Featured

Οκτώβριος: Μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού

Στο Κορδελιό φωτίζουμε αλλά και στέλνουμε μήνυμα πρόληψης και ελπίδας!

Πάνος Γεωργιάδης
οκτώβριος-μήνας-πρόληψης-και-ενημέρω-829520
Πάνος Γεωργιάδης

Φωτογραφίες: Γκουλιάμη Αθηνά, Κύρου Αποστόλης

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου στις γυναίκες. Το 1985 ο Οκτώβριος καθιερώθηκε ως Μήνας Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης αυτής της σύγχρονης ασθένειας, σε μία διεθνή εκστρατεία για την αφύπνιση του γυναικείου πληθυσμού και τη συγκέντρωση πόρων για έρευνα, πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της πιο συχνά εμφανιζόμενης κακοήθειας στις γυναίκες.

Στο Κορδελιό φωτίζουν με ροζ και στέλνουν μήνυμα πρόληψης και ελπίδας!

Είναι γνωστό στους περισσότερους-ες πως το ροζ χρώμα αποτελεί το σύμβολο του καρκίνου του μαστού. Έτσι πριν λίγες ημέρες στο Κορδελιό, φωταγωγήθηκε το σύγχρονο Πολυλειτουργικό Κέντρο που βρίσκεται στην οδό Μοναστηρίου, με στόχο να μεταλαμπαδευτεί  ένα ηχηρό μήνυμα για την πρόληψη μα κυρίως για την ελπίδα πως οι γυναίκες δεν είναι μόνες σε αυτόν το δύσκολο αγώνα! Παράλληλα κατά την διάρκεια όλου του Οκτωβρίου στο φουαγιέ του Πολυλειτουργικού Κέντρου θα λειτουργήσει σε συνεργασία με το Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης, έκθεση φωτογραφίας με πορτρέτα γυναικών  που ενώνουν την τέχνη της φωτογραφίας με την τέχνη της ζωής, αφιερωμένα στις μαχήτριες του καρκίνου του μαστού.

Για αυτό το σκοπό ένωσαν τις δυνάμεις τους γυναίκες από τρεις φορείς: Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου Αθηνά Παμπουκίδου με την εικαστική ματιά της στη δύναμη της τέχνης, η Κυριακή Δενεκενάρη πρόεδρος του Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης σύλλογο με γυναίκες που βίωσαν το καρκίνο του μαστού. Η φωταγώγηση του κτηρίου αποτελεί μια πρωτοβουλία της Τάνιας Κιουμουρτζίδου μέλους του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  η οποία έχεις και την αιγίδα της δράσης.

Το κτίριο θα παραμείνει φωταγωγημένο ως τις 31 Οκτωβρίου, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα θα είναι επισκέψιμη η έκθεση φωτογραφίας (Ημέρες και ώρες λειτουργίας : Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 – 15:00)

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα