Ελλάδα

Νταβός – Μητσοτάκης: Δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία

Όσον αφορά στις εκλογές, είπε ότι θα γίνουν κάποια στιγμή μέσα στην άνοιξη.

Parallaxi
νταβός-μητσοτάκης-δεν-θα-πάμε-σε-πόλ-962635
Parallaxi

Μήνυμα πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάει σε πόλεμο με την Τουρκία έστειλε από το Νταβός ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, σε συζήτηση με δημοσιογράφο του CNN στο πλαίσιο του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία, παρά το ότι τα τελευταία τρία χρόνια βιώσαμε πολλές εντάσεις».

«Θα πρέπει να κάτσουμε με την Τουρκία ως λογικοί ενήλικες και να συζητήσουμε το θέμα της υφαλοκρηπίδας και των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο», είπε ο πρωθυπουργός.

«Μετά τις εκλογές, οι οποίες θα λάβουν χώρα σχεδόν ταυτόχρονα, υπάρχουν τρόποι να χαμηλώσουμε τις εντάσεις, να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε, αλλά με πολιτισμένο τρόπο. Δεν χρειάζεται να απειλούμε ο ένας τον άλλον ή να έχουμε υπερπτήσεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Έχουμε έναν δύσκολο γείτονα, οι ένοπλες δυνάμεις μας δεν είχαν ενισχυθεί επί δεκαετίες. Συνεπώς, είναι σημαντική η προβολή ισχύος μας», ανέφερε ακόμα.

Εκλογές την Άνοιξη

Όσον αφορά στις εκλογές, ο πρωθυπουργός είπε ότι θα γίνουν κάποια στιγμή μέσα στην άνοιξη.

«Στις εκλογές οι Έλληνες θα συγκρίνουν τέσσερα χρόνια μιας λαϊκιστικής κυβέρνησης και τέσσερα χρόνια μιας δικής μας κυβέρνησης. Η διάκριση είναι ανάμεσα σε αυτούς που πιστεύουν σε πραγματισμό και στη Δημοκρατία και σε αυτούς που «υπόσχονται το φεγγάρι με τα άστρα» και υποβαθμίζουν τους δημοκρατικούς θεσμούς», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Ανάπτυξη κοντά στο 2%

«Περιμένω ανάπτυξη κοντά στο 2% το 2023 και μπορούμε να εκπλήξουμε κιόλας (…) Κανείς δεν μιλά για το ελληνικό χρέος και για τις ελληνικές τράπεζες. Υπάρχουν πολλά σύννεφα που έχουν καθαρίσει και μπορούμε να σχεδιάσουμε για το μέλλον, χωρίς να πρέπει να διαχειριζόμαστε διαρκώς κρίσεις», είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία.

«Αποφύγαμε τον πειρασμό να κόψουμε ορίζονται τον ΦΠΑ, αλλά παίρνουμε τα κέρδη των διυλιστηρίων, παίρνουμε 650 εκατ. και τα κάνουμε πηγή για να βοηθήσουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά με τις αγορές στο σούπερ μάρκετ», συμπλήρωσε.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα