Διεθνή

Όλες οι νεότερες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού παγκοσμίως

Όλες οι εξελίξεις της πανδημίας στον παγκόσμιο χάρτη.

Parallaxi
όλες-οι-νεότερες-εξελίξεις-στο-μέτωπο-648529
Parallaxi

mask

Η Ρωσία θα εγκρίνει το δεύτερο εμβόλιο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου

Η Ρωσία αναμένει την έγκριση για το δεύτερο εμβόλιο κατά του κορονοϊού έως τις 15 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor).

«Το υπουργείο Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ξεκίνησε την διαδικασία έγκρισης του εμβολίου Epivakkorona. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης του εμβολίου Epivakkorona αναμένεται στις 215 Οκτωβρίου του 2020» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το εμβόλιο αυτό έχει αναπτυχθεί από το Ινστιτούτο Vector της Σιβηρίας το οποίο ολοκλήρωσε τις πρώτες φάσεις των κλινικών δοκιμών την προηγούμενη εβδομάδα. Η Ρωσία έχει εγκρίνει το πρώτο υποψήφιο εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέι της Μόσχας τον Αύγουστο.

Η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου αυτού που έχει την ονομασία Sputnik-V, στην οποία συμμετέχουν 40.000 εθελοντές, βρίσκεται σε εξέλιξη. Μετά την έγκριση του εμβολίου θα πραγματοποιηθούν κλινικές δοκιμές στις οποίες θα συμμετέχουν άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών καθώς και άτομα που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις. Το Ινστιτούτο Vector στις 24 Ιουλίου έλαβε την άδεια από το υπουργείο Υγείας να πραγματοποιήσει κλινικές δοκιμές με τη συμμετοχή εθελοντών.

Μαδρίτη: Θεατές διέκοψαν παράσταση του Βασιλικού Θεάτρου επειδή δεν τηρούνταν τα μέτρα προστασίας

Το διάσημο Βασιλικό Θέατρο της Μαδρίτης αναγκάστηκε να ακυρώσει μια παράσταση όπερας χθες βράδυ, όταν ομάδα θεατών διαμαρτυρήθηκε εντόνως ότι τους είχαν διαθέσει θέσεις που ήταν πολύ κοντά η μία στην άλλη, παρά την απότομη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται στην ισπανική πρωτεύουσα.

Το περιστατικό, κατά τη διάρκεια του οποίου η ορχήστρα επιχείρησε δύο φορές να αρχίσει να παίζει προτού εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια, συνέβη δύο ημέρες αφού το θέατρο υποδέχθηκε επιφανείς θεατές, που παρακολούθησαν την παράσταση φορώντας μάσκα, όπως τον βασιλιά Φελίπε, κατά την πρεμιέρα της σεζόν με το έργο «Χορός μεταμφιεσμένων» του Τζουζέπε Βέρντι.

Το Βασιλικό Θέατρο επισήμανε σε μια ανακοίνωση ότι η πληρότητα του θεάτρου ήταν λίγο πάνω το 50% των θέσεων, κάτω από το όριο του 75% για τις παραστάσεις, αν και, όπως πρόσθεσε, δεν είχε κανέναν έλεγχο για τους θεατές που αγόρασαν επιπλέον εισιτήρια για ορισμένα τμήματα.

«Όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας τηρήθηκαν. Οι θεατές φορούσαν μάσκες, έγινε θερμομέτρηση και διατέθηκε αντισηπτικό χεριών», είπε ο πρόεδρος του Θεάτρου Γκρεγκόριο Μαρανόν σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι το θέατρο θα εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγών για να ανταποκριθεί στις ανησυχίες των θεατών σχετικά με τους υγειονομικούς κινδύνους.

Το θέατρο ανέφερε ότι μια μικρή ομάδα θεατών ανάγκασε τους υπεύθυνους να ακυρώσουν την παράσταση καθώς φώναζε και χτυπούσε παλαμάκια, παρά το γεγονός ότι τους δόθηκε η επιλογή να αλλάξουν θέση ή και να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε στις θέσεις στον εξώστη, όπου τα εισιτήρια είναι φθηνότερα.

Ωστόσο, οι αποστάσεις δεν τηρούνταν και στις θέσεις στην πλατεία, που είναι ακριβότερες, σύμφωνα με το βίντεο που ανήρτησε η Ισπανίδα συγγραφέας Ρόσα Μοντέρο.

«Δεν τηρούνταν καθόλου οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης», έγραψε η ίδια.

Ινδία: 75.083 νέα κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο

Η Ινδία κατέγραψε 75.083 νέα κρούσματα κορονοϊού το 24ωρο που πέρασε, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφονται σε ένα 24ωρο στη χώρα εδώ και σχεδόν έναν μήνα.

Το ινδικό υπουργείο Υγείας διευκρίνισε επίσης ότι οι θάνατοι από COVID-19 ανήλθαν σε 1.053 το 24ωρο που πέρασε. Με τα νέα κρούσματα ανήλθε σε 5,6 εκατομμύρια ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό στην Ινδία, τη χώρα που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μετά τις ΗΠΑ, σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον κόσμο.

Παγκόσμιος συναγερμός για τον κορονοϊό: Ρεκόρ με 2 εκατ. κρουσματα σε μια εβδομάδα

Ρεκόρ δύο εκατομμυρίων νέων κρουσμάτων κορονοϊού καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα παγκοσμίως, αν και ο αριθμός των νεκρών μειώθηκε κατά 10%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Διαβάστε περισσότερα:

Ισραήλ: τα νοσοκομεία πασχίζουν να αντεπεξέλθουν στον αυξανόμενο αριθμό ασθενών κορονοϊού

Μέσα σε μια πτέρυγα covid-19 νοσοκομείου του Τελ Αβίβ η οποία γεμίζει γρήγορα, οι γιατροί πασχίζουν να προσφέρουν βοήθεια σε ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, εν μέσω ραγδαίας ανόδου των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στο Ισραήλ, κάτι που ανάγκασε την κυβέρνηση να επιβάλει δεύτερο εθνικό lockdown.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι το lockdown των τριών εβδομάδων, που τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή, δεν θα διαρκέσει αρκετά ούτε θα είναι αρκετά περιοριστικό ώστε να μειώσει τον ρυθμό αύξησης των ημερήσιων κρουσμάτων covid-19 και να ανακουφίσει τα νοσοκομεία, τα οποία προειδοποιούν ότι σύντομα ίσως να είναι γεμάτα. Τα νέα κρούσματα έχουν φτάσει να ξεπερνούν τα 5.000 ημερησίως στο Ισραήλ, μια χώρα 9 εκατομμυρίων κατοίκων, σημειώνοντας κατακόρυφη άνοδο από τους μονοψήφιους αριθμούς που παρατηρούνταν μετά την άρση του πιο αυστηρού lockdown στη χώρα, το οποίο διήρκησε από τον Μάρτιο ως τον Μάιο.

Στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος του κορονοϊού στο Ισραήλ είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές στο νοσοκομείο Ichilov του Τελ Αβίβ, όπου οι μισοί από τους 60 ασθενείς με covid-19 που νοσηλεύονται εκεί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής τους, σύμφωνα με εκπρόσωπο του νοσοκομείου. Ο Γκάι Τσόσεν, διευθυντής της πτέρυγας covid-19 του Ichilov, επεσήμανε ότι το νοσοκομείο άρχισε να δέχεται ασθενείς από την Ιερουσαλήμ και περιοχές του βόρειου Ισραήλ “διότι δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν αυτή την αύξηση στους αριθμούς”.

“Αυτή τη στιγμή είμαστε γεμάτοι σε ποσοστό 72% και κάθε ημέρα δεχόμαστε ολοένα και περισσότερους ασθενείς. Δεν υπάρχουν αρκετές κλίνες”, τόνισε από την πλευρά του ο Άβι Σοστάν εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Προετοιμαζόμενος για το “χειρότερο σενάριο”, όπως το αποκάλεσε ο ίδιος, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντς έχει ζητήσει από τον στρατό να είναι έτοιμος να κατασκευάσει ένα νοσοκομείο εκστρατείας. Κάποιοι αξιωματούχοι έχουν ταχθεί υπέρ της αυστηροποίησης του lockdown. Αν και τα σχολεία έχουν κλείσει, οι Ισραηλινοί επιτρέπεται να μετακινούνται για να εργαστούν, να συγκεντρώνονται σε μικρές ομάδες και να συμμετέχουν σε διαμαρτυρίες, μεταξύ άλλων.

Κορονοϊός: Επαφές της Ε.Ε με παρασκευαστές 38 υποψήφιων εμβολίων

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων βρίσκεται σε επαφή από τις αρχές του Σεπτεμβρίου με 38 παρασκευαστές εμβολίων κατά της Covid-19, δήλωσε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο επικεφαλής της Task Force Κλινικών Δοκιμών και Παραγωγής του EMA Φέργκους Σουίνι.

Διαβάστε περισσότερα:

Κορονοϊός: Επαφές της Ε.Ε με παρασκευαστές 38 υποψήφιων εμβολίων

Η Ρωσία ανακοίνωσε τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό νέων κρουσμάτων από τις 18 Ιουλίου

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 6.215 νέα κρούσματα του κορονοϊού, τα περισσότερα που έχουν καταγραφεί μέσα σε ένα 24ωρο από τις 18 Ιουλίου, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό στη χώρα σε 1.115.810. Ο τέταρτος υψηλότερος παγκοσμίως απολογισμός περιστατικών Covid-19.Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης 160 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον επίσημο αριθμό των νεκρών σε 19.649 σε μια χώρα με συνολικό πληθυσμό περίπου 144 εκατ. κατοίκους.

Κορονοϊός: Μπορεί να προκαλέσει προσωρινές μειώσεις στο προσδόκιμο ζωής σε πολλές χώρες

Ο κορονοϊός πιθανώς θα επιφέρει μία βραχυπρόθεσμη μείωση στο μέσο προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων σε αρκετές χώρες του κόσμου, ιδίως σε εκείνες όπου ένα μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού θα μολυνθεί από τον ιό.

Διαβάστε περισσότερα:

Ισπανία: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την εργασία από το σπίτι

Η ισπανική κυβέρνηση συμφώνησε με τα συνδικάτα και τους επικεφαλής επιχειρήσεων να υποχρεωθούν οι εργοδότες να καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα των εργαζόμενων από το σπίτι, την ώρα που η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους να εργάζονται από το καθιστικό τους, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Πάμπλο Ιγκλέσιας.

“Έχει θεμελιώδη σημασία να ρυθιστεί η εξ αποστάσεως εργασία έτσι ώστε να προστατεύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων”, σημείωσε ο Ιγκλέσιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVE. Το νομοσχέδιο θα αναγκάζει τις εταιρείες να πληρώνουν όλα τα λειτουργικά έξοδα που μπορεί να έχουν οι εργαζόμενοι όταν εργάζονται από το σπίτι, ενώ θα επιτρέπει ευελιξία στις ώρες εργασίας και θα χορηγεί στους εργαζομένους χρόνο αποσύνδεσης, σημείωσε ο Ιγκλέσιας.

Ο ίδιος δεν αναφέρθηκε ενδελεχώς στα έξοδα που θα πρέπει να αναλάβουν οι εργοδότες ούτε στα πράγματα που μπορεί να εξασφάλισαν οι εργοδότες στην συμφωνία αυτή. Το νομοσχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο προτού κατατεθεί στο κοινοβούλιο.

Στη διάρκεια του αυστηρού lockdown που επέβαλλε η Ισπανία από τα μέσα Μαρτίου ως τα τέλη Ιουνίου, εκατομμύρια εργαζόμενοι όφειλαν να μένουν στο σπίτι τους με τα παιδιά τους και να συνεχίζουν να εργάζονται από εκεί. Τρεις μήνες μετά το επίσημο τέλος της καραντίνας που είχε επιβληθεί σε όλη τη χώρα, εκατομμύρια εργαζόμενοι εξακολουθούν να εργάζονται εξ αποστάσεως καθώς οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης για την αναχαίτιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού καθιστούν απαγορευτική την εργασία όλων από το γραφείο.

Σήμερα μάλιστα ο Ισπανός υπουργός Υγείας κάλεσε όλους τους κατοίκους της Μαδρίτης να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, όπως και τις επαφές τους μόνον στις απαραίτητες προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της COVID-19, μία μόλις ημέρα μετά την υιοθέτηση αυστηρών περιοριστικών μέτρων για ένα τμήμα της περιφέρειας της Μαδρίτης.

“Συνιστώ στους κατοίκους της Μαδρίτης να περιορίσουν στο μέγιστο τις μετακινήσεις τους, να σέβονται σχολαστικά τα μέτρα που ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της περιοχής και να περιορίσουν στο μέγιστο τις μετακινήσεις τους μόνον στις απαραίτητες και τις επαφές τους στα πιο κοντινά τους πρόσωπα”, δήλωσε ο Σαλβαδόρ Ίγια στον ραδιοσταθμό Cadena Ser, υπογραμμίζοντας ότι “η πιο ανησυχητική κατάσταση εντοπίζεται στη Μαδρίτη”.

Οι δηλώσεις αυτές του υπουργού Υγείας έγιναν την ώρα που από σήμερα το πρωί σχεδόν ένα εκατομμύριο κάτοικοι της ισπανικής πρωτεύουσας και της περιφέρειάς της υποχρεούνται εκ νέου να τηρούν αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις τους για δύο εβδομάδες.

Σε περισσότερους από 850.000 ανθρώπους (στα 6,6 εκατομμύρια κατοίκους που έχει στο σύνολό της η ισπανική πρωτεύουσα) απαγορεύεται από σήμερα το πρωί να εγκαταλείπουν τη συνοικία στην οποία ζουν, με εξαίρεση πολύ συγκεκριμένους λόγους: οι μετακινήσεις για τη δουλειά τους, τα εκπαιδευτικά τους ιδρύματα, για να επισκεφθούν κάποιον γιατρό, να ανταποκριθούν σε μια νομική ειδοποίηση, ή να εξυπηρετήσουν κάποιο εξαρτώμενο πρόσωπο.

Ωστόσο τους επιτρέπονται οι μετακινήσεις μέσα στην συνοικία τους και ως εκ τούτου δεν υποχρεούνται να παραμένουν μέσα στο σπίτι. Η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης, η οποία είναι αρμόδια για θέματα υγείας, αποφάσισε επίσης να περιορίσει σε όλη την περιφέρεια της Μαδρίτης από 10 σε 6 τον αριθμό αυτών που μπορούν να συναντώνται σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους.

Η ισπανική πρωτεύουσα και η περιφέρειά της έχουν γίνει, όπως είχε συμβεί και την άνοιξη, το επίκεντρο της πανδημίας της COVID-19 στην Ισπανία, μια από τις χειρότερα πληγείσες χώρες στην Ευρώπη από τον νέο κορονοϊό. Οι συνοικίες που αφορά η απαγόρευση αυτή κατέγραψαν περισσότερα από 1.000 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις δύο εβδομάδες που πέρασαν, δηλαδή τον πενταπλάσιο αριθμό από αυτόν στο σύνολο της Ισπανίας, ο οποίος είναι ήδη ο πιο υψηλός στην ΕΕ.

Ο Σαλβαδόρ Ίγια έκρινε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν στη Μαδρίτη μπορεί να επιτρέψουν να τεθεί υπό έλεγχο η επιδημία και εκτίμησε ότι δεν είναι απαραίτητο να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή, κάτι το οποίο θα επέτρεπε τον πλήρη περιορισμό του πληθυσμού, όπως είχε γίνει την άνοιξη. Η Ισπανία έχει καταγράψει μέχρι στιγμής περισσότερα από 670.000 κρούσματα νέου κορονοϊού και περισσότερους από 30.600 θανάτους από την COVID-19.

Ο Τζόνσον παροτρύνει τους Βρετανούς να δουλέψουν από το σπίτι

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα ενθαρρύνει σήμερα τους Βρετανούς να επιστρέψουν, αν μπορούν, στην εργασία από το σπίτι ώστε να περιορισθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Αυτό ανέφερε αργά χθες, Δευτέρα, η εφημερίδα The Telegraph. O Τζόνσον δήλωσε απευθυνόμενος στους βουλευτές ότι με την ανάληψη δράσης τώρα, ίσως δεν καταστεί αναγκαίο να ληφθούν δραστικά μέτρα αργότερα, όπως ανέφερε σε μία ανάρτησή του στο Twitter o υπεύθυνος του πολιτικού ρεπορτάζ της Telegraph, επικαλούμενος πηγές.

Μπάιντεν κατά Τραμπ: Απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επιτέθηκε χθες, Δευτέρα, κατά των χειρισμών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δηλώνοντας ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος “πάγωσε” όταν ήρθε αντιμέτωπος με την τρομακτική πρόκληση της υγειονομικής κρίσης.

Διαβάστε περισσότερα: 

Μπάιντεν κατά Τραμπ: Απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας

Ισπανία: «Στο τραπέζι» η μείωση της καραντίνας σε 10 ημέρες

Η ισπανική κυβέρνηση και οι περιφερειακές αρχές αναμένεται να μειώσουν τη διάρκεια της καραντίνας που επιβάλλεται σε όσους είχαν επαφές με ανθρώπους που βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό στις δέκα ημέρες από 14 προηγουμένως, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena SER.

Η Ισπανία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών COVID-19 στη δυτική Ευρώπη και οι περιφερειακές αρχές έχουν επιβάλει μερικό lockdown από χθες, Δευτέρα, σε ορισμένες συνοικίες της Μαδρίτης και σε άλλες περιοχές και λαμβάνουν μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.

Οι αρχές έχουν διαγνώσει περισσότερα από 670.000 περιστατικά μόλυνσης στη χώρα αφότου εμφανίστηκε η COVID-19 και 30.663 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την ασθένεια.

Ο σταθμός Ser ανέφερε πως οι περιφέρειες και η κεντρική κυβέρνηση θα συμφωνήσουν για τη μείωση της διάρκειας της καραντίνας αργότερα σήμερα. Η βορειοανατολική περιφέρεια Καταλονία έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα εφαρμόζει καραντίνα 10 ημερών.

Κορωνοϊός: Απαγόρευση επισκέψεων σε σπίτια αποφάσισε η Σκωτία

Μέτρα που έχουν ως στόχο να αποφευχθεί ένα νέο γενικευμένο lockdown ανακοίνωσε η τοπική Πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον, λίγο μετά από την ανακοίνωση παρόμοιων μέτρων για την Αγγλία από τον Μπόρις Τζόνσον. Σε ένα βήμα παραπέρα από τα όσα θα ισχύουν στην Αγγλία, η ηγέτιδα του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας ανακοίνωσε ότι από την Τετάρτη θα απαγορεύονται οι επισκέψεις σε άλλα σπίτια. Μεταξύ των λίγων εξαιρέσεων περιλαμβάνεται η φροντίδα εγγονιών από παππούδες και γιαγιάδες.

Θα συνεχίσει να ισχύει ο «κανόνας των έξι» εκτός σπιτιών, δηλαδή οι συναντήσεις έως έξι ατόμων από δύο διαφορετικά νοικοκυριά. Στις υπαίθριες συναντήσεις τα παιδιά κάτω των 12 ετών δε θα προσμετρώνται μεταξύ των έξι. Η κα Στέρτζιον, όπως και ο Μπόρις Τζόνσον νωρίτερα, κάλεσε τους πολίτες να εργάζονται από το σπίτι εφόσον μπορούν. Άφησε μάλιστα ανοιχτή την πιθανότητα να επιβληθεί νομικά στους εργοδότες η υποχρέωση να επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να εργάζονται μακριά από το γραφείο.

Από την Παρασκευή παμπ, μπαρ και εστιατόρια θα κλείνουν στη Σκωτία στις 10 τη νύχτα, ώστε να περιοριστεί ο χρόνος συναναστροφής πολιτών στους χώρους των επιχειρήσεων εστίασης. Κάλεσε όλους τους κατοίκους της Σκωτίας να καταβάλλουν ξανά συνειδητή προσπάθεια να φορούν κάλυμμα προσώπου όπου απαιτείται και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και κοινωνικής απόστασης.

«Δεν είναι δυνατό να ζήσουμε φυσιολογικά με τον κορωνοϊό παρόντα», σχολίασε η κα Στέρτζιον, προσθέτοντας όμως ότι «ο ιός δε θα μείνει για πάντα εδώ».

Διαβάστε επίσης:

Πηγή: ΑΠΕ / skai.gr / CNN

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα