Top

Ολλανδοί τουρίστες από την Κυριακή στη χώρα μας – Εξαιρείται η Αττική

Μια «ανάσα» και από την πράσινη λίστα των Βρετανών τουριστών η Ελλάδα

Parallaxi
ολλανδοί-τουρίστες-από-την-κυριακή-στ-359326
Parallaxi

Να ταξιδεύουν στην Ελλάδα ελεύθερα (πλην της Αττικής) θα μπορούν από την Κυριακή οι Ολλανδοί τουρίστες, σύμφωνα με σχετικές αναρτήσεις στις σελίδες στο twitter και στο facebook του υπουργείου Τουρισμού.

«Να ταξιδεύουν στην Ελλάδα ελεύθερα (πλην της Αττικής) θα μπορούν από την Κυριακή οι Ολλανδοί τουρίστες. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που έρχεται μετά το πρόσφατο ταξίδι του Υπ. Τουρισμού Θεοχάρη Harry Theoharis στην Ολλανδία και τις επαφές του με την υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ολλανδίας, κα Anita van den Ende» γράφει το υπουργείο, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter επισημαίνει: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη το άνοιγμα της αγοράς για τους Ολλανδούς τουρίστες για την τόνωση της τουριστικής ζήτησης προς την χώρα μας. Αυτό είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που κάναμε το προηγούμενο διάστημα σε όλα τα επίπεδα: υγειονομικό, τεχνικό και πολιτικό».

Σημειώνεται ότι ολόκληρη η Ελλάδα είναι εκτός του καταλόγου με τις «περιοχές κινδύνου» από την Κυριακή για την Γερμανία, γεγονός που είχε σχολιαστεί θετικά από τον υπουργό Τουρισμού. Σε αυτή τη χρονική η συγκυρία ο μεγάλος άγνωστος για τον ελληνικό τουρισμό παραμένει ο “Αγγλος τουρίστας”, πότε δηλαδή αυτός θα μπορεί να ταξιδεύσει χωρίς να μπει σε καραντίνα όταν γυρίσει στην πατρίδα του. Ελπίδα των εμπλεκομένων με τα τουριστικά πράγματα είναι ότι το πράσινο φως για τον Αγγλο ταξιδιώτη μπορεί να δοθεί μετά την 19η Ιουλίου.

Daily Mail: Στην πράσινη λίστα για τους βρετανούς τουρίστες η Ελλάδα από 19 Ιουλίου

Η19η Ιουλίου είναι η ημέρα που σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail, η Ελλάδα, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα βγουν από την πορτοκαλί και θα μπουν στην πράσινη λίστα για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς τουρίστες.

Κορυφαίοι υπουργοί ασκούν πιέσεις στον Μπόρις Τζόνσον να γίνει άρση των περιορισμών και οι Βρετανοί να κάνουν διακοπές χωρίς να χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα αν αν ταξιδεύουν στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Γαλλία και στις ΗΠΑ. Το ίδιο θα συμβαίνει και για τα παιδιά.

Την Πέμπτη οι αποφάσεις

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν την Πέμπτη στο Υπουργικό Συμβούλιο.

«Όλα τελείωσαν και η κυβέρνηση πρέπει να το συνειδητοποιήσει αυτό», είπε πηγή στην εφημερίδα.

Μετά την προγραμματισμένη συνάντηση για το θέμα των ταξιδιών στο εξωτερικό από Βρετανούς πολίτες θα ακολουθήσει ακόμα μια την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Τουριστικού Συμβουλίου τα οποία και απέστειλαν στον Μπόρις Τζόνσον οι περιορισμοί στα ταξίδια τον Ιούλιο κοστίζουν στην Βρετανία 639 εκατομμύρια λίρες την ημέρα.

Ο Huw Merriman, πρόεδρος της επιτροπής μεταφορών, χαιρέτισε τα σχέδια για άρση της καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους. «Προσβλέπουμε τώρα στην κυβέρνηση να δώσει το πράσινο φως και να αφήσει τη βιομηχανία να συνεχίσει να λειτουργεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πληροφορίες: ΑΠΕ, ethnos.gr

Δείτε επίσης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα