Επικαιρότητα

Ο Σάκης Τζακόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Μέσα Φεβρουαρίου παρουσιάζει το όνομα και το λογότυπο του συνδυασμού – Τον Μάρτιο, θα ανακοινωθεί το 70% των υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων

Φίλιππος Δεργιαδές
ο-σάκης-τζακόπουλος-υποψήφιος-δήμαρχ-962603
Φίλιππος Δεργιαδές

«Να διεκδικήσουμε την αλλαγή, για να ξανανάψουμε τα φώτα της πόλης», τόνισε ο Σάκης Τζακόπουλος, ανακοινώνοντας σήμερα το μεσημέρι, την πρόθεση του να ηγηθεί συνδυασμού, που θα διεκδικήσει τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε το μεσημέρι στο «καφέ Πλατεία», στην πλατεία Τσιρογιάννη, με φόντο τον Λευκό Πύργο, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, άσκησε κριτική στα έργα και τις ημέρες της διοίκησης Ζέρβα, τονίζοντας πως πέρα από «έργα βιτρίνας και φωτογραφίες», ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα σπουδαίο.

«Κόμμα μου είναι η Θεσσαλονίκη, οι γειτονιές της πόλης και όλοι οι πολίτες της, ανεξάρτητα κομματικών χρωμάτων», τόνισε και ανέφερε πως οι διεργασίες για τη συγκρότηση του συνδυασμού έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό. Μέσα στον Φεβρουάριο, θα παρουσιαστεί το λογότυπο και το όνομα του συνδυασμού ενώ μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχει ανακοινωθεί, σταδιακά, το 70% των υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων. Επίσης σε μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση του συνδυασμού στις αρχές Ιουνίου, θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα θέσεων και προτάσεων, οπότε θα ξεκινήσει και επίσημα η προεκλογική προσπάθεια της παράταξης.

Κάνοντας τον απολογισμό του, τόνισε πως τα 3,5 χρόνια της παρουσίας του στο δημοτικό συμβούλιο, άσκησε με τεκμηριωμένο και συνεκτικό τρόπο, έλεγχο και κριτική στην διοίκηση Ζέρβα, καταθέτοντας, πάντα εγγράφως, προτάσεις για όλα τα μείζονα ζητήματα. Χαρακτήρισε τη διοίκηση Ζέρβα, αναποτελεσματική και ανίκανη να αναμετρηθεί με τα μικρά και μεγάλα ζητήματα της πόλης, όπως είναι το κυκλοφοριακό, η καθαριότητα, το πράσινο, η προστασία των δημόσιων χώρων αλλά και η αναπτυξιακή στήριξη των συνοικιών της πόλης που έχουν εγκαταλειφθεί στην μοίρα τους.

Να ξανανάψουμε τα φώτα της πόλης για όλους τους κατοίκους

«Υπάρχουν ολόκληρες γειτονιές στην πόλη που μαραζώνουν. Πρέπει να πάμε εκεί που υπάρχουν τα προβλήματα, δίπλα στον πολίτη, να ξανανάψουμε τα φώτα της πόλης για όλους τους κατοίκους, χωρίς διακρίσεις και να αγωνιστούμε για μια πόλη πιο όμορφη, πιο καθαρή, πιο ανθρώπινη, πιο λειτουργική», τόνισε και ερωτηθείς για τις κομματικές του προτιμήσεις, ξεκαθάρισε πως ο συνδυασμός του φιλοδοξεί να εκφράσει όλους τους πολίτες, μακριά από κομματικές σημαίες.

Δεν αρνήθηκε ότι ανήκει στο χώρο της κεντροδεξιάς και πως κομματικά πρόσκειται στη ΝΔ, αλλά τόνισε πως ο χώρος της αυτοδιοίκησης πρέπει να αποδεσμευτεί από κομματικές εξαρτήσεις και χρίσματα. «Κατεβαίνω υποψήφιος χωρίς καμία κομματική δέσμευση και μακριά από εξαρτήσεις και ταμπέλες”, τόνισε και σημείωσε πως ο στόχος της υποψηφιότητα του είναι να υπηρετήσει την πόλη κινητοποιώντας τους ενεργούς πολίτες, από όλες της γειτονιές, ανθρώπους που γνωρίζουν τα προβλήματα και έχουν διάθεση να προσφέρουν.

Ερωτηθείς για τις άλλες υποψηφιότητες, σχολίασε πως ο χρόνος θα δείξει, πως τελικά θα διαμορφωθεί το προεκλογικό πεδίο και πόσοι τελικά θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι, χωρίς να αποκλείσει και πάλι να εμφανιστούν πολλές υποψηφιότητες, όπως έγινε το 2019. Ωστόσο άφησε αιχμές κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως ο κ. Ζέρβας ενδιαφέρεται μόνο για την επανεκλογή του και όχι για την πορεία και τα προβλήματα της πόλης. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Ζέρβας «έχει πάψει να είναι δήμαρχος της πόλης και ένα χρόνο πριν λήξει η θητεία του, επέλεξε να αναλάβει το ρόλο του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης».

Απουσίασε η δημοτική τηλεόραση

Ο Σάκης Τζακόπουλος, επίσης σχολίασε επικριτικά και άφησε αιχμές για την απουσία της δημοτικής τηλεόρασης, που παρότι ενημερώθηκε, απουσίασε και δεν “κάλυψε” τη συνέντευξη Τύπου για την υποψηφιότητα του.

«Η δημοτική τηλεόραση δυστυχώς δεν ασχολείται όσο πρέπει με τα θέματα της πόλης και τα τοπικά ζητήματα, και επιλέγει να παρουσιάζει κυρίως θέματα πανελλαδικής εμβέλειας», σημείωσε και ανέφερε πως τα μέσα ενημέρωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, πρέπει να αναβαθμιστούν και να λειτουργήσουν διαδημοτικά προς όφελος όλων των πολιτών της πόλης.

Αναφερόμενος στα μεγάλα προβλήματα της πόλης, ανέφερε πως λόγω των επιλογών της διοίκησης, η καθαριότητα σήμερα δεν λειτουργεί καθώς από τα 130 απορριμματοφόρα λειτουργούν μόνο τα 30 και από τους 1500 εργαζόμενους στην καθαριότητα, στους δρόμους της πόλης για την αποκομιδή των απορριμμάτων βρίσκονται μόλις 300. «Πρέπει να είμαστε δίπλα σ’ αυτούς τους ανθρώπους και σε όλους τους εργαζόμενους του δήμου», τόνισε και σημείωσε πως η διοίκηση δεν έχει φροντίσει να παρέχει στους εργάτες της καθαριότητας ούτε τα στοιχειώδη δηλαδή, γάντια, φόρμες, παπούτσια και άλλα μέσα ατομικής προστασίας ενώ δεν καταβάλει υπερωρίες και αποζημιώσεις για την εργασία στις αργίες.

Γνωρίζω τα προβλήματά της πόλης και τις λύσεις που χρειάζονται

Για την πλατεία Ελευθερίας, ανέφερε πως ήταν επιλογή της διοίκησης να μην γίνει το έργο και μίλησε για μελέτη φάντασμα, σχετικά με τη βιωσιμότητα του σταθμού αυτοκινήτων, ενώ επέκρινε τη διοίκηση ακόμα και για τα πρακτικά των δημοτικών συμβουλίων που καθυστερούν, μέχρι και 10 μήνες, διότι δεν υπάρχουν υπάλληλοι, όταν αντιδήμαρχοι διαθέτουν 3 και 4 γραμματείς ή οδηγούς. Ανέφερε επίσης ότι η κατάσταση με τα τραπεζοκαθίσματα και την κατάληψη δημόσιου χώρου, έχει ξεχειλώσει ενώ επισήμανε και το «χάλι» των 65 παιδικών χαρών του δήμου, εκ των οποίων μόλις τρεις έχουν άδεια λειτουργίας.

«Γνωρίζω την πόλη, γνωρίζω τα προβλήματά της και γνωρίζω και τις λύσεις που χρειάζονται. Ξέρω ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος, αλλά έχω την εμπειρία  της τοπικής αυτοδιοίκησης, πως λειτουργούν οι δομές της και τι πρέπει να γίνει, ώστε να έχουμε καλύτερες υπηρεσίες, διαφάνεια στις αποφάσεις και αποτελεσματικό έργο προς όφελος της πόλης και των δημοτών της», τόνισε και έκανε ειδική μνεία σε δύο πρόσωπα, που σήμερα εκλείπουν, στην Μένη Λυσσαρίδου και τον Δημήτρη Ζεμπεκάκη, που πρώτοι τον παρακίνησαν πριν αρκετά χρόνια να ασχοληθεί με τα κοινά της πόλης. .

«Με την υποψηφιότητα μου προτείνω μία αλλαγή σε όλα τα επίπεδα, μία διαφορετική προσέγγιση της πολιτικής και της σχέσης του δήμου με τους πολίτες, να κάνουμε μία καινούργια αρχή για μία πόλη όλων των δημοτών», τόνισε και σημείωσε πως «μας ενώνει η δουλειά για την Θεσσαλονίκη, ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε όλοι, για μια πόλη πιο όμορφη, πιο καθαρή, πιο ανθρώπινη, πιο λειτουργική».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα