Οικονομία

Έρχεται φοροτσουνάμι- Τι θα πληρώνουμε κάθε μήνα έως και τον Δεκέμβριο

Αυξήσεις «φωτιά» σε τρόφιμα και ρεύμα.

Parallaxi
έρχεται-φοροτσουνάμι-τι-θα-πληρώνουμ-1044751
Parallaxi

Ένα φοροτσουνάμι μέχρι τα Χριστούγεννα μας περιμένει επιστρέφοντας από τις διακοπές μαζί  με τη συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών σε βασικά είδη ανάγκης.

Αυτό αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το ieidiseis. Το κείμενο υπογράφει ο Βασίλης Σκουρής.

“Aπό τα τέλη Ιουλίου έως και τον Δεκέμβριο οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά φόρους έως και 25 δισεκατομμύρια ευρώ, που καταμερίζονται περίπου σε 5 δισεκατομμύρια κάθε μήνα, με εξαίρεση ίσως τον Αύγουστο που ίσως είναι περισσότερα καθώς ορισμένοι που εκμεταλλεύτηκαν την παράταση για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων θα πληρώσουν και τη δόση Ιουλίου” αναφέρει για την ακρίβεια το κείμενο.

Διαβάστε περισσότερα παρακάτω με βάση την ίδια πάντα πηγή:

“Και αυτό καθώς ο Σεπτέμβριος είναι πάντα ένας δύσκολος μήνας αφού ανοίγουν τα σχολεία και ξεκινούν και τα φροντιστήρια, αρχίζει η πληρωμή του ενοικίου για όσους έχουν παιδιά φοιτητές σε άλλες πόλεις, ενώ αρχίζει η μείωση των τουριστικών εσόδων.

Παράλληλα, από Σεπτέμβριο αναμένονται νέες αυξήσεις στις τιμές βασικών τροφίμων, όπως και στις τιμές του ρεύματος, ενώ οι τράπεζες εξακολουθούν να μην αυξάνουν τα επιτόκια καταθέσεων, οι εταιρίες που εκμεταλλεύονται τα διόδια θα αυξήσουν τις τιμές, ενώ παρότι ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχεται πλέον ο πληθωρισμός είναι «πληθωρισμός» υπερκερδών τα σούπερ μάρκετ συνεχίζουν απτόητα τις αυξήσεις και η κυβέρνηση ….δεν παρεμβαίνει!

Παρότι το Μαξίμου ετοιμάζει σειρά εξαγγελιών στη ΔΕΘ, τα …pass δεν θα καλύπτουν πλέον τον ίδιο αριθμό πολιτών, με τις προϋποθέσεις να εκπληρώνονται από μεγάλα στρώματα της κοινωνίας. Η επενδυτική βαθμίδα θα δημιουργήσει ένα κλίμα ευφορίας όταν ανακοινωθεί, αλλά σε κάθε περίπτωση το κλίμα δεν θα είναι πλέον το ίδιο ευνοϊκό για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός, πάντως, αναζητά και άλλες κινήσεις ενόψει και των δημοτικών εκλογών, αλλά κυρίως προκειμένου να μην χαθεί το κλίμα ενόψει των ευρωεκλογών, έναν σημαντικό ενδιάμεσο σταθμό της τετραετίας. Γιατί αυτή τη φορά η αντιπολίτευση να βρίσκεται μετά τις εκλογές σε δεινή θέση, όμως, αν η κυβέρνηση συνεχίσει να εμφανίζει την αναποτελεσματικότητα, την έλλειψη συντονισμού και την αλαζονεία που έδειξε το καλοκαίρι, η αντιπολίτευση ενδεχομένως να εμφανίσει σημάδια αναγέννησης αρκετά γρηγορότερα του αναμενομένου”.

Πηγή: Βασίλης Σκουρής/ ieidiseis 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα