Επικαιρότητα

ΟΑΣΘ: Μπάχαλο με την ενημέρωση σχετικά με τα δρομολόγια

Ούτε από τα εκδοτήρια των εισιτηρίων μπορεί να μάθει κανείς, πότε αναχωρούν τα λεωφορεία   

Parallaxi
οασθ-μπάχαλο-με-την-ενημέρωση-σχετικά-1007859
Parallaxi

Τις περιπέτειες του, στην προσπάθεια να ενημερωθεί για τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, εξιστορεί ένας επιβάτης, διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχει τρόπος να μάθει κανείς λεπτομέρειες για την ώρα αναχωρήσεων των λεωφορείων.

Η ανάρτηση του σχετικά με την προσπάθεια του να μάθει πότε αναχωρεί το δρομολόγιο προς Σέιχ Σου, από το τέρμα του ΟΑΣΘ, την πλατεία Ελευθερίας, αναφέρει τα εξής:

«Είμαι στο τέρμα του αστικού Νο24 των Χιλίων Δένδρων στην πλατεία Ελευθερίας και περιμένω να ανεβώ στο αστικό να πάω προς Σέιχ Σου. Κοιτάζω τον φωτεινό πίνακα και την εφαρμογή στο κινητό μου για να δω τι ώρα θα φύγει το δρομολόγιο αλλά καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά σε αυτά που έβλεπα. Πάω στα εκδοτήρια να ρωτήσω την ώρα αναχώρησης του επόμενου δρομολογίου αλλά δεν γνώριζαν.

Είπαν ότι αυτά είναι θέματα του σταθμάρχη. Δίπλα υπάρχει άλλο μικρό κουβούκλιο που έγραφε σταθμάρχης αλλά σταθμάρχης μέσα δεν υπήρχε. Ρωτάω ξανά στα εκδοτήρια που είναι ο σταθμάρχης και με λένε δεν υπάρχει σταθμάρχης εδώ και πολύ καιρό. Λέω εσείς γιατί δεν ξέρετε την ώρα που φεύγει το Νο24; Μου λέει εμείς μόνο εισιτήρια κόβουμε δεν γνωρίζουμε τα δρομολόγια, ούτε αυτά που φεύγουν ούτε αυτά που έρχονται. Λέω πως μπορώ να μάθω τι ώρα φεύγει το Νο24; Μου λένε δεν μπορείς να μάθεις. Ούτε από την εφαρμογή δεν μπορώ να μάθω; Όχι μου λένε ούτε από την εφαρμογή. Και γιατί δεν μπορώ να μάθω από την εφαρμογή; Γιατί στην εφαρμογή αναφέρεται η ώρα που θα φτάσει το όχημα που κινείται για να έρθει στο τέρμα και όχι αυτό που θα φύγει από το τέρμα την ώρα που θα ξεκινήσει.

Ρωτάω τα δρομολόγια που έχει μέσα στην εφαρμογή ισχύουν; Όχι δεν ισχύουν γιατί η γραμμή έχει μόνιμα ένα όχημα λιγότερο από όσα χρειάζεται για να τηρηθεί το πρόγραμμα που υπάρχει στην εφαρμογή και αναγκάζονται να κάνουν φακιρικά και αλλαγές στα δρομολόγια για να μπορεί με κάποιο τρόπο να λειτουργεί η γραμμή.

Περίμενα περίπου 40-45 λεπτά για να ξεκινήσει επόμενο δρομολόγιο του χωρίς όμως να ξέρω το πότε. Μιλάμε για ένα γενικό μπάχαλο… Με αυτή την γραμμή θα διασυνδέσεις την Άνω Πόλη και τον Άγιο Παύλο με το μετρό; Αυτή η γραμμή πρώτα πρέπει να διασυνδεθεί με τον εαυτό της και μετά με τα υπόλοιπα αστικά αλλά και με το μετρό. Κύριοι δυστυχώς δεν ξέρετε τι σας γίνεται…»

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα