Αθλητισμός

Οι ΗΠΑ σε διπλωματικό μποϊκοτάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Πεκίνο

Ωστόσο, ανέφεραν ότι οι αθλητές θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες

Parallaxi
οι-ηπα-σε-διπλωματικό-μποϊκοτάζ-στους-652880
Parallaxi
Πηγή φωτογραφίας: Unsplash

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τις φήμες που ήθελαν να ετοιμάζουν διπλωματικό μποϊκοτάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο.

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι καμία επίσημη αντιπροσωπεία δεν θα σταλεί από τη χώρα στους αγώνες λόγω ανησυχιών για το ιστορικό στις υποθέσεις της παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Κίνας.

Ωστόσο, ανέφερε ότι οι αθλητές των ΗΠΑ θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες και θα έχουν την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης.

Η Κίνα έχει δηλώσει προηγουμένως ότι θα λάβει «αποφασιστικά αντίμετρα» σε περίπτωση μποϊκοτάζ.

Η εκπρόσωπος Τύπου, Τζεν Ψάκι, είπε ότι η κυβέρνηση στέλνει ένα «σαφές μήνυμα» ότι οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα σημαίνουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει «business as usual» όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Η διπλωματική ή επίσημη αντιπροσωπεία των ΗΠΑ θα αντιμετώπιζε αυτά τα παιχνίδια όπως συνήθως ενόψει των κατάφωρων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των φρικαλεοτήτων της ΛΔΚ στο Σιντζιάνγκ, και απλά δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό», είπε ο Ψάκι.

Πρόσθεσε ότι το διπλωματικό μποϊκοτάζ των αγώνων δεν σημαίνει ότι «αυτό είναι το τέλος των ανησυχιών που θα εκφράσουμε για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ερωτηθείσα εάν οι ΗΠΑ προσπαθούν να κάνουν και άλλους συμμάχους να ενταχθούν στο διπλωματικό μποϊκοτάζ, απάντησε ότι ο Λευκός Οίκος έχει ενημερώσει τους συμμάχους του για την απόφασή του και «προφανώς θα τους αφήσουμε να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις».

Τόνισε επίσης ότι ο Λευκός Οίκος δεν αισθάνθηκε ότι ήταν το «σωστό βήμα» ή δίκαιο να τιμωρηθούν οι αθλητές των ΗΠΑ με την πραγματοποίηση ολοκληρωτικού μποϊκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων από τις ΗΠΑ.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα