Οικονομία

Πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδος στο βρεφικό γάλα ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

«Η Ελλάδα δεν είναι Μπανανιά, ο πληθωρισμός της απληστίας δεν είναι ανεκτός και πρέπει να το καταλάβουν οι πολυεθνικές»

Parallaxi
πλαφόν-στο-περιθώριο-μεικτού-κέρδος-σ-1104544
Parallaxi

Πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας τα μέτρα κατά της ακρίβειας.

«Οι παρεμβάσεις στοχεύουν σε καθαρές τιμές τιμοκαταλόγων, περιορίζοντας τις συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30% και μεταφέροντας το όφελος στον καταναλωτή. Αφορά προϊόντα ευρείας χρήσης, όπως οδοντόκρεμες, καθαριστικά σπιτιού, βρεφικές πάνες, οπωροκηπευτικά. Για το βρεφικό γάλα είναι παντελώς αδικαιολόγητο. Εκεί θα μπει ένα πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους», είπε ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και ο πληθωρισμός της απιστίας δεν μπορεί να είναι ανεκτός», τόνισε στην εισήγησή του κατά τη σύσκεψη με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «η ενδυνάμωση της ΔΙΜΕΑ και οι εντατικοί έλεγχοι στην αγορά – δύσκολοι έλεγχοι- μας έχουν βοηθήσει πολύ, τους μηχανισμούς της αγοράς και τα νέα μέτρα, έχουν ακριβώς ως στόχο να αντιμετωπίσουν χρόνιες στρεβλώσεις που έχουν γίνει εντονότερες ως αποτέλεσμα της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης».

Εξειδίκευση των μέτρων από τον Κώστα Σκρέκα

Μετά την σύσκεψη για τα μέτρα κατά της ακρίβειας θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τον υπ. Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, για να γίνει εξειδίκευση των μέτρων.

Σκέρτσος: Θα ανακοινωθούν μέτρα για τον καλύτερο ανταγωνισμό στην αγορά

Ο υπουργός Επικρατείας Ά.Σκέρτσος είπε χθες Τρίτη ότι η κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα για να τιθασεύσει την ακρίβεια, για την οποία εκτίμησε πως είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για την ελληνική οικογένεια. Τόνισε πως η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, και είπε ότι σήμερα Τετάρτη θα ανακοινωθούν μέτρα για τον καλύτερο ανταγωνισμό στην αγορά προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες καθαρότερων τιμών, και να λειτουργεί η αγορά όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα