Όλες οι εξελίξεις για τον φονικό ιό παγκοσμίως

Διαβάστε αναλυτικά τις εξελίξεις.

Parallaxi
όλες-οι-εξελίξεις-για-τον-φονικό-ιό-παγ-551488
Parallaxi

Ακολουθεί μία λίστα με τις νεότερες ειδήσεις για την έξαρση του κοροναϊού σε παγκόσμιο επίπεδο:

Ελλάδα

Με νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας διευκρινίζεται ότι και τα επτά νέα κρούσματα με κοροναϊό που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Συνολικά αυτή τη στιγμή τα κρούσματα του ιού στην Ελλάδα ανέρχονται στα 73.

Ιταλία

Οι αρχές της Λομβαρδίας έκαναν γνωστό ότι οι νεκροί από τον κοροναϊό, στην περιοχή τους, είναι πλέον 257. Σε σχέση με χθες, απεβίωσαν άλλοι 113 ασθενείς.  Στο μεταξύ, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται με έμφαση στην ανησυχία των νότιων περιφερειών της χώρας, για τυχόν εξάπλωση των κρουσμάτων. Η Alitalia αναστέλλει όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο του Μιλάνου, Μαλπένσα, από αύριο.

Οι περισσότερες περιφέρειες της Κάτω Ιταλίας ζήτησαν επίσημα από τους πολίτες που τις ώρες αυτές επιστρέφουν από την Λομβαρδία και άλλες περιοχές του ιταλικού Βορρά να παραμείνουν στα σπίτια τους για τουλάχιστον δυο εβδομάδες. Την απόφαση αυτή έλαβαν οι περιφερειάρχες της Καλαβρίας, Απουλίας, Καμπανίας και Μπαζιλικάτα. Και στις περιοχές Αμπορούτσο και Μολίζε, στην κεντρική Ιταλία, ελήφθη η ίδια ακριβώς απόφαση.

Ο κατ΄οίκον περιορισμός οφείλεται στην μαζική αναχώρηση πολιτών από το Μιλάνο, την περασμένη νύχτα, με προορισμό περιοχές της νότιας Ιταλίας. Σύμφωνα με πολλούς γιατρούς, υπάρχει έντονη ανησυχία διότι τα δημόσια νοσοκομεία της Νάπολης, του Μπάρι, της Σικελίας και της Καλαβρίας, συχνά δεν διαθέτουν τον ίδιο εξοπλισμό με τα νοσοκομειακά συγκροτήματα του ιταλικού Βορρά και θα ήταν πιο δύσκολο να μπορέσει να αντιμετωπισθεί μια νέα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο γνωστός Ιταλός καθηγητής ανοσολογίας Ρομπέρτο Μπουριόνι δήλωσε ότι με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες βράδυ από την κυβέρνηση της Ρώμης υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί η εξάπλωση του ιού και στην υπόλοιπη χώρα από την στιγμή που η νέα, διευρυμένη κόκκινη ζώνη δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ.

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία του κοροναϊού στην Ιταλία ανέρχεται σε 366 από 233 που ήταν χθες, Σάββατο, ανακοίνωσε αξιωματούχος. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 αυξήθηκε στις 7.375 από 5.883 που ήταν χθες.

Ιρακ

Το Ιράκ επιβεβαίωσε σήμερα δύο ακόμη θανάτους από τον covid-19 ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του κοροναϊού σε έξι, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 54, λένε αξιωματούχοι υγείας.

ΗΠΑ

Ο αριθμός των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό στην πολιτεία της Νέας Υόρκης αυξήθηκε σήμερα σε 105 από 89 που ήταν χθες, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο ίδιος είπε ότι ο απολογισμός αυτός περιλαμβάνει 82 κρούσματα στην κομητεία του Γουέστσεστερ, ένα προάστιο της Πόλης της Νέας Υόρκης. Παράλληλα η πολιτεία της Ουάσινγκτον εξετάζει αν απαιτείται η λήψη υποχρεωτικών μέτρων για τον περιορισμό των κοινωνικών συναθροίσεων και την αποφυγή εξάπλωσης του κοροναϊού στην ήδη πληγείσα πολιτεία, όπως δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Τζέι Ίνσλι.

“Σαφώς και εξετάζουμε μέτρα γι αυτό που αποκαλούμε κοινωνική αποστασιοποίηση”, είπε ο ίδιος στην εκπομπή του CBS “Face the Nation.” “Εξετάζουμε τα επόμενα βήματα και κυρίως για την προστασία του ευαίσθητου πληθυσμού και των ενοίκων των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και σκεπτόμαστε αν θα πρέπει να επιβληθούν υποχρεωτικοί περιορισμοί”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Κουόμο, οι πολίτες έχουν ανταποκριθεί σωστά στα εθελοντικά μέτρα μέχρι στιγμής, αλλά πιθανόν να πρέπει να ληφθούν περισσότερα. “Αυτά λειτουργούν, αλλά ίσως να πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα”, είπε.

Από την πλευρά του ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να επιβάλλει περιορισμούς στα ταξίδι από και προς την Ιταλία και την Νότια Κορέα εξαιτίας της επιδημίας, ενώ θα απαγορεύσει και στα ξένα στρατεύματα να συμμετέχουν σε αμερικανικές ασκήσεις, σε επισκέψεις στις περισσότερο πληγείσες χώρες.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από την επιβεβαίωση χθες ότι δύο ακόμη αμερικανοί, μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων βρέθηκαν θετικοί στον ιό: ο ένας υπηρετεί στην Ιταλία και ο άλλος στην Βιρτζίνια, μια σημαντική στρατιωτική βάση σε προάστιο της Ουάσινγκτον. Ένας τρίτος αμερικανός στρατιώτης που υπηρετεί στη Νότια Κορέα έχει επίσης βρεθεί θετικός στον ιό.

Ολλανδία

Δύο ακόμη ασθενείς με κοροναϊό στην Ολλανδία κατέληξαν ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών από τον covid-19 στη χώρα σε 3, ανακοίνωσαν ολλανδοί αξιωματούχοι υγείας. Ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα αυξήθηκε στους 265 από 188 που ήταν χθες. Η Ολλανδία ανέφερε τον πρώτο θάνατο από τον covid-19 την Παρασκευή.

Ελβετία

Ένας ασθενής από κοροναϊό κατέληξε σε νοσοκομείο του Λίσταλ της Ελβετίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές του καντονίου της Βασιλείας. Με τον νέο αυτόν θάνατο ο αριθμός των νεκρών από τον covid-19 στη χώρα ανήλθε σε δύο. Μέχρι αυτή την ώρα οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανέφεραν 281 κρούσματα του κοροναϊού.

Πηγή: ΑΠΕ 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα