Επικαιρότητα

Οι υγειονομικοί έπαιξαν ναζιστικό ύμνο στην Αριστοτέλους σε… ένδειξη διαμαρτυρίας

Σε συγκέντρωση κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών έξω από την Υγειονομική Περιφέρεια

Parallaxi
οι-υγειονομικοί-έπαιξαν-ναζιστικό-ύμ-825253
Parallaxi

Πολλές αντιδράσεις και ερωτήματα έχει προκαλέσει η ενέργεια των υγειονομικών της Θεσσαλονίκης που συμμετείχαν το μεσημέρι σε διαμαρτυρία κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών έξω από την Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ), απέναντι από το ΙΚΑ Αριστοτέλους.

Ο ναζιστικός ύμνος ακούστηκε από τα μεγάφωνα συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μελών της Πανελλήνιας Ομάδας Υγειονομικών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, που διαδήλωναν έξω από τα γραφεία των υγειονομικών περιφερειών στην Αριστοτέλους, στην Θεσσαλονίκη.

Περαστικοί ζήτησαν εξηγήσεις από τους συγκεντρωμένους για την επιλογή, με τους υγειονομικούς, σύμφωνα με τοπικά μέσα, να απαντούν πως με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να τονίσουν τον αυταρχισμό της κυβέρνησης σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Κάποια στιγμή μάλιστα τα πνεύματα οξύνθηκαν, με τους περαστικούς να λένε στους υγειονομικούς πως η μουσική επιλογή τους είναι τουλάχιστον άστοχη, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί ένταση.

Παίζουν ναζιστικό ύμνο με φόντο τις προκλήσεις στη Σταυρούπολη…

Οι διαμαρτυρίες των πολιτών ήταν απόλυτα δικαιολογημένες και εύλογες. Το κλίμα άλλωστε στην πόλη της Θεσσαλονίκης  λόγω των προκλήσεων και των επιθέσεων των νεοναζί σε σχολεία των δυτικών συνοικιών, είναι οξυμένο. Η επιλογή των υγειονομικών να ακουστεί ένας ύμνος των ναζί ως μέσο διαμαρτυρίας είναι απαράδεκτη.  Η εξήγηση ότι ο ύμνος ακούστηκε για να χρεωθεί στην στάση της κυβέρνησης, μάλλον ακούγεται ως παρατράγουδο…

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα