Οικονομία

ΗΠΑ: Λιγότερες από το αναμενόμενο θέσεις εργασίας τον Ιούνιο

Η αγορά εργασίας μοιάζει να μετριάζεται σταδιακά.

Parallaxi
ηπα-λιγότερες-από-το-αναμενόμενο-θέσε-1030170
Parallaxi

Εικόνα: Pixabay

Εκτός προβλέψεων έπεσε η αμερικανική οικονομία καθώς δημιούργησε λιγότερες θέσεις εργασίας από το αναμενόμενο τον Ιούνιο.

Παρότι η αγορά εργασίας δείχνει να μετριάζεται σταδιακά, η αύξηση των μισθών παρέμεινε σταθερή.

Παρακάτω όσα αναφέρει σχετικά δημοσίευμα του naftemporiki το οποίο βασίζεται στο αρχικό δημοσίευμα του Bloomberg:

Οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα αυξήθηκαν κατά 209.000 τον Ιούνιο, έναντι πρόβλεψης για αύξηση κατά 230.000, όπως έδειξε την Παρασκευή η έκθεση του Γραφείου Εργασίας. Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 3,6%.

Τα τελευταία στοιχεία υποδηλώνουν ότι η αγορά εργασίας χάνει κάποια δύναμη, καθώς τα υψηλά επιτόκια και οι μήνες υποτονικής καταναλωτικής δαπάνης τροφοδοτούν τις ανησυχίες για τις προοπτικές της οικονομίας. Ωστόσο, η αγορά εργασίας παραμένει επαρκώς υγιής – και η αύξηση των μισθών αρκετά ζωηρή – και πιθανότατα διατηρεί τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ σε καλό δρόμο για να συνεχίσουν τη σειρά αυξήσεων των επιτοκίων τους στη συνεδρίασή τους αργότερα αυτό το μήνα, μετά από μια παύση τον Ιούνιο.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων μειώθηκαν και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των χρηματιστηριακών δεικτών παρουσίασαν διακυμάνσεις μετά τα στοιχεία.

Οι προσλήψεις επικεντρώθηκαν σε λίγους τομείς, με επικεφαλής την υγειονομική περίθαλψη, την κυβέρνηση και τις κατασκευές. Οι προσλήψεις μειώθηκαν στο λιανικό εμπόριο και στις μεταφορές και τα logistics.

Η αύξηση των μέσων ωριαίων αποδοχών ακολούθησε παρόμοιες αυξήσεις τους δύο προηγούμενους μήνες και ήταν αυξημένη κατά 4,4% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Η μέση εβδομαδιαία εργασία σημείωσε άνοδο.

Πηγή: naftemporiki.gr/ Αρχική Πηγή: Bloomberg

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα