Διεθνή

Όλες οι νεότερες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού παγκοσμίως

Όλες οι νεότερες εξελίξεις του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο.

Parallaxi
όλες-οι-νεότερες-εξελίξεις-στο-μέτωπο-650804
Parallaxi

corona

Νέα Ζηλανδία – Σε ύφεση εισήλθε επισήμως η χώρα, έναν μήνα πριν από τις εκλογές

Η Νέα Ζηλανδία εισήλθε σε ύφεση για πρώτη φορά σε μια δεκαετία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα οποία επιβεβαίωσαν ακριβώς έναν μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα μια ιστορική κατάρρευση του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο του έτους εξαιτίας του νέου κορονοϊού.

Η συρρίκνωση της οικονομίας κατά 12,2% μεταξύ του Απριλίου και του Ιουνίου ήταν “μακράν η πιο ισχυρή” από την έναρξη της ισχύος των μέτρων, διευκρίνισε η επίσημη στατιστική υπηρεσία της χώρας Stats NZ, και αντανακλά τα πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στους κατοίκους της χώρας για σχεδόν δύο μήνες.

Η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν των Εργατικών απέρριψε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την οποία αυτή έριξε την οικονομία “στον γκρεμό” με αυτούς τους περιορισμούς. Η Άρντερν σημείωσε ότι οι περιορισμοί είναι αυτοί που επέτρεψαν να τεθεί υπό έλεγχο η επιδημία, γεγονός που κατέστησε δυνατή την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας νωρίτερα απ’ό,τι στην πλειονότητα των άλλων χωρών. Η ίδια υπενθύμισε επίσης ότι η χώρα της των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων έχει μόλις 25 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

“Η επιτυχία για μένα είναι να σωθεί η ζωή ανθρώπων, να υποστηριχθεί και να διαφυλαχθεί η δραστηριότητά τους και να περάσουμε στην άλλη όχθη (όσον αφορά την κρίση) πιο γρήγορα”, δήλωσε σε δημοσιογράφους.

“Παγκόσμιο οικονομικό σοκ”

“Υπερασπίζομαι τα αποτελέσματά μας”, συνέχισε, τονίζοντας ότι ο επώδυνος αντίκτυπος στην οικονομία της καραντίνας που επιβλήθηκε θα ακολουθηθεί από μια ανάκαμψη στο τρίτο τρίμηνο του έτους, στη διάρκεια του οποίου υπήρξε σαφής χαλάρωση των περιορισμών.

Παρά την κατάρρευση του ΑΕΠ, η ηγέτις της χώρας, η οποία μόλις έκλεισε τα 40, παραμένει σε μεγάλο βαθμό το φαβορί για τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 17 Οκτωβρίου. Ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησής της, ο Γκραντ Ρόμπερτσον, εξήγησε ότι η οικονομική απόκλιση θα μπορούσε να είναι χειρότερη, καθώς οι επίσημες προβλέψεις τον Μάιο έδειχναν μια πτώση τριμήνου της τάξης του 23,5%.

Το υπουργείο Οικονομικών προέβλεπε επίσης συρρίκνωση 16% πριν από μερικές μέρες.

“Κανένα πολιτικό κόμμα δεν μπορεί να πει ότι μια ύφεση θα μπορούσε να αποφευχθεί στη Νέα Ζηλανδία στη διάρκεια αυτής της περιόδου”, σημείωσε.

“Πρόκειται για ένα παγκόσμιο οικονομικό σοκ που αντιμετωπίζει κανείς μόνον μια φορά τον αιώνα”, πρόσθεσε.

Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Εθνικό Κόμμα, ανακοίνωσε ωστόσο ότι τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι είναι απαραίτητη η αλλαγή και ότι η κυβέρνηση της Άρντερν δεν μπορεί να διαχειριστεί σωστά την οικονομική και την υγειονομική κρίση.

“Είναι πλέον επίσημο, βρισκόμαστε στην χειρότερη ύφεση που μπορεί να θυμηθεί κανείς στην Νέα Ζηλανδία και αυτή είναι η απόδειξη ότι η Νέα Ζηλανδία χρειάζεται μια κυβέρνηση του Εθνικού Κόμματος που θα έχει ένα πολύ σαφές σχέδιο”, δήλωσε η επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου κόμματος Τζούντιθ Κόλινς.

Αυτή υπογράμμισε ότι οι επιδόσεις της νεοζηλανδικής οικονομίας είναι σαφώς λιγότερο καλές από αυτές της Αυστραλίας, η οποία κατέγραψε συρρίκνωση 7% στο δεύτερο τρίμηνο, η οποία αντανακλά μια λιγότερο αυστηρή προσέγγιση του κλεισίματος των συνόρων και της καραντίνας.

Ωστόσο η επιδημία της COVID-19 δεν έχει τεθεί σε αυτόν τον βαθμό υπό έλεγχο στην Αυστραλία.

Αναμενόμενη ανάκαμψη ρεκόρ

Η πιο πρόσφατη ύφεση στη Νέα Ζηλανδία -τεχνικά δύο συναπτά τρίμηνα συρρίκνωσης του ΑΕΠ- είχε σημειωθεί το 2008-2009 και είχε συμπέσει με την παγκόσμια οικονομική κρίση. Η χώρα σημειώνει μια αδιάκοπη οικονομική ανάπτυξη από το 2010.

Φέτος κατά το πρώτο τρίμηνο, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 1,6%.

Ο Τζάροντ Κερ, επικεφαλής οικονομολόγος της Kiwibank, χαρακτήρισε τα στοιχεία του δεύτερου τριμήνου “τραυματικά”.

“Οι εξαγωγές υπηρεσιών συνεθλίβησαν, σημειώνοντας μείωση 40% το δεύτερο τρίμηνο, η κατανάλωση έπεσε κατά 12% και οι επενδύσεις κατά 20%”, δήλωσε.

Ωστόσο επέμεινε στο ότι αποτελεί εξαίρεση η συρρίκνωση αυτή, στοιχηματίζοντας σε μια ανάκαμψη 10% στο τρίτο τρίμηνο, το οποίο θα αποτελεί ρεκόρ.

Η Νέα Ζηλανδία αποτέλεσε παράδειγμα όσον αφορά την πολύ αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, γεγονός το οποίο αιτιολογεί την δημοτικότητα της Άρντερν.

Το αρχιπέλαγος αντιμετώπισε ωστόσο τον Αύγουστο ένα νέο επιδημιολογικό κύμα έπειτα από 102 ημέρες χωρίς κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του νέου κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση έδωσε εντολή για ένα νέο lockdown αρκετών εβδομάδων στο Όκλαντ, κάτι το οποίο ώθησε την Άρντερν να αναβάλλει για περίπου έναν μήνα τις εκλογές, οι οποίες θα διεξάγονταν αυτό το Σάββατο.

Eλπίδα από ευρήματα για μονοκλωνικό αντίσωμα «ασπίδα» στον κορονοϊό

Ένα πειραματικό μονοκλωνικό αντίσωμα της Eli Lilly μείωσε σημαντικά μετά από μερικές μέρες τα επίπεδα του κορονοϊού και τα συμπτώματα στους ανθρώπους που χορηγήθηκε, καθώς επίσης την πιθανότητα εισαγωγής τους στο νοσοκομείο, χωρίς μάλιστα να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία. Πρόκειται για τα πρώτα πραγματικά ενθαρρυντικά κλινικά ευρήματα από την χορήγηση εξουδετερωτικών αντισωμάτων σε ασθενείς με Covid-19.

Διαβάστε περισσότερα:

Μ. Ράιαν για κορονοϊο: Μηνύματα με συνοχή στους πολίτες να στέλνουν οι χώρες

Είναι σημαντικό όλες οι χώρες να στέλνουν «μηνύματα με συνοχή» στους πολίτες τους, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης Μάικ Ράιαν ερωτηθείς για τα αντιφατικά σχόλια του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και Αμερικανών υγειονομικών αξιωματούχων αναφορικά με τον COVID-19.

Ο Τραμπ διαχώρισε χθες τη θέση του από τα σχόλια του Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, του διευθυντή των αμερικανικών Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νοσημάτων, ο οποίος δήλωσε ότι ένα εμβόλιο μπορεί να κυκλοφορήσει ευρέως στα μέσα του 2021 και οι μάσκες ίσως να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικές.

Ο Τραμπ, σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε πως πιστεύει ότι ένα εμβόλιο θα κυκλοφορήσει πολύ νωρίτερα. Δήλωσε πως επικοινώνησε με τον Ρέντφιλντ μετά τις δηλώσεις του για τον ρωτήσει σχετικά με αυτό και ότι ο Ρέντφιλντ φάνηκε πως μπερδεύτηκε από την ερώτηση που του τέθηκε. «Είναι σημαντικό να έχουμε μηνύματα με συνοχή από όλα τα επίπεδα, και δεν αφορά μία χώρα ή μία οντότητα· μηνύματα με συνοχή μεταξύ της επιστήμης και μεταξύ της κυβέρνησης», δήλωσε ο Μάικ Ράιαν. Η επιστήμη αναφορικά με τον κορονοϊό έχει «περίπλοκα πράγματα», καθώς εξελίσσονται τα στοιχεία και οι αποδείξεις, δήλωσε ο Ράιαν. «Αυτό που είναι σημαντικό είναι οι κυβερνήσεις, τα επιστημονικά ιδρύματα, να κάνουν ένα βήμα προς τα πίσω, να εξετάσουν τα στοιχεία και να δώσουν τις πιο ολοκληρωμένες και κατανοητές πληροφορίες ούτως ώστε ο κόσμος να μπορεί να προχωρήσει στις σωστές ενέργειες».

Ο Ράιαν, βετεράνος των εξάρσεων του Έμπολα στην Αφρική και άλλων επιδημιών, δήλωσε ότι οι αρχές πρέπει να βρίσκονται σε επαφή με τις κοινότητες για να περιορίζουν τις ανησυχίες. «Έχει να κάνει με το να κατανοούμε τη σύγχυση, να κατανοούμε την ανησυχία τους, να κατανοούμε τον φόβο τους. Να μην γελάμε με αυτό και να μην το μετατρέπουμε σε κάποιου είδους πολιτικό ποδόσφαιρο», πρόσθεσε. Η Μαρία Βαν Κέρκοβ, εκ των επικεφαλής του ΠΟΥ για τον COVID-19, δήλωσε ότι συνιστάται ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής αποστασιοποίησης, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού. «Οι μάσκες εντάσσονται σε αυτό», πρόσθεσε.

Νεαρή κόλλησε 23 άτομα και εξέθεσε σε κίνδυνο άλλα 710 σε «πάρτι κορονοϊού»

Αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης 10 ετών είναι μια Αμερικανίδα που εργάζεται σε ένα ξενοδοχείο για Αμερικανούς στρατιώτες στη Γερμανία, καθώς κόλλησε κορωνοϊό τουλάχιστον σε 23 άτομα σε πάρτι που παραβρέθηκε μετά την επιστροφή της από τις διακοπές της στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα: 

Νεαρή κόλλησε 23 άτομα και εξέθεσε σε κίνδυνο άλλα 710 σε «πάρτι κορονοϊού»

Τσεχία: Οι αρχές περιορίζουν τις ώρες λειτουργίας των μπαρ και των εστιατορίων

Το τσεχικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα μπαρ και τα εστιατόρια σε όλη τη χώρα θα πρέπει να είναι κλειστά από τα μεσάνυχτα έως τις 06:00 ξεκινώντας από το βράδυ της Παρασκευής, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Επιπλέον, οι μαθητές από την έκτη τάξη και πάνω θα πρέπει να φορούν μάσκες στις σχολικές αίθουσες. Ο υπουργός Υγείας Άνταμ Βόιτεχ ζήτησε να αποφεύγονται οι μεγάλες εκδηλώσεις αλλά δεν τις απαγόρευσε, προσθέτοντας ότι επί του παρόντος δεν σχεδιάζεται καθολικό lockdown.

Αύξηση 167% των διαγνωσμένων κρουσμάτων καταγράφηκε στην Αγγλία, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία εξετάσεων και ιχνηλάτησης

Αύξηση 167% στον αριθμό των νέων διαγνωσμένων κρουσμάτων κορονοϊού έχει καταγραφεί στην Αγγλία, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία εξέτασης και ιχνηλάτησης της COVID-19 του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας.

Η υπηρεσία αυτή διευκρίνισε ότι ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων αυξάνεται από τις αρχές του Ιουλίου και τώρα έχει διπλασιαστεί σε σχέση με αυτόν που καταγραφόταν τον Μάιο όταν άρχισε τις διαγνωστικές εξετάσεις. Η βρετανική κυβέρνηση δέχεται επικρίσεις μετά τις αυξανόμενες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες για να κάνουν το τεστ για τον νέο κορονοϊό και τις καθυστερήσεις για να πάρουν τα αποτελέσματα.

Η υπηρεσία αυτή Test and Trace σημείωσε ότι οι χρόνοι εξυπηρέτησης για τα τεστ που γίνονται στα σημεία αναφοράς έχουν αυξηθεί σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με την ίδια, αυξηθεί έχουν επίσης οι χρόνοι και για τα τεστ που γίνονται στο σπίτι. Επίσης σύμφωνα με την Test and Trace, με το 82,6% από τους 15.526 ανθρώπους που υπάχθηκαν στο σύστημα επιτεύχθηκε επικοινωνία και τους ζητήθηκε η παροχή πληροφοριών για τις επαφές τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα 61.790 άνθρωποι να ταυτοποιηθούν ως στενές επαφές κρουσμάτων νέου κορονοϊού. Στις περιπτώσεις αυτές που υπήρχαν διαθέσιμα λεπτομερή στοιχεία επικοινωνίας, με το 83,9% επιτεύχθηκε επικοινωνία, όπως και με το 73,9% από όλες τις επαφές τους που ταυτοποιήθηκαν.

Κορονοϊός: Επιστρέφει σε lockdown η Βορειονατολική Αγγλία

Ο υπουργός Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε πως η βρετανική κυβέρνηση εφαρμόζει άμεσα νέα αυστηρά μέτρα περιορισμού μετακινήσεων καθώς υπάρχουν ενδείξεις για μεγάλες εστίες του ιού. Αναλυτικά ο Ματ Χανκοκ ανακοίνωσε πως περιορισμοί στις μετακινήσεις επανέρχονται για τις περιοχές του Northumberland, North Tyneside, South Tyneside, Newcastle-upon-Tyne, Gateshead, Sunderland και County Durham.

Διαβάστε περισσότερα: 

Η Λευκορωσία θα κάνει κλινικές δοκιμές σε 100 ανθρώπους του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού

Η Λευκορωσία σχεδιάζει να διενεργήσει δοκιμή σε 100 ανθρώπους του ρωσικού εμβολίου κατά της COVID-19, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, προσθέτοντας πως οι υποψήφιοι συμμετέχοντες μπορούν τώρα να υποβάλουν διαδικτυακή αίτηση σε οκτώ τοπικές κλινικές που έχουν επιλεγεί για τη διεξαγωγή της δοκιμής.

Η δοκιμή, μία από αρκετές που η Ρωσία φιλοδοξεί ότι θα διενεργήσει στο εξωτερικό, θα πρέπει ακόμη να λάβει έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές, ανέφερε το υπουργείο και πρόσθεσε πως έλαβε τα σχετικά έγγραφα από τη Ρωσία και τα εξετάζει. Μεγάλης κλίμακας δοκιμές του εμβολίου Sputnik-V, γνωστές ως δοκιμές Φάσης 3, είναι σε εξέλιξη στη Ρωσία και περιλαμβάνουν τουλάχιστον 40.000 ανθρώπους. Τα αρχικά αποτελέσματα αναμένονται τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, έχει δηλώσει ο Κίριλ Ντμιτρίεφ, επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Εν αναμονή της έγκρισης από τις εγχώριες ρυθμιστικές αρχές, τέτοιες δοκιμές πραγματοποιούνται επίσης στην Ινδία από κοινού με τη φαρμακοβιομηχανία Dr Reddy’s και στην πολιτεία Μπαχία της Βραζιλίας.

ΠΟΥ: “Ανησυχητικό” το επίπεδο της μετάδοσης του κορονοϊού στην Ευρώπη

Το επίπεδο μετάδοσης της Covid-19 είναι “ανησυχητικό” στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος εξέφρασε επίσης ανησυχία για τις συντομεύσεις της καραντίνας που αποφασίσθηκαν ή εξετάζονται σε χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία.

Διαβάστε περισσότερα:

ΠΟΥ: “Ανησυχητικό” το επίπεδο της μετάδοσης του κορονοϊού στην Ευρώπη

Δεν σχεδιάζονται πρόσθετοι περιορισμοί λόγω κορονοϊού στο Λονδίνο προς το παρόν

Η Βρετανία δεν σχεδιάζει πρόσθετους περιορισμούς για το Λονδίνο προς το παρόν, αλλά οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν τον νέο “κανόνα των έξι”, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ερωτηθείς για το εάν θα επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Αναφορικά με το Brexit, ο εκπρόσωπος δήλωσε πως ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον λαμβάνει νομοθετικά μέτρα για να προστατεύσει την ειρήνη στη Βόρεια Ιρλανδία, μετά την προειδοποίηση του Αμερικανού υποψήφιου προέδρου Τζο Μπάιντεν προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Κληθείς να απαντήσει στα σχόλια του Μπάιντεν, ο εκπρόσωπος δήλωσε: “Ο πρωθυπουργός έχει υπάρξει σαφής ότι λαμβάνουμε αυτά τα μέτρα ακριβώς για να διασφαλίσουμε ότι η Συμφωνία του Μπέλφαστ υποστηρίζεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και ότι δεν θα προκύψουν κατά λάθος επιζήμιες αθετήσεις”.

“Συνεχίζουμε να είμαστε σε επαφή με τους Αμερικανούς εταίρους μας για να διασφαλίσουμε ότι είναι κατανοητή η θέση μας”.

Οι μισές δόσεις μελλοντικών εμβολίων προαγοράστηκαν από τις πλούσιες χώρες

Μια ομάδα πλούσιων χωρών, η οποία αντιπροσωπεύει το 13% του παγκόσμιου πληθυσμού, έχει προαγοράσει τις μισές από τις δόσεις μελλοντικών εμβολίων κατά της COVID-19, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam.

Διαβάστε περισσότερα:

Οι ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για τη Βιέννη παραλύουν τον ξενοδοχειακό κλάδο

Η γερμανική ταξιδιωτική προειδοποίηση για τη Βιέννη ως περιοχή κινδύνου για κορονοϊό, που αποφασίστηκε από το Βερολίνο αργά χθες, Τετάρτη, το βραδυ, επιδεινώνει δραματικά την οικονομική κατάσταση στον ήδη εξαιρετικά εξασθενημένο ξενοδοχειακό κλάδο της αυστριακής πρωτεύουσας.

“Υπάρχει σωρεία ακυρώσεων και εκλείπουν τελείως οι κρατήσεις για το φθινόπωρο”, τονίζει σε σημερινές δηλώσεις της η Σουζάνε Κράους-Βίνκλερ, η πρόεδρος του Κλάδου Ξενοδόχων στο Οικονομικό Επιμελητήριο Αυστρίας.

Σύμφωνα με την ίδια, πρόσφατα παρατηρήθηκε μια ελαφριά ανοδική τάση στον κλάδο και ορισμένες επιχειρήσεις ανέφεραν ακόμη και πληρότητα 50% έως 60% τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, αλλά, λόγω της τρέχουσας εξέλιξης, της ακύρωσης εκδηλώσεων, γάμων και εταιρικών σεμιναρίων, καθώς και των ακυρώσεων ξένων επισκεπτών, το ποσοστό πληρότητας “δεν είναι ούτε καν 10%”.

“Αυτό σημαίνει ότι καμία επιχείρηση δεν μπορεί καν να πλησιάσει το κόστος λειτουργίας της”, επισημαίνει, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της η Σουζάνε Κρόις-Βίνκλερ, προσθέτοντας ότι πολλοί επιχειρηματίες είναι “απλά πιο απελπισμένοι και σκέφτονται να κλείσουν εντελώς τις επιχειρήσεις τους”.

Όπως αναφέρει το Οικονομικό Επιπελητήριο, ήδη στις αρχές αυτής της εβδομάδας, οι αυστηρότεροι κανονισμοί λόγω κορονοϊού για εκδηλώσεις όπως οι γάμοι, καθώς και η ελβετική ταξιδιωτική προειδοποίηση πυροδότησαν ένα κύμα ακυρώσεων. Η Ελβετία είχε ήδη θέσει τη Βιέννη στον κατάλογο των περιοχών κινδύνου λόγω κορονοϊού την περασμένη Παρασκευή λόγω του απότομα αυξανόμενου αριθμού λοιμώξεων και η καραντίνα είναι από τη Δευτέρα υποχρεωτική εκεί για τους ταξιδιώτες από τη Βιέννη, ενώ χθες, Τετάρτη, εκτός από τη Γερμανία, το Βέλγιο κήρυξε επίσης τη Βιέννη “κόκκινη ζώνη”.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κλάδου Ξενοδόχων, τώρα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ξεκινήσουν περαιτέρω μέτρα ανακούφισης για τον ξενοδοχειακό κλάδο, ιδίως για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της πόλης, η οποία επλήγη τόσο έντονα από την κρίση του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, η “Φάση 2” επιδότησης σταθερού κόστους πρέπει να εγκριθεί γρήγορα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η μείωση του φόρου επί των πωλήσεων πρέπει να παραταθεί “τουλάχιστον έως τα μέσα του 2021” έως ότου οι εταιρείες μπορέσουν να πραγματοποιήσουν και πάλι εισπράξεις και επιπλέον θα πρέπει τώρα να εφαρμοστεί γρήγορα το πιστωτικό μορατόριουμ, αναφέρει η ίδια.

Η Σουζάνε Κράους-Βίνκλερ έκανε επείγουσα έκκληση προς την τοπική κυβέρνηση της πόλης και του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης να “αποκαταστήσει το συντομότερο δυνατό τις παραλείψεις που υπήρξαν και να λάβει τα σωστά μέτρα προκειμένου να ελεγχθεί ο αριθμός των κρουσμάτων”, καθώς “ο τουρισμός στην αυστριακή πρωτεύουσα δεν αντέχει να υποστεί ακόμη μεγαλύτερη ζημιά η εικόνα της Βιέννης.”.

Έτσι θα ανοίξουν τα ιταλικά πανεπιστήμια

Τα ιταλικά πανεπιστήμια ετοιμάζονται να ξανανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα, με επιστροφή των καθηγητών και των φοιτητών στις αίθουσες διδασκαλίας.

Διαβάστε περισσότερα: 

Έτσι θα ανοίξουν τα ιταλικά πανεπιστήμια

ΗΑΕ: Οι επιβάτες διεθνών πτήσεων που φτάνουν στο Αμπού Ντάμπι θα πρέπει να φορούν συσκευή εντοπισμού κατά τη διάρκεια της 14ήμερης καραντίνας τους

Οι επιβάτες διεθνών πτήσεων που φτάνουν στο Αμπού Ντάμπι θα οφείλουν τώρα να φορούν συσκευή εντοπισμού κατά τη διάρκεια της καραντίνας στην οποία θα τίθενται για 14 ημέρες για την αποφυγή της διασποράς της COVID-19, σύμφωνα με την κρατική αεροπορική εταιρεία Etihad Airways. Ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αυξήθηκε αυτόν τον μήνα στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα στη χώρα, γεγονός το οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με τις αρχές, στην μη τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης από τον κόσμο.

Σε αυτούς που φτάνουν στο αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι θα προσαρμόζεται ένα ιατρικώς εγκεκριμένο περικάρπιο, το οποίο θα αφαιρείται μετά την ολοκλήρωση της 14ήμερης καραντίνας τους στο σπίτι, σύμφωνα με τις τελευταίες ταξιδιωτικές πληροφορίες της Etihad. Αυτοί που θα φτάνουν από χώρες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου μπορεί να χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα σε κάποια κυβερνητική εγκατάσταση, διευκρινίζει η εταιρεία.

Αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας δήλωσε στις 10 Σεπτεμβρίου ότι το 12% των κρουσμάτων τις προηγούμενες δύο εβδομάδες προερχόταν από αφίξεις διεθνών πτήσεων, ενώ το 88% συνδεόταν με μεγάλες συναθροίσεις ανθρώπων. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέγραψαν σήμερα 786 νέα κρούσματα κορονοϊού, τα οποία μειώθηκαν σε σχέση με τα 1.007 που είχαν αναφερθεί το Σάββατο και τα οποία ήταν τα περισσότερα που καταγράφονται σε ημερήσια βάση μέχρι στιγμής.

Τα ΗΑΕ, τα οποία έχουν μέχρι στιγμής καταγράψει συνολικά 82.568 κρούσματα νέου κορονοϊού και 402 θανάτους από COVID-19, δεν αποκαλύπτουν τις περιοχές της χώρας στις οποίες εντοπίζονται τα κρούσματα. Μόνον οι πολίτες των ΗΑΕ και οι μόνιμοι κάτοικοι μπορούν προς το παρόν να εισέλθουν στη χώρα μέσω του αεροδρομίου του Αμπού Ντάμπι, αν και ξένοι επισκέπτες μπορούν να εισέλθουν μέσω Ντουμπάι.

Πώς κατάφερε η Σιγκαπούρη να έχει τη χαμηλότερη αναλογία θανάτων από κορονοϊό

Η Σιγκαπούρη έχει τους λιγότερους νεκρούς από τον κορονοϊό στον κόσμο, με μόλις 27 θανάτους μεταξύ των περισσότερων από 57.000 ανθρώπων που προσβλήθηκαν από Covid-19 στο νησί αυτό της νοτιοανατολικής Ασίας.

Διαβάστε περισσότερα:

Κορονοϊός και αγορά αυτοκινήτου: Ποιοι επένδυσαν σε νέο ΙΧ

Η πανδημία και η οικονομική κρίση επηρεάζουν τις πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων της ΕΕ σημείωσε και ισχυρή πτώση κατά 18,9%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Διαβάστε περισσότερα:

Κορονοϊός και αγορά αυτοκινήτου: Ποιοι επένδυσαν σε νέο ΙΧ

Η σχέση του ιού με τα όνειρα και όσους φορούν γυαλιά

Ο κοροναϊός «στοιχειώνει» τα όνειρά μας και καταστρέφει τον ύπνο μας Πώς η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα έχουν επηρεάσει τον ύπνο και τα όνειρά μας;

Διαβάστε περισσότερα:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα