Ελλάδα

Οι οδηγίες που στέλνει ο ΕΟΔΥ στους γιατρούς

Όσα πρέπει να ξέρουν οι γιατροί

Parallaxi
οι-οδηγίες-που-στέλνει-ο-εοδυ-στους-για-570372
Parallaxi

Οδηγίες για τη χρήση του εξοπλισμού ατομικής προστασίας σε περίπτωση ελλείψεων

Νοσηλεία ασθενών με ύποπτη ή επιβεβαιωμένη λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό

-Σε περίπτωση έλλειψης μασκών υψηλής αναπνευστικής προστασίας, αυτές χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ κατά τη διάρκεια χειρισμών που μπορεί να προκαλέσουν αερόλυμα (χειρισμοί υψηλού κινδύνου για μετάδοση του ιού Covid-19).

-Σε περίπτωση έλλειψης προστατευτικών ρομπών, αυτές χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ κατά τη διάρκεια χειρισμών που μπορεί να προκαλέσουν αερόλυμα, εκτίναξη ή πιτσίλισμα με βιολογικά υγρά του ασθενή ή άλλων χειρισμών που προϋποθέτουν στενή επαφή με τον ασθενή.

-Σε περίπτωση σοβαρών ελλείψεων σε εξοπλισμό ατομικής προστασίας, το προσωπικό υπηρεσιών υγείας μπορεί να μη χρησιμοποιεί γάντια ή προστατευτική ρόμπα αλλά να χρησιμοποιεί την ίδια οφθαλμική προστασία (γυαλιά) ΚΑΙ την ίδια μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας, τα οποία αφαιρούνται αν καταστραφούν, λερωθούν ή με την αποχώρηση από τη νοσηλευτική μονάδα.

-Σε περίπτωση που χρησιμοποιείται απλή χειρουργική μάσκα, αυτή πρέπει να αντικαθίσταται όποτε υγρανθεί η εσωτερική πλευρά. Αντί γαντιών προτείνεται η εφαρμογή της υγιεινής των χεριών κα η χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού μετά από κάθε επαφή με ασθενή. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις χειρισμών με κίνδυνο πρόκλησης αερολύματος.

-Στην παρούσα φάση όπου παρατηρείται διασπορά του ιού στην κοινότητα και κρούσματα λοίμωξης με το νέο κορωνοϊό σε προσωπικό υπηρεσιών υγείας, συστήνονται τα παρακάτω:

-Έμφαση στην πρώιμη ανίχνευση ασθενών με συμπτωματολογία συμβατή με λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό Covid-19 και χορήγηση απλής χειρουργικής μάσκας.

-Καθορισμός συγκεκριμένης ομάδας επαγγελματιών υγείας για τη νοσηλεία ασθενών με ύποπτη ή επιβεβαιωμένη λοίμωξη από νέο κορωνοϊό Covid-19.

-Καθορισμός συγκεκριμένου χώρου/πτέρυγας νοσηλείας ασθενών με ύποπτη ή επιβεβαιωμένη λοίμωξη από νέο κορωνοϊό Covid-19.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα