Ελλάδα

ΟΑΕΔ: Ενίσχυση 718 ευρώ στους άνεργους πληγέντες

Τι λέει η σχετική ανακοίνωση.

Parallaxi
οαεδ-ενίσχυση-718-ευρώ-στους-άνεργους-πλ-430258
Parallaxi

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, συστάθηκαν πέντε μέτρα με στόχο την στήριξη του εργατικού δυναμικού, αλλά και των επιχειρήσεων που βρίσκονται ανάμεσα στις πυρόπληκτες περιοχές.

Συγκεκριμένα, ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA πως:

«Άνοιξαν δύο πλατφόρμες πανελλαδικά για όσους έχασαν την δουλειά τους επειδή δούλευαν σε επιχειρήσεις οι οποίες είτε μερικώς είτε ολικώς υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές».

Μάλιστα, όσοι έχασαν τις δουλειές τους εξαιτίας των πυρκαγιών θα λάβουν εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 718 ευρώ μόλις εγγραφούν στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Στη συνέχεια τόνισε ότι «όσοι χάσουν τη δουλειά τους αλλά δεν πληρούν προϋποθέσεις για επίδομα ανεργίας, θα τους χορηγηθεί 399,25 ευρώ μηνιαίως, για πέντε μήνες. Αυτά καταβάλλονται τριάντα μέρες μετά την αίτηση».

Παράλληλα, ο κοινωνικός τουρισμός σε πυρόπληκτες περιοχές στη Βόρεια Εύβοια θα περιλαμβάνει 12 διανυκτερεύσεις για όποιον τις επισκεφτεί.

«Τα μέτρα δεν σταματούν εκεί. Ό,τι άλλο χρειαστεί θα κάνουμε. Δείξαμε πολύ γρήγορα αντανακλαστικά Και ως κυβέρνηση και ως ΟΑΕΔ στο κομμάτι στήριξης των πληγέντων και θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε όλα τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν. Θα είμαστε δίπλα στους πυρόπληκτους», είπε τέλος.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα