Ελλάδα

Οι συνθήκες κολύμβησης την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Διαβάστε αναλυτικά

Parallaxi
οι-συνθήκες-κολύμβησης-την-κυριακή-14-ιο-583672
Parallaxi
ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ @ UNSPLASH

Iδανικές συνθήκες κολύμβησης αναμένουμε στις περισσότερες περιοχές της Ανατολικής και Νότιας Ελλάδας την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020, ενώ στα Δυτικά ο καιρός θα είναι μεν αίθριος αλλά οι μέτριοι και τοπικά ισχυροί άνεμοι θα συνοδεύονται και από μέτριο κυματισμό. Ειδικότερα, στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ και στον Κορινθιακό κόλπο έως 6 μποφόρ. Στον Χάρτη 1, παρουσιάζονται οι συνθήκες κολύμβησης για τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 14/06, όπως υπολογίζονται από τη σχετική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Σε αυτή την ενότητα του κόμβου μας, παρουσιάζονται προγνώσεις 6 ημερών, με χρονικό βήμα τριών ωρών, σε 730 ελληνικές παραλίες. Στο νέο χάρτη, έχουν προστεθεί 70 νέες παραλίες, καθώς επίσης και επιπλέον πληροφορίες, όπως η προσβασιμότητα των παραλιών σε ΑΜΕΑ και ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (UV).

Χάρτης 1. Οι συνθήκες κολύμβησης για τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 14/06/2020, σύμφωνα με τη σχετική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Παράλληλα, πολύ υψηλός θα είναι ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (UV), κατά τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 14/06, σύμφωνα με το σχετικό προγνωστικό χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr. Σύμφωνα με τις τιμές του Χάρτη 2, σε αρκετές περιοχές της χώρας, απαιτείται η ανάγκη άμεσης προστασίας από τον ήλιο. Στην ενότητα αυτή, μπορείτε να ενημερώνεστε για τις τιμές της υπεριώδους ακτινοβολίας καθημερινά με χρονικό βήμα τριών ωρών.

Χάρτης 2. Προγνωστικός χάρτης των τιμών της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) κατά τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 14/06, όπως υπολογίζονται από τη σχετική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

ΠΗΓΗ: ΜΕΤΕΟ  Σύνταξη άρθρου: Στ. Ντάφης, Κ. Λαγουβάρδος

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα