Top

Οικονόμου για βιασμό 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: «H δικαιοσύνη να διαλευκάνει απόλυτα τα ζητήματα αυτά»

Όλα όσα είπε λίγες ώρες μετά τον σάλο.

Parallaxi
οικονόμου-για-βιασμό-24χρονης-στη-θεσσα-863889
Parallaxi

Τα θέματα της επικαιρότητας κλήθηκε να σχολιάσει σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Αναφορικά με την καταγγελία 24χρονης για βιασμό σε ξενοδοχείο της πόλης, ο Γιάννης Οικονόμου είπε:

«H δικαιοσύνη οφείλει να διαλευκάνει απόλυτα τα ζητήματα αυτά με βάση τους νόμους και τα εργαλεία που διαθέτει». Και συνέχισε προσθέτοντας το εξής:

«Η κυβέρνηση έχει κάνει πράγματα να στηρίξει τα θύματα κακοποίησης και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο ποινικός κώδικας».


Τι έχει συμβεί έως τώρα:

Το πανελλήνιο έχουν συνταράξει οι αποκαλύψεις για τον βιασμό 24χρονης κοπέλας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε πάρτι που είχε διοργανωθεί σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.

Η νεαρή κλήθηκε από την πέμπτη τακτική ανακρίτρια ώστε να καταθέσει για το περιστατικό.

Κατά την κατάθεση της κοπέλας, τρία άτομα την άρπαξαν από το ασανσέρ του ξενοδοχείου και την έβαλαν στο δωμάτιο. Αίσθηση ωστόσο έχει προκαλέσει η εμπλοκή ονομάτων πολύ γνωστής οικογένειας της Αθήνας και επιχειρηματιών της εστίασης της Θεσσαλονίκης.

Yπενθυμίζεται ότι, για το γεγονός είχε πραγματοποιηθεί μία σύλληψη στις αρχές του χρόνου. Πάντως, ο 27χρονος συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης 

Περίπου δέκα ημέρες μετά, κύμα οργής ξέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακολούθησαν εκατοντάδες δημοσιεύσεις στα social media, όπου χρήστες σε διάφορες πλατφόρμες παραθέτουν ονόματα επιχειρηματιών ως εμπλεκόμενα.

Οργή (και) στον αντιεξουσιαστικό χώρο 

Τα ξημερώματα του Σαββάτου άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου έγραψαν συνθήματα σε τζαμαρία καταστήματος ενός από τα άτομα που κατηγορούνται για βιασμό της 24χρονης σε σουίτα ξενοδοχείου. Στην τζαμαρία έγραψαν συγκεκριμένα: “Ο ιδιοκτήτης είναι βιαστής”.

Τι λέει ο δικηγόρος της 24χρονης

Ο δικηγόρος της 24χρονης, Αθανάσιος Ζιώγας, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ μεταξύ άλλων τα εξής: «Ισχυρίζεται ότι στο ποτό της υπήρχε κάποιο υπνωτικό χάπι, ήπιε μεγάλη δόση ποτού και η πράξη αυτή έγινε χωρίς τη θέλησή της».

Η ανάρτηση εμπλεκόμενου προσώπου 

Στο μεταξύ, στον λογαριασμό του φερόμενου ως εμπλεκόμενου είχε ανέβει μια δημοσίευση ως παραδοχή και απολογία. Παρόλα, ο ίδιος αρνείται την πρότερή του ανάρτηση με νέα σύμφωνα με την οποία φαίνεται να έχει ξυλοκοπηθεί.

Το “Αχίλλειον” ξεκαθάρισε πως δεν εμπλέκεται στην υπόθεση 

Το γνωστό κατάστημα «Αχίλλειον» θέλησε να αναφερθεί στο περιστατικό μετά από τις φήμες και τις αναρτήσεις στα social media που ανέφεραν ότι άτομο σχετικό με την επιχείρηση εμπλέκεται στη υπόθεση. «Η επιχείρηση δεν έχει ουδεμία σχέση με το αναφερόμενο περιστατικό», ξεκαθαρίζει το κατάστημα.

Η διάψευση της Ιωάννας Τούνη 

Σε σχόλιό της στο Instagram η Ιωάννα Τούνη εξέφρασε τη στήριξή της στη νεαρή κοπέλα, ενώ επειδή το όνομά της ήρθε στην επιφάνεια λόγω αναρτήσεων που ανέφεραν πως ο Δημήτρης Φιντιρίκος ήταν εκείνος που δημοσίευσε το revenge porn βίντεο με εκείνη, διέψευσε πως ήταν ο εν λόγω επιχειρηματίας.

Παίρνει θέση ο καλλιτεχνικός χώρος- Το tweet της Καίτης Γαρμπή 

H Καίτη Γαρμπή τοποθετήθηκε εκ νέου μέσω του Twitter με αφορμή τον βιασμό της 24χρονης. «Ντροπή που «απορούν» άλλες γυναίκες για το πώς βρέθηκε στη σουίτα», τόνισε χαρακτηριστικά η ερμηνεύτρια.

Mε πληροφορίες από news24/7

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα