Οικονομία

«Πονοκέφαλος» τα Χριστούγεννα για όσους θα στολίσουν – Δέντρα που φτάνουν τα 300 ευρώ!

Βαθιά στη τσέπη πρέπει να μπει το χέρι του καταναλωτή αυτές τις μέρες αν θέλει να στολίσει το σπίτι - Οι τιμές των δέντρων και των στολιδιών

Γιώργος Σταυρακίδης
πονοκέφαλος-τα-χριστούγεννα-για-όσ-1084428
Γιώργος Σταυρακίδης

Ο Δεκέμβριος πλησιάζει και όσοι ακόμα δεν έχουν στολίσει, σίγουρα τις επόμενες μέρες θα μπουν ως τελευταίοι σε αυτή τη διαδικασία στολίζοντας το σπίτι εντός και εκτός του, με καινούρια και παλιά στολίδια.

Σε έναν χειμώνα που ήδη δείχνει πως τα νοικοκυριά θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια σε πολλά αγαθά και λογαριασμούς, το πρόσθετο έξοδο του στολισμού των γιορτών, έρχεται να αδειάσει όπως φαίνεται τα πορτοφόλια.

Ειδικά εκείνοι που θα αποφασίσουν να αγοράσουν καινούριο στολισμό για το σπίτι τους, οι τιμές κάνοντας μία βόλτα στα καταστήματα εποχικού εξοπλισμού, θα καταλάβουν γρήγορα πως θα πρέπει να βάλουν βαθιά στην τσέπη το χέρι για να αγοράσουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και μερικά στολίδια.

Τα δέντρα λοιπόν, είναι αυτά που φέτος φαίνεται να πήραν την… ανιούσα στις τιμές αφού στην αγορά οι τιμές τους κυμαίνονται από ένα μικρό στα 25 ευρώ μέχρι και τα 300 και βάλε ευρώ, για εκείνα που περνούν τα 2 μέτρα, χωρίς ωστόσο να δικαιολογούν την ακρίβεια τους, καθώς μιλάμε και για μία εποχή που όλοι προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα. Μάλιστα, οι τιμές αυτές είναι για τα ψεύτικα δέντρα που σε άλλες χρονιές τα έβρισκε κάποιος σε πολύ χαμηλότερες τιμές.

Έτσι, όπως φαίνεται, αυτή τη χρονιά ο Έλληνας καταναλωτής θα χρησιμοποιήσει αρκετά από τα παλιά του στολίδια για να περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς κι εκεί οι τιμές “ξεφεύγουν” ενώ για τα λαμπάκια στην αγορά, σε μία γρήγορη βόλτα βρίσκεις από 10 ευρώ τα λίγα, μέχρι και 70 με 80 ευρώ για τις μεγάλες σειρές, εκτός αν είσαι τυχερός και ανακαλύψεις κάπου κάποια προσφορά με λιγότερα χρήματα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες καταναλωτών πάντως, προτίμηση δίνεται πλέον περισσότερο σε λαμπάκια με μπαταρίες ώστε να μην καταναλώνεται ρεύμα κατά τη διάρκεια που τα ανάβουν, που μάλιστα στην αγορά υπάρχουν σε χαμηλότερες τιμές σε πολλά καταστήματα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα