Διεθνή

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα παιδιά μεταδίδουν τον κοροναϊό όπως την κοινή γρίπη

Τα παιδιά έως 5 χρονών μπορούν να μολύνουν εύκολα τις άλλες ηλικιακές ομάδες

Parallaxi
οι-ειδικοί-προειδοποιούν-ότι-τα-παιδι-596779
Parallaxi

Τα παιδιά μπορεί να είναι σε θέση να μεταδώσουν το Covid-19 εξίσου εύκολα όπως έναν άλλο τύπο κοροναϊού, δήλωσε ο William Haseltine, πρώην καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ.

«Υπάρχει κάθε λόγος να υποπτευόμαστε ότι αυτός ο ιός, αν και μπορεί να σε σκοτώσει, έχει τα ίδια συμπτώματα με το κοινό κρυολόγημα όσον αφορά τη μετάδοση. Ποιος προκαλεί τα κρυολογήματα; Τα παιδιά!», δήλωσε ο William Haseltine στο ειδησεογραφικό πρακτορείο CNN.

«Και αυτό ισχύει σχεδόν για όλες τις αναπνευστικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του κρυολογήματος που προκαλείται από άλλους τύπους κοροναϊού. Και αυτό είναι ένα από αυτά τα ξαδέλφια»,πρόσθεσε.

«Χρησιμοποιεί ακόμη και τον ίδιο υποδοχέα στις ρινικές διόδους με έναν από τους κοινούς ιούς. Ωστόσο είναι ένας ιός που σκοτώνει».

O William Haseltine προειδοποίησε ότι τα παιδιά μπορούν εύκολα να μολυνθούν και να μολύνουν άλλους και γι’αυτό πρέπει να φορούν μάσκες. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι τα παιδιά έως 5 ετών μπορεί να μολύνουν εξαιρετικά γρήγορα τις άλλες ηλικιακές ομάδες.

Διαβάστε επίσης:

Πηγή: CNN

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα