Top

Οι νεότερες εξελίξεις του ιού σε όλο τον κόσμο

Διαβάστε αναλυτικά.

Parallaxi
οι-νεότερες-εξελίξεις-του-ιού-σε-όλο-το-647018
Parallaxi

Αζερμπαϊτζάν: Κλειστά παραμένουν τα σύνορα μέχρι την 31η Σεπτεμβρίου

Το Αζερμπαϊτζάν προχώρησε στην παράταση της εφαρμογής μερικών από τους περιορισμούς απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που περιλαμβάνουν και το κλείσιμο των συνόρων του μέχρι την 31η Σεπτεμβρίου, μετά την αύξηση που καταγράφηκε στα περιστατικά μόλυνσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Στο Αζερμπαϊτζάν καταγράφηκε ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από το νέο κορονοϊό μεταξύ 130 και 180 περιστατικών κατά τις προηγούμενες εβδομάδες, ενώ σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης, θα επαναλειτουργήσουν μουσεία και εκθεσιακοί χώροι από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, τα εμπορικά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά, ενώ περιορισμένες θα είναι οι μετακινήσεις με τα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ διαφορετικών περιοχών εντός του Αζερμπαϊτζάν.

Ινδονησία: 3.308 νέα περιστατικά μόλυνσης και 92 νέοι θάνατοι

Η Ινδονησία ανέφερε σήμερα Σάββατο 29 Αυγούστου τη μεγαλύτερη αύξηση σε περιστατικά μόλυνσης από το νέο κορωνοϊό για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Υγείας.

Τα σημερινά 3.308 νέα περιστατικά μόλυνσης, αυξάνουν το συνολικό αριθμό των μολύνσεων στα 169.195, ενώ οι 92 νέοι θάνατοι, αυξάνουν το συνολικό αριθμό των θανάτων σε 7.261, σύμφωνα με τα στοιχεία της ηλεκτρονικής σελίδας του ίδιου υπουργείου.

Φιλιππίνες: 3.637 κρούσματα – 94 θάνατοι σε 24 ώρες

Οι Φιλιππίνες ανέφεραν σήμερα 3.637 νέα περιστατικά μόλυνσης από το νέο κορωνοϊό και 94 νέους θανάτους, με το συνολικό αριθμό των περιστατικών να αυξάνεται στα 213.131 και των θανάτων στους 3,419, σύμφωνα με την αναφορά του υπουργείου Υγείας.

Οι Φιλιππίνες βρίσκονται αντιμέτωπες με τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας, με το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό θανάτων να καταγράφεται στη γειτονική Ινδονησία, καθώς περίπου το 1/3 των θανάτων στις Φιλιππίνες έχει καταγραφεί στη διάρκεια των τελευταίων 15 ημερών.

Γερμανία: Η αστυνομία διέλυσε μία μαζική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βερολίνο, κατά των περιοριστικών μέτρων για την πρόληψη εξάπλωσης της COVID-19

Η αστυνομία στο Βερολίνο διέλυσε σήμερα μία μαζική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στη γερμανική πρωτεύουσα κατά των περιορισμών για το νέο κορονοϊό, λίγες ώρες μετά την αποτυχία των διαδηλωτών να ακολουθήσουν τις εντολές για την τήρηση των αποστάσεων, αλλά και για την υποχρέωση να φορούν μάσκες προσώπου.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε καθώς τα περιστατικά των μολύνσεων αυξάνουν στην Ευρώπη, ενώ παρόμοιες διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται στη διάρκεια της ημέρας στο Παρίσι, αλλά και αλλού.

“Δυστυχώς, δεν έχουμε άλλη επιλογή,” ανέφερε η αστυνομία του Βερολίνου στο Twitter. “Όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής, δεν οδήγησαν σε συμμόρφωση με την κατάσταση τήρησης των προληπτικών μέτρων,” πρόσθεσε.

Νότια Κορέα: Πάνω από 300 κρούσματα καταγράφηκαν και πάλι χθες

Περισσότερα από 300 νέα κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν χθες Παρασκευή 28 Αυγούστου στη Νότια Κορέα, την 16η ημέρα κατά την οποία ο αριθμός των νέων μολύνσεων ξεπερνά τις 100, εγείροντας ανησυχίες για ελλείψεις σε νοσοκομειακές κλίνες εν μέσω αναζωπύρωσης της covid-19.

Το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή στη χώρα καταγράφηκαν 308 νέα κρούσματα της covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα σε 19.400.

Η χώρα είχε καταφέρει να ελέγξει το πρώτο κύμα της επιδημίας covid-19 με μια πολύ προωθημένη στρατηγική διαγνωστικών τεστ και ιχνηλάτησης των επαφών των ανθρώπων που μολύνονταν. Όμως στα μέσα Αυγούστου εμφανίστηκαν στη Νότια Κορέα νέες επιδημικές εστίες, με τις περισσότερες να συνδέονται με προτεσταντικές εκκλησίες.

Εξαιτίας της ραγδαίας ανόδου των κρουσμάτων τα νοσοκομεία στην ευρύτερη περιοχή της Σεούλ είχαν χθες ελεύθερο μόνο το 4,5% των κλινών τους στις μονάδες αυξημένης φροντίδας, ποσοστό το οποίο έφτανε το 22% την προηγούμενη εβδομάδα.

«Μόνο περίπου 15 κλίνες είναι άμεσα διαθέσιμες στην ευρύτερη περιοχή της Σεούλ για ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση», επεσήμανε ο Γιούν Τάε- χο, ο γενικός διευθυντής αρμόδιος για τη δημόσια υγεία στο υπουργείο Υγείας.

«Όμως θα πρέπει σύντομα να έχουμε λίγο περισσότερο χώρο διότι περισσότεροι άνθρωποι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν εξιτήριο», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε εξάλλου την αυστηροποίηση από αύριο Κυριακή των περιοριστικών μέτρων στην ευρύτερη περιοχή της Σεούλ, όπου ζουν οι μισοί από τους 52 εκατομμύρια κατοίκους της Νότιας Κορέας.

Βάσει των νέων μέτρων θα κλείσουν τα γυμναστήρια και άλλοι χώροι άθλησης. Τα καφέ θα επιτρέπεται να σερβίρουν γεύματα μόνο για κατανάλωση εκτός καταστήματος, ενώ εστιατόρια και αρτοπωλεία θα κλείνουν στις 21:00.

Ήδη απαγορεύεται η παρουσία κοινού στις αθλητικές διοργανώσεις, ενώ δεν επιτρέπεται η παρουσία πιστών στις εκκλησίες, όπως και οποιαδήποτε συγκέντρωση περισσότερων από 10 ατόμων. Εξάλλου στην ευρύτερη περιοχή της Σεούλ τα μαθήματα στα σχολεία γίνονται πλέον μέσω διαδικτύου.

Παράλληλα οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους της περιοχής αυτής να παραμένουν στα σπίτια τους όσο το δυνατόν περισσότερο και να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες επαφές.

Ρωσία

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι το Σάββατο 111 άνθρωποι πέθαναν από τον νέο κοροναϊό τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας τον επίσημο αριθμό θανάτων σε 17.025.

Η ειδική ομάδα της Ρωσίας για τον ιό ανέφερε 4.941 νέα κρούσματα, φέρνοντας τον αριθμό της σε εθνικό επίπεδο σε 985.346.

Ινδία: Σχεδόν 76.500 νέα κρούσματα καταγράφηκαν σήμερα στη χώρα

Στην Ινδία καταγράφηκαν σήμερα 76.472 νέα κρούσματα κορονοϊού, αριθμός λίγο μικρότερος από αυτόν των τελευταίων δύο ημερών, ο οποίος όμως επιβεβαιώνει ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με το χειρότερο ξέσπασμα της επιδημίας αυτή την περίοδο.

Συνολικά στην Ινδία έχουν καταγραφεί 3,46 εκατομμύρια κρούσματα covid-19, με τη χώρα να βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, σε σύνολο μολύνσεων. Ωστόσο η χώρα της νότιας Ασίας καταγράφει εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες περισσότερα ημερήσια, νέα κρούσματα από αυτές.

Εξάλλου ο αριθμός των νεκρών στην Ινδία ανέρχεται πλέον σε 62.550, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας

Ωστόσο τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι από την επόμενη εβδομάδα ενδέχεται να χαλαρώσουν κάποιοι περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Η ινδική κυβέρνηση ενδέχεται να επιτρέψει τη μερική επαναλειτουργία των υπόγειων τρένων, κάτι που ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης του Δελχί σχολίασε ότι είναι απαραίτητο για να επιστρέψει στην κανονικότητα η πόλη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ/ the guardian

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα