Οικονομία

Eurostat: Στην Ελλάδα, οι 7 στους 10 πολίτες αισθάνονται φτωχοί

Ξεπερνούν ακόμα και τους Βούλγαρους - Δείτε τον πίνακα

Parallaxi
eurostat-στην-ελλάδα-οι-7-στους-10-πολίτες-αισθά-880576
Parallaxi

Οι Έλληνες θεωρούν ότι είναι φτωχοί σε πολύ υψηλά ποσοστά, που ξεπερνούν αυτά κάθε άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat.

Στο πλαίσιο της έρευνας για τις συνθήκες διαβίωσης το 2022, σχεδόν επτά στους δέκα Ελληνες (το 68,4%) αυτοπροσδιορίζονται ως φτωχοί, πολύ περισσότεροι από τους Βούλγαρους (40,4%) και του Κύπριους (29,5%) που είναι στη δεύτερη και την τρίτη θέση.

Πάνω από τα τέσσερα πέμπτα (το 81,6%) των Ελλήνων με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο χαρακτηρίζονται ως φτωχοί, με το αντίστοιχο ποσοστό όσων έχουν μεσαίο επίπεδο μόρφωσης να φτάνει κοντά στο 70%.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι και σχεδόν ένας στους δύο με υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδο θεωρούν ότι είναι φτωχοί.

Τα υποκειμενικά ποσοστά φτώχειας είναι υψηλότερα σε 26 χώρες της ΕΕ για όσους έχουν χαμηλότερο εκπαιδευτικό επίπεδο σε σχέση με όσους έχουν μεσαίο ή υψηλότερο επίπεδο, αλλά πολύ χαμηλότερα σε σχέση με της Ελλάδας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το υποκειμενικό ποσοστό φτώχειας για όσους έχουν χαμηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης ήταν 29,5% στο σύνολο της ΕΕ, 18% για τα άτομα με μεσαίο μορφωτικό επίπεδο και μόλις 9,2% για τα ανώτερα μορφωτικά στρώματα.

Eurostat, φτώχεια

ΠΗΓΗ imerisia

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα