Ελλάδα

Νοσοκομείο Άργους: Κινδύνεψε σοβαρά η ζωή μωρού – Τι καταγγέλλει γονιός

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται τα παιδιατρικά τμήματα των νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου.

Parallaxi
νοσοκομείο-άργους-κινδύνεψε-σοβαρά-η-900366
Parallaxi

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται τα παιδιατρικά τμήματα των νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου καθώς υπάρχει μόλις ένας γιατρός σε κάθε περιοχή. Μάλιστα, τα Σαββατοκύριακα δεν υπάρχει κανείς, σύμφωνα με καταγγελίες.

Όπως επισημαίνει κάτοικος στο Mega, το τριήμερο της Πρωτομαγιάς χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Άργους ένα μωρό 14 μηνών, το οποίο ήταν αναίσθητο και είχε πνιγεί στον εμετό. Και δεν υπήρχε γιατρός για να το βοηθήσει.

Έτσι οι γονείς αναγκάστηκαν να μεταφέρουν το μωρό τους σε νοσοκομείο της Τρίπολης.

Ο Κωνσταντίνος Κουβαράς, κάτοικος Ναυπλίου και καταγγέλλων μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» αναφέρθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στα τοπικά νοσοκομεία. «Χρειάζεται άμεσα να προσληφθούν τρεις με τέσσερις γιατρούς στο Ναύπλιο, καθώς μιλάμε για περιοχή που υπάρχουν 60 χιλιάδες κάτοικοι και τα τριήμερα ”βυθιζόμαστε” μέσα στον κόσμο», τονίζει.

Απαντώντας στην καταγγελία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος ανέφερε:

«Κατά την διάρκεια της πανδημίας κάναμε πάνω από 15 χιλιάδες προσλήψεις. Μιλάμε για ένα σύστημα υγείας που είναι πάρα πολύ ταλαιπωρημένο, έχει κενά σε διάφορες περιοχές. Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που έδωσε ειδικά μισθολογικά κίνητρα και πρόσθετους μισθούς».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα