Επικαιρότητα

Οι πρώτες δηλώσεις Τσίπρα – «Καταλήξαμε σε μια καλή συμφωνία»

Τι ανέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τη συμφωνία με τον Ζάεφ.

Parallaxi
οι-πρώτες-δηλώσεις-τσίπρα-καταλήξα-332616
Parallaxi

Για μια καλή συμφωνία έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, που είχε ως στόχο να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Καταλήξαμε σε συμφωνία με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, σε μια καλή συμφωνία για ένα θέμα που μας απασχολεί πολλά χρόνια», ανέφερε.

«Η συμφωνία καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που είχε θέσει η ελληνική πλευρά, που αποτελούν τους βασικούς άξονες που ονομάζουμε εθνική γραμμή εδώ και είκοσι χρόνια», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, η συμφωνία περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και erga omnes, ενώ είναι πολύ σημαντικό κατά τον πρωθυπουργό πως η κυβέρνηση των Σκοπίων θα πρέπει να προχωρήσει σε συνταγματική αναθεώρηση με αλλαγές στα σημεία που εκπέμπουν αλυτρωτισμό.

«Το σημαντικότερο όλων κατ εμέ είναι ότι με αυτή τη συμφωνία κατοχυρώνεται η ιστορική κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας. Υπήρξαν στο παρελθόν κάποιοι που προσπάθησαν να οικειοποιηθούν ένα σημαντικό μέρος της αρχαίας πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και αυτό αποτελούσε ένα σημαντικό εμπόδιο ανάμεσα στους δύο λαούς», συμπλήρωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει άμεσα με την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών ενώ, όπως έκανε γνωστό, μετά την ψήφιση των προαπαιτουμένων, θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής να διοργανωθεί ειδική συνεδρίαση ώστε να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγινε και το δεύτερο τηλεφώνημα Ζάεφ – Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Τσίπρας

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα