Επικαιρότητα

Oλοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 12.30 το μεσημέρι.

Parallaxi
oλοκληρώθηκε-η-ορκωμοσία-των-νέων-μελώ-295051
Parallaxi

Χθες, προχώρησε στον ανασχηματισμό που αναμενόταν ο πρωθυπουργός, με την εντυπωσιακή -μεταξύ άλλων- τοποθέτηση υπό του Πάνου Καμένου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας του Φώτη Κουβέλη που προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ.

Η ανακοίνωση τελειώνει ως εξής: «Οι αρμοδιότητες των νέων αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες ενώ καμία άλλη αλλαγή δεν επέρχεται στο Κυβερνητικό σχήμα».

Σήμερα, ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης Τσίπρα, στο προεδρικό μέγαρο παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας εν απουσία αυτή την φορά εκπροσώπου της εκκλησίας. Αντί “ορκίζομαι” οι νέοι υπουργοί χρησιμοποίησαν το “δηλώνω” δίνοντας τον πολιτικό τους όρκο, με το κλίμα μετά και από την ολοκλήρωση της διαδικασίας να παραμένει χαλαρό και ευχάριστο όπως μεταδίδει η ΕΡΤ 1.

Θυμίζουμε πως: 

Νέος Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης: Γιάννης Δραγασάκης. Ο κ. Δραγασάκης καταλαμβάνει τη θέση του παραιτηθέντος Δημήτρη Παπαδημητρίου διατηρώντας παράλληλα και τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Νέος Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής: Δημήτρης Βίτσας. Ο κ. Βίτσας μετακινείται από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας και τοποθετείται στη θέση του Γιάννη Μουζάλα ο οποίος τίθεται εκτός κυβέρνησης.

Νέος Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας: Φώτης Κουβέλης.

Νέα Υφυπουργός Παιδείας: Μερόπη Τζούφη. Η κυρία Τζούφη είναι βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ιωαννίνων.

Υφυπουργός Εργασίας: Αθανάσιος Ηλιόπουλος. Ο κ. Ηλιόπουλος είναι επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.

Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού: Κωνσταντίνος Στρατής.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα