Top

Νύχτα – κόλαση στη Μόρια -Χιλιάδες κοιμούνται στο δρόμο

Καμία πρόνοια για νερό ή φαγητό στους ανθρώπους - Φόβοι για υγειονομική βόμβα εν μέσω κορονοϊού και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Parallaxi
νύχτα-κόλαση-στη-μόρια-χιλιάδες-κοιμ-654612
Parallaxi

Στις φλόγες τυλίχθηκε για δεύτερο βράδυ ο προσφυγικός καταυλισμός της Μόριας στη Μυτιλήνη, αποτελειώνοντας στην ουσία ό,τι είχε μείνει όρθιο από τις μεγάλες φωτιές της νύχτας της Τρίτης.

Χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, γυναίκες και μικρά παιδιά, αναγκάστηκαν να κοιμηθούν τη νύχτα δίπλα στα καμένα, σε χωράφια, δρόμους, πάρκινγκ και σε μαγαζιά καθώς οι προσωρινοί χώροι διαμονής τους καταστράφηκαν εντελώς. Πολλοί μάλιστα ήταν αυτοί που πέρασαν τη νύχτα δίπλα σε κάδους σκουπιδιών.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας δεν επέτρεψαν οι μετανάστες να μετακινηθούν προς την ενδοχώρα, ενώ αρκετές φορές έκανε χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν τον κόσμο.

Η κατάσταση είναι σοβαρή καθώς δεν υπάρχει καμία πρόνοια για νερό ή φαγητό στους ανθρώπους, ενώ δεν έχει ξεκινήσει να στήνεται κάποιος καταυλισμός με σκηνές. Και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού και με επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Μόρια.

ΠΗΓΗ: skai.gr / cnn.gr

Διαβάστε επίσης…

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα