Nouvel Observateur: Εγκωμιάζει τον παρουσιαστή Νίκο Αλιάγα

Το αφιέρωμα του ειδησεογραφικού μέσου, Nouvel Observateur για τα είκοσι χρόνια παρουσίας του Νίκου Αλιάγα στη γαλλική τηλεόραση.

Parallaxi
nouvel-observateur-εγκωμιάζει-τον-παρουσιαστή-νίκο-α-920968
Parallaxi

Ο Νίκος Αλιάγας, 53 ετών, είναι μέρος της καθημερινότητας των Γάλλων τηλεθεατών για περισσότερα από είκοσι χρόνια.

Ήταν το 2002 όταν στο TF1, ξεκίνησε την πρώτη σεζόν του «Star Academy». Αυτό το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου, στο κανάλι ξεκινά ξανά αυτό το καλτ πρόγραμμα της δεκαετίας του 2000, έχοντας παρουσιαστή τον μυθικό παρουσιαστή του.

«Έχει σημαδέψει γενιές τηλεθεατών, έχει αυτή την πιστή πλευρά, η οποία είναι πολύ σημαντική σε μια τηλεόραση που κλονίζεται από την εγκατάλειψη του τηλεοπτικού κοινού», εξηγεί στο Nouvel Observateur. Η Virgine Spies, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Αβινιόν και αναλυτής μέσων ενημέρωσης. Είναι πιστός στο κανάλι του και στο «Star Academy».

«Τον έχουμε δει να μεγαλώνει και να προοδεύει»

Ο Νίκος Αλιάγας ξεκίνησε την καριέρα του ως παρουσιαστής στο France 2 στην εκπομπή της Christine Bravo, «Union libre». Αλλά η καριέρα του πραγματικά απογειώθηκε στη μικρή οθόνη όταν έγινε ο παρουσιαστής να του νέου ριάλιτι TF1 «Star Academy». Ένα πρόγραμμα που θα κουβαλάει για σχεδόν εννέα χρόνια και με το οποίο θα κερδίσει τις καρδιές των Γάλλων.

Ο φίλος του Mathieu Vergne, ο οποίος συνεργάζεται μαζί του εδώ και είκοσι χρόνια και ο οποίος είναι ο παραγωγός του «Star Academy», λέει στο Nouvel Observateur ότι αυτή η αγάπη του κοινού εξηγείται από τον τρόπο που ξεκίνησε:

«Σε εννέα χρόνια, τον έχουμε δει να μεγαλώνει και να προοδεύει μπροστά στα μάτια μας και δημιουργεί. Παρουσιάσε το πρόγραμμα και έκανε τα πάντα»

«Οι καλοί παρουσιαστές είναι στην τηλεόραση όπως είναι στη ζωή και ο Νίκος δεν αποτελεί εξαίρεση. Ξέρει πώς να αναδεικνύει τον άλλο στα προγράμματά του και το κάνει πολύ καλά στη ζωή. »

Ο Νίκος Αλιάγας είναι επίσης γνωστός για θέματα εκτός τηλεόρασης, «και αυτό τον εξανθρωπίζει πολύ», λέει η Virginie Spies.

Ο παρουσιαστής είναι φωτογράφος στον ελεύθερο χρόνο του και απολαμβάνει κάποια αναγνώριση στην κοινότητα, καθώς τα έργα του εκτίθενται τακτικά. Αυτό συνέβη ιδιαίτερα στη Ντοβίλ το 2020, μια έκθεση που παρακολούθησε ο Adrien Ferey: «Ο πατέρας μου ζει στη Νορμανδία, οπότε όταν ήρθε ο Νίκος πριν από μερικά χρόνια, άδραξα την ευκαιρία να δω τις εκθέσεις φωτογραφίας», μας λέει.

Αγαπήθηκε από το κοινό και στο TF1

«Είναι κάποιος που εκτιμούν πολύ στο TF1» εξηγεί η Virginie Spies. Είναι ένα ασφαλές στοίχημα. Πράγματι, σε μια τηλεοπτική εκπομπή, ο χαρακτήρας του οικοδεσπότη είναι απαραίτητος. Ο Mathieu Vergne κάνει μια σύγκριση με έναν σεφ στην κουζίνα και τους σερβιτόρους του: «Ο οικοδεσπότης είναι αυτός που παρουσιάζει τα πιάτα στην τραπεζαρία. Το πώς βλέπουμε το πρόγραμμα από τους θεατές εξαρτάται από τον οικοδεσπότη».

Οι εταιρείες παραγωγής και το TF1 δεν διστάζουν πλέον να εμπιστευτούν ένα πρόγραμμα στον παρουσιαστή, καθώς γνωρίζουν ότι και μόνο το γεγονός της παρουσίας του στο πλατό θα ωθήσει το κοινό να ανοίξει την τηλεόρασή του και να παρακολουθήσει το πρόγραμμα.

Εξασφαλίζουν έτσι ένα ελάχιστο κοινό. Τον τελικό του «The Voice Kids» ακολούθησαν φέτος περισσότεροι από 3 εκατομμύρια θεατές και το πρώτο μέρος της τελετής των «NRJ Music Awards» συνέδεσε τον περασμένο Νοέμβριο περισσότερους από 4 εκατομμύρια λάτρεις της μουσικής.

πηγή: ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα