Ελλάδα

Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων για τα exit poll

Τι λένε τα κομματικά επιτελεία

Parallaxi
οι-πρώτες-αντιδράσεις-των-κομμάτων-γι-1010327
Parallaxi

Ανακοινώθηκε στις 19.00 της Κυριακής το τελικό exit poll για τις Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023, το οποίο είναι κοινό για όλα τα ΜΜΕ.

Σημειώνεται ότι υπάρχει ενδεχόμενο μικρής απόκλισης ανάμεσα στα αποτελέσματα που δείχνει το exit poll και εκείνων που θα προκύψουν μετά τις 21:00 το βράδυ.

Η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι κυμαίνεται από 7 έως και 15 μονάδες, με την μέση τιμή της διαφοράς να βρίσκεται στις 11 μονάδες.

Ενδιαφέρον προκύπτει και για τον αριθμό των κομμάτων που θα αποτελέσουν την επόμενη Βουλή, καθώς δύο κόμματα, το ΜέΡΑ25 και η Πλεύση Ελευθερία είναι πιθανό να συγκεντρώσουν ποσοστά που θα ξεπεράσουν το 3%. Δηλαδή υπάρχει ενδεχόμενο να έχουμε από πεντακομματική έως επτακομματική Βουλή.

Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων

«Αυτό που ζητούσαμε για καθαρή νίκη με διαφορά φαίνεται να επιτυγχάνεται, αλλά περιμένουμε τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα» σημειώνουν από τη ΝΔ.

«Ας περιμένουνε να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα γιατί έχουμε εμπειρία από εκλογικές αναμετρήσεις και γνωρίζουμε ότι τα πραγματικά αποτελέσματα μπορεί να είναι διαφορετικά» αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Πρώτη στόχευση επετεύχθη. Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να ανεβάζει τη δύναμη του κατά 40%. Μεγαλώνουν τα ποσοστά. Φαίνεται να επιστρέφει το ΠΑΣΟΚ σαν πρωταγωνιστικός πόλος. Το κάλεσμα που έκανε ο κ. Ανδρουλάκης ήταν ευθύ και δυναμικό» σχολιάζουν από το ΠΑΣΟΚ.

«Θα περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα, έχουμε δώσει έναν ωραίο αγώνα και περιμένουμε να αποτυπωθεί» σημειώνουν από το ΚΚΕ.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, «η εικόνα που έχουμε είναι ότι 1 στους 3 ερωτηθέντες δεν απαντούσε. Οπότε ας κάνουμε λίγη υπομονή να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα