Οικονομία

Market Pass 2: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Βήμα- βήμα πώς να κάνεις αίτηση.

Parallaxi
market-pass-2-πότε-ανοίγει-η-πλατφόρμα-844103
Parallaxi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι το voucher τροφίμων (Market Pass) θα ισχύσει και τον Αύγουστο και θα καλύψει τους μήνες μέχρι το τέλος του 2023.

Τι είπε ο πρωθυπουργός:

«Απέναντι στην επίμονη ακρίβεια συνεχίζεται και για τους επόμενους μήνες το Market Pass που καλύπτει το 10% των βασικών εξόδων των περισσότερων νοικοκυριών».

Θα δοθεί συνολικά σε 2,8 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το Market Pass 2

Παρότι δεν έδωσε την ακριβή ημερομηνία που θα ανοίξει η πλατφόρμα, ανέφερε ότι θα περιλαμβάνεται στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα ψηφιστεί στη Βουλή πριν το τέλος Ιουλίου. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι δεν αποκλείεται να εξειδικευτούν τα μέτρα και να ξεκινήσουν οι αιτήσεις γύρω στο τέλος Ιουλίου, με τις πληρωμές να γίνονται μέσα στον Αύγουστο. Εξάλλου, και στον πρώτο γύρο, η πρώτη πληρωμή έγινε στις 3 Μαρτίου και είχε αναδρομική ισχύ που κάλυπτε και τον Φεβρουάριο.

Πώς κάνετε αίτηση για Market Pass 2

Για να πάρετε το Market Pass 2, θα πρέπει να ξανακάνετε αίτηση. Ο πολίτης εισέρχεται στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet.

Μετά την είσοδο στην εφαρμογή, ο δικαιούχος συμπληρώνει και επιβεβαιώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του, δηλαδή τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου και τη διεύθυνση e-mail.

Έπειτα, επιλέγει τον τρόπο πίστωσης, δηλαδή είτε την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας είτε την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, καθώς και το πιστωτικό ίδρυμα με το οποίο επιθυμεί να συνεργαστεί.

Εάν επιλέξετε τα μετρητά στην τράπεζα, τότε θα πρέπει να έχετε διαθέσιμο το IBAN ενεργού τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο είστε τουλάχιστον συνδικαιούχος. Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα επιβεβαιώσει τα στοιχεία επικοινωνίας. Για το κινητό θα σας έρθει ένας κωδικός με SMS, ενώ για το e-mail θα λάβετε ένα μήνυμα με ενεργό link.

Πριν κάνετε την αίτηση, καλό θα είναι να ελέγξετε αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την άυλη ψηφιακή κάρτα σε POS. Εάν δεν έχετε εναλλακτικές, τότε θα πρέπει να προσέξετε να μην επιλέξετε την ψηφιακή κάρτα για να μην έχετε καθυστερήσεις και λάθη για την πληρωμή σας.

Market Pass 2: Οι δικαιούχοι – Τα εισοδηματικά κριτήρια

Η επέκταση του μέτρου και οι αλλαγές που θα ισχύσουν, θα εξειδικευτούν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, από τον νέο υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη. Ήδη, υπάρχουν πληροφορίες ότι η επιδότηση θα κυμαίνεται από 22 ευρώ έως 100 ευρώ και θα ληφθεί υπόψη το ετήσιο εισόδημα του 2022. Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2023 γίνεται μέχρι τις 31 Ιουλίου 2023.

Τα εισοδηματικά κριτήρια που ίσχυαν στον πρώτο γύρο ήταν τα εξής:

Άγαμοι: Έως 16.000 ευρώ

Έγγαμοι – Μονογονεϊκές οικογένειες: Έως 24.000 ευρώ

Για κάθε παιδί ή επιπλέον μέλος: Συν 5.000 ευρώ

Σχετικά με την αντικειμενική αξία των ακινήτων, ισχύουν τα εξής:

Άγαμοι: Έως 250.000 ευρώ Έγγαμοι – Μονογονεϊκές οικογένειες: Έως 400.000 ευρώ

Πού εξαργυρώνεται το Market Pass 2 Εφόσον δεν γίνουν αλλαγές, θα μπορείτε να εξαργυρώσετε το voucher -πιθανότατα μέχρι τέλος Ιανουαρίου του 2024- στα εξής καταστήματα τροφίμων:

Παντοπωλεία

Σούπερ μάρκετ (όλα τα προϊόντα, όχι μόνο τρόφιμα)

Κρεοπωλεία

Καταστήματα ζαχαροπλαστικής

Καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων

Αρτοποιεία

Διάφορα καταστήματα τροφίμων

Πηγή: ieidiseis 

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα