

Βρήκαν μέσα του πάνω από 20 σκάγια

Όπως ανέφερε ο Σταμάτης Παπαδήμος που μετέφερε τον σκύλο από το κτηνιατρείο της Αργαλαστής στο Βόλο, «ευτυχώς που το περασμένο Σάββατο που έγινε αυτό άμεσα το είδαν κάτοικοι και τον μετέφεραν στο κτηνιατρείο της Αργαλαστής όπου η κτηνίατρος αφαίρεσε 20 σκάγια αλλά έχει κι άλλα μέσα του όπως έδειξαν οι ακτίνες που έκαναν στο κτηνιατρείο στον Βόλο που τον μετέφερα χθες. Το σκυλί έχασε πολύ αίμα αλλά το παλεύει».

«Στην αρχή ήταν απόμακρος και φοβισμένος αλλά τελικά αποδείχθηκε ένα αγαθός γίγαντας. Πήγαινε στα σπίτια που ήξερε ότι θα τον τάιζαν και μετά έκανε τις βόλτες του στην πλατεία ενώ συχνά με συνόδευε στις βόλτες με το δικό μου σκύλο, κάθε απόγευμα», πρόσθεσε.

Ο κ. Παπαδήμος ανέφερε ότι το σκυλί, αν τελικά τα καταφέρει γιατί δίνει μεγάλη μάχη, θα στειρωθεί, θα τσιπαριστεί και θα αναζητηθεί ανάδοχος. «Θα τον ονομάσουμε Λάζαρο τον αγαθό μας γίγαντα», είπε. Επιπλέον ευχήθηκε να γίνει καταγγελία στην αστυνομία για όποιον γνωρίζει κάτι για τον δράστη αυτής της αποτρόπαιης πράξης, καθώς πολλά ακούγονται, αλλά δύσκολα κάποιος καταγγέλλει κάτι στην αστυνομία.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα