Διεθνή

Ο Ντράγκι ανακοίνωσε την παραίτησή του

Οδεύει σε πρόωρες εκλογές η Ιταλία

Parallaxi
ο-ντράγκι-ανακοίνωσε-την-παραίτησή-το-900834
Parallaxi

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι είπε στο κοινοβούλιο την Πέμπτη ότι θα παραιτηθεί, στρώνοντας τον δρόμο για νέες εκλογές και ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο πολιτικής αβεβαιότητας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ντράγκι ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τη θέση του ηγέτη της Ιταλίας και επικεφαλής μιας εύθραυστης κυβέρνησης συνασπισμού. Αλλά ο πρόεδρος της χώρας, Σέρτζιο Ματαρέλα, απέρριψε την παραίτησή του και του ζήτησε να διεξάγει περισσότερες διαπραγματεύσεις με τους βουλευτές με την ελπίδα να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων, ένα από τα κόμματα της κυβέρνησης συνασπισμού, είχε αντιταχθεί σε ένα νέο διάταγμα με στόχο τη μείωση του πληθωρισμού και την καταπολέμηση του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους. Οι βουλευτές της Ιταλίας διεξήγαγαν ψήφο εμπιστοσύνης για ένα ευρύ πακέτο πολιτικής, αλλά τα Πέντε Αστέρια μποϊκόταραν την κίνηση, εξοργίζοντας τόσο τον Ντράγκι όσο και τα δεξιά κόμματα του συνασπισμού.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα