Aκρίβεια: «Χτυπά» και το κουλούρι Θεσσαλονίκης
Τα αρτοποιεία αδυνατούν να απορροφήσουν την αύξηση του κόστους παραγωγής των αρτοσκευασμάτων.
Η ακρίβεια συνεχίζει να «λυγίζει» τα νοικοκυριά. Οι αυξήσεις είναι τέτοιες που το κουλούρι Θεσσαλονίκης έφτασε να πωλείται ακόμα και μέχρι 1 ευρώ.
Σύμφωνα με το OPEN, τα αρτοποιεία αδυνατούν να απορροφήσουν την αύξηση του κόστους παραγωγής των αρτοσκευασμάτων, ενώ σημαντική είναι ταυτόχρονα η μείωση της κατανάλωσης. Ακόμα, η Ομοσπονδία Αρτοποιών ενημερώθηκε από τους προμηθευτές αλεύρων για επικείμενη αύξηση από 7% μέχρι 10% στις τιμές των αλεύρων.
Ο κλάδος των αρτοποιών θεωρεί αδικαιολόγητη και βιαστική την απόφαση της αλευροβιομηχανίας γι’ αυτές τις αυξήσεις την παρούσα χρονική στιγμή, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν αποθέματα. Επί του παρόντος, παρ’ όλα αυτά, οι αρτοποιοί τηρούν στάση αναμονής.