Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τον φονικό ιό παγκοσμίως

Ανά χώρα.

Parallaxi
όλες-οι-τελευταίες-εξελίξεις-για-τον-φ-565140
Parallaxi

Ακολουθεί μία λίστα με τις νεότερες ειδήσεις για την έξαρση του κοροναϊού σε παγκόσμιο επίπεδο:

Eλλάδα

Τριάντα οκτώ νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως ανέφερε τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 228. Συνέστησε ψυχραιμία και όχι πανικό και να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Ενώ οι θάνατοι από τον νέο κοροναϊό ανέρχονται στους 3.

Ιταλία

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας τα κρούσματα κορονοϊού  στην Ιταλία είναι 21.157. Οι νεκροί έφτασαν τους 1.441 ενώ ιάθηκαν 1.966 ασθενείς. Μέσα σ΄ένα 24ωρο έχασαν την ζωή τους 175 ασθενείς και επιβεβαιώθηκαν 3.497 νέα κρούσματα.

Ισπανία

Περισσότερα από 1.500 νέα κρούσματα του κορονοϊού καταγράφθηκαν από χθες το βράδυ στην Ισπανία με τη χώρα να καταμετρά πλέον συνολικά 5.753 κρούσματα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι αρχές. Δεύτερη κατά σειρά πληγείσα χώρα στην Ευρώπη μετά την Ιταλία, η Ισπανία, που κηρύσσεται σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προσπαθώντας να περιορίσει τη διασπορά του ιού, καταμετρά 136 νεκρούς σήμερα σε σύγκριση με 121 χθες. Η ισπανική κυβέρνηση θα θέσει τη χώρα υπό περιορισμό από τη Δευτέρα στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει στη μάχη εναντίον του νέου κορονοϊού, προβλέπεται στο προσχέδιο του επίσημου διατάγματος που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Αγγλία

Η βρετανική κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, που έχει δεχθεί επικρίσεις για την ολιγωρία που έχει επιδείξει στη λήψη ριζοσπαστικών μέτρων κατά του νέου κορονοϊού, ετοιμάζεται να επαναπροσδιορίσει την προσέγγισή της και να απαγορεύσει τις μαζικές συναθροίσεις, τη στιγμή που ο αριθμός των θανάτων από τη νόσο διπλασιάστηκε στη χώρα, με 21 νεκρούς. Οι 10 νέοι θάνατοι που καταγράφηκαν αφορούν ομάδες “υψηλού κινδύνου”, δηλαδή ηλικιωμένους ή ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, διευκρίνισε σε ένα δελτίο τύπου ο Κρις Ουίτι, ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Αγγλίας. Η χώρα ξεπέρασε σήμερα το όριο των 1000 κρουσμάτων και καταμετρά πλέον 1.140 επιβεβαιωμένα κρούσματα έναντι 798 χθες. Όμως, υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας είχε διατυπώσει την εκτίμηση αυτήν την εβδομάδα ότι ο αριθμός των κρουσμάτων βρίσκεται μεταξύ 5000 και 10.000.

Γερμανία

Στην Γερμανία τα κρούσματα ξεπέρασαν  τα 3.000 τα κρούσματα ενώ, οκτώ άνθρωποι έχουν υποκύψει. Με αυστηρές προειδοποιήσεις και πρωτοφανή περιοριστικά μέτρα προσπαθεί (και) η Γερμανία να προετοιμαστεί για την κορύφωση της επιδημίας του κορονοϊού και να συμβάλλει στην προσπάθεια επιβράδυνσης της εξάπλωσης της ασθένειας Covid-19. Η Γερμανία συνέστησε σήμερα στους πολίτες που επιστρέφουν από την Ιταλία, την Ελβετία και την Αυστρία να μπουν από μόνοι τους σε καραντίνα για ένα διάστημα έως και 2 εβδομάδων, προκειμένου να βοηθήσουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Ολλανδία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 155 και ανέρχεται πλέον σε 959, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 12, αφού προστέθηκαν άλλοι δύο θάνατοι από χθες  αναφέρει σε μια ανακοίνωση το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Ολλανδίας.

Aυστρία

Σε 504 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Αυστρία, με τα περισσότερα από αυτά, 167, να καταγράφονται στο ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου που συνορεύει με την Ιταλία, και να ακολουθούν τα ομόσπονδα κρατίδια Άνω Αυστρία (84), Βιέννη (82), Κάτω Αυστρία (63), ενώ από τη Δευτέρα θα ισχύουν οι περιορισμοί στο εμπόριο και στη γαστρονομία.

HΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε 50 θανάτους από την επιδημία Covid-19 στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής. Η απαγόρευση εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες θα επεκταθεί και στους ταξιδιώτες που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, ανακοίνωσε επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα ήταν καλό οι εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Apple και να κλείσουν τα καταστήματά τους. Ανακοινώνοντας ότι έκανε, τελικά, το ιατρικό τεστ για τον κορονοϊό, δήλωσε ότι “δεν ξέρει πότε θα πάρει τις απαντήσεις”. Πάντως θερμομετρήθηκε και η θερμοκρασία του είναι “απολύτως κανονική”.

Αιγυπτός

Κλείνουν από την Κυριακή 15 Μαρτίου και για δύο εβδομάδες, μέχρι τις 29 Μαρτίου, όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της Αιγύπτου, για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.  Την απόφαση πήρε ο Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας Μουστάφα Μαντμπούλι. Η απόφαση είναι μέρος του “συνολικού σχεδίου της χώρας να αντιμετωπίσει τυχόν επιπτώσεις του νέου κοροναϊού”, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής Προεδρίας Πρέσβης Μπάσαμ Ράντι σε σημερινή του δήλωση. Παράλληλα, ο Πρόεδρος Αλ Σίσι αποφάσισε τη χορήγηση ποσού 100 δισ. αιγυπτιακών λιρών (περίπου 5 δισ. ευρώ) για τη χρηματοδότηση του συνολικού σχεδίου και των προληπτικών μέτρων για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. Μέχρι σήμερα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στην Αίγυπτο ανέρχονται στα 93.

 

 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα